L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 7 de novembre del 2012

ACTUALITZAT: Tots no són iguals..... ni pareguts ! Retalls en l'educació pública i més diners a la privada. Compromís afirma que l'actuació del PP "és insultant".

 
Una més de la Generalitat governada pel PP. Mentre a l'ensenyament públic li rebaixen ajudes de llibres, de menjadors, i retallen en professorat i dotacions, la Generalitat continua mimant a l'ensenyament concertat-privat: ara ha augmentat en 7'4 milions d'euros les ajudes als centres concertats que imparteixen batxillerat, un increment que se suma als 2'3 milions del setembre, amb la qual cosa la partida passa dels 27'6 inicials a comptar amb una dotació de 37'4 milions.

Ahir dilluns es publicava al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), però el bo i millor de tot és que eixos diners es destinen per a un nivell educatiu que no és obligatori  i ......  ¡¡¡Eixos diners ixen del fons concedits pel Ministeri d'Educació per al desenvolupament de programes de reforç, orientació i suport (PROA) i de reducció de l'abandó primerenc de l'educació i la formació"!!!. O siga, són diners que s'haurien d'haver destinat a lluitar contra el fracàs escolar.

I si en vols més... ¡para el cabàs! En el projecte de pressupostos del 2013, malgrat les retallades, es contemplar un augment de les subvencions dels col·legis privats que tenen concerts escolars. Així,en batxillerat (ensenyament no obligatori) ja es parteix d'una previsió inicial de 37 milions, quan en el 2012 era de 23; en educació secundària obligatòria s'incrementa de 229 a 242 milions i en la primària de 306 milions puja a 322 milions. 

El que deiem en el titular o d'una altra manera: tots som fills de Déu, però uns ho són més que els altres!!

- Basat en la informació del Levante-EMV i El Mundo


Compromis:“És insultant que diners destinats al fracàs escolar acaben pagant centres concertats en nivells no obligatoris”

Compromís afirmava ahir en una nota de premsa que “eixa modificació pressupostària per desviar 7 milions i mig d‘euros a pagar col.legis concertats en línies de batxillerat no obligatori és  senzillament, insultant”

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, remarcava que l’ensenyament públic té places suficients per a acollir tots els alumnes de batxillerat. És molt més greu que, en moments de carències pressupostàries de tota mena, la partida destinada a lluitar el fracàs escolar es destine a satisfer necessitats de centres privats 

Compromís ha assegurat que no és la primera vegada que el PP actua així i que hi ha una clara distinció classista per part del govern de la Generalitat del PP.  Segons Compromís els recursos destinats a lluitar el fracàs escolar,  on  per raons econòmiques i sociològiques  estan més representats els sectors amb pocs recursos i amb problemes de desestructuració familiar i social, els destina el PP “per afavorir unes famílies que es poden “permetre el luxe” de dur els seues fills a centres privats, per concertats que siguen, a uns nivells on l’ensenyament ja no és obligatori”

Compromís  indica que actituds com aquesta van clarament en contra d’un ensenyament igualitari que l’administració autonòmica hauria de promoure i no entrebancar. “Però el PP ’actua exactament al contrari, i no per casualitat ni per error, sinó per coherència amb la seua ideologia de preferències i marginacions sobre els diferents grups presents a la societat”
-