L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 16 de novembre del 2012

Comunicat del govern municipal de Tavernes arran del temporal d'aquests dies



Foto: Web municipal

El govern de l’Ajuntament de Tavernes, en un comunicat que ha estat publicat al web municipal, ha agraït públicament al personal de la Policia Local, operaris municipals i en especial els de la secció agrària, als tècnics de l’Ajuntament, a Protecció Civil, Aquagest, Egevasa, el Sindicat de Regs i ciutadans en general, els esforços realitzats durant aquests dies en què hem patit un fort temporal de pluja i vent.

El comunicat assenyala que en dies com aquests, quan sorgeixen problemes imprevisibles per oratges, catàstrofes, etc, "s’ha de fer palés que la unitat, la unió i la col·laboració de tothom són necessàries per a superar els problemes de la nostra ciutat i donar resposta als veïns".

Afirma la nota de premsa que aquests col·lectius i els seus caps són els que han estat junt al govern municipal pendents, minut a minut, de l’evolució del temporal, dels nivells del riu, barrancs, canals i fonts per tal d’actuar només tindre constància del mínim senyal de perill. I assegura que ha estat el treball de tots, sota la direcció de les diferents regidories, els que han evitat problemes que sense el seu saber fer haurien pogut ser greus.

La nota remarca com en tot moment s’han controlat tots els punts clau i delicats, i s’han tallat els camins i les zones de risc que calia per a evitar danys als veïns.

Intentant desaiguar (foto web municipal)
El web inclou un reportatge fotogràfic que ve a demostrar com els controls han estat exhaustius. Entre les fotografies hi ha algunes d’operaris treballant i d’altres serveixen que demostren com la maror i el fort temporal, amb una mar més alta que el nivell del llac i canal i fortes ones colpejant sobre els murs dels xalets, impedien el desaigüe del llac o del canal (foto superior). Eixe fet no és cosa nova i és massa conegut com en altres ocasions a més d’impedir eixe desaigüe, el mar trencava el cordó dunar i entrava en la Goleta per aquest lloc.

http://www.tavernes.es/val/noticies/100-noticies-ajuntament/973-galeria-fotografica-de-control-punts-de-risc-i-actuacions-davant-temporal-de-pluges-i-vent

La nota assenyala que les pluges fan palés la necessitat d’una actuació definitiva per a posar fi a la situació d’angoixa que pateix Tavernes davant fortes precipitacions i que garantesca la seguretat de la població i del terme municipal . Una clara referència, pensem nosaltres, a les obres projectades i promeses en passades legislatures i no executades.

Igualment s’indica la voluntat de l’executiu valler de seguir reclamant l’obra de laminació i millora del drenatge del riu Vaca “rebutjada de forma reiterada pel govern de Mariano Rajoy” i recorda el procés seguit pel projecte i com estant aprovat, licitat, i amb empreses candidates a executar-lo quan “Rajoy va arribar el govern, el va apartar dels pressupostos generals de l’Estat de 2012, i tampoc ha estat previst en els pressupostos generals del 2013”. La nota acaba recordant que les esmenes presentades als pressupostos perquè s’incloga el projecte del riu Vaca han estat rebutjats pels vots en contra del PP.

Per la nostra banda dir que la nota del govern municipal no fa cap referència al comunicat que ahir emetia el PP, i que sabem no ha agradat els treballadors i funcionaris implicats en les tasques de control i vigilància en considerar que no es basa en la realitat i demostra un total desconeixement del treball fet aquests dies. Fins i tot, encara que la discreció i la prudència ha estat norma, alguns agent de la Policia Local han considerat que eixa nota del PP, a més de fer valoracions inexactes i irreals, deixa en molt mal lloc la tasca professional d’aquest cos de seguretat.

I preguntem nosaltres ¿és que els regidors del PP no anaren a l’Ajuntament a oferir la seua col·laboració o assabentar-se de com estava la situació en el terme? Deduïm pressumtament que no, perquè si hagueren anat, haurien rebut una total informació i la seua nota de premsa no tindria sentit. A més, destaquem que la nota oficial del govern municipal indica que en dies com aquests s’ha de fer palés que la unitat, la unió i la col·laboració de tothom són necessàries”, una frase deduïm nosaltres que deixa les coses ben clares sobre quin va ser el seu grau de col·laboració.
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Estava parlant amb un dels treballadors de l'Ajuntament que estaven fent eixes faenes i m'ha dit que hi ha un informe de l'any 2006? on se li dia al PP els problemes de desaigüe del llac, del taponament de l'arena, de no poder buidar el llac quan hi ha temporal i que s'havien de solucionar per ser problemes estructurals.
Pel que es veu, no es va fer cas a l'informe, com tampoc pareix que fern cas als informes dels problemes dels semàfors ni als problems de les goteres del pavelló, que ara els agrada parlant tant, a pesar que venen d'anys, governant sempre ells.

Anònim ha dit...

Oferir-se els del pp per a treballar? Sense traure res a canvi? Vinga va. Es deixen veure als plenaris i comissions de pago, però a l'hora de treballar nasti de plasti. No tens més que vore la nota enviada al ventilador o la veu: no tenen ni idea; ara que, eixos blogs tampoc s'han mort a bacs per "intentar" contrastar eixa informació, que ha resultat ser totalment falsa

Anònim ha dit...

Els del PP només van a l'ajuntament a cobrar per que a treballar res de res... Segurament els caurà la cara de vergonya de veure lo mal que ho feien i ni se'ls passa pel cap anar a l'ajuntament. Està molt clar que els càrrecs els venien enormes i no estaven preparats per a governar. Un exemple: lo arruinat que está el poble.

Anònim ha dit...

En epoca del PP l'avio no podia obrir-se per que estava ple d'arena i sense manteniment. Ben fet pel govern!!

Anònim ha dit...

No se quina es la nota del pp pero mhan dit que el dimecres la policia estava de tir. Es cert? En la vaga i tot, no estaven en el poble?

Anònim ha dit...

T'han dit? I a mi que un burro vola.
De tot el que el diguen no el cregues res, i del que veges la meitat és una dita d'este poble que cal seguir el 99'999% de les voltes per anar bé.

Primera: cal saber que les pràctiques de tir es fan de manera habitual i que venen programades de temps, de mesos enrrere, i estaven programades i organitzades de molt abans de la vaga.

Segon i molt important: la vaga no és incumbencia ni competència de la Policia Local. Es responsabilitat total de la Guardia Civil.

Tercera: els agents no van a tirar tirs i prou, sino a complir una activitat policial i obligatòria per la pròpia normativa policial. Per tant, s'han de realitzar les pràctiques legalment establides per a la Policial Local de forma obligatòria.

Quart: Les pràctiques es fan a Oliva, en menys de 30 minuts la patrulla desplaçada podia tornar al poble i fora precís. Eixe dia hi havia un servici coordinat de la Guàrdia Civil de Tavernes i de tres patrulles de la policia local amb sis efectius, i en va hi haure dos mes fins les onze del matí, per si calien. O siga tot el dia hi hague mínim tres patrulles de la Policia Local, a més dels efectius de la Guàrdia Civil.

Quint: Excepte dos agents i un era l'instructor, els agents que anaren ho feren en el temps lliure i fora de tot servici. I se n'anaren ben passades les 8 i a les 11 del matí estaven en el poble.

Espere que li ho expliques a eixe que t'ha dit i a l'altra volta s'entereu del que parleu. Són coses massa serioses, el treball i la responsabilitat d'un cos de seguretat, per anar dient mentires i confonent a la gent.

Salutacions.

Anònim ha dit...

Si lliges l'altre blog i este, i reflexiones una mica: cap incidència rellevant per la vaga ni per la pluja, però la que estan armant. De veritat els del PP teniu ganes de que passen desastres per fer política? Alguns deurien fer-se revisar pel psicòleg. Eixos que estan informant-vos, que es fan passar per espies, ho fan molt mal i deurieu fer-los fora, perquè està clar que tan sols volen fer mal. Eixe matí es va vore més d'una patrulla de policia i varis de la brigada treballant a destall. Tancar la Goleta? Que hi havia un metre d'aigua? Que poca vergonya tenen alguns.

Anònim ha dit...

El done tota la raó. Jo també els vaig vore als policies i treballadors. I vaig passar pel mig del carrer de la placa del taronger, amb aigua i no era tanta.
I mira per on acabe fa mig hora de parlar amb un dels treballadors de la brigada, precisament un dels que van estar en l'avió i m'ho ha explicat tot de pe a pa, també m'ha explicat com estan de calents els treballadors amb els del pe a pe per les mentires que han dit.
En resum: en un primer moment no van poder fer res perquè la mar picada més alta que els tubs de desaigüe impedia desaiguar. Quant va abaixar la mar van entrar dins de l'avió i amb un llegó van arrimar l'arena de la comporta que quan la van obrir i per la mateixa força de l'aigua del llac va anar arrossegant a la arena i va començar a desiaguar. A l'hora ja havia abaixat cosa d'un pam i després ja es va solucionar.
I encara m'ha dit més: son ganes d'emmerdar perquè ells saben ben bé que passa i lo que els passava quan estaven manant quan plovia molt. O ja no se'n recorden?
Per cert que en acabar la faena m'ha dit que han fet manteniment de les comportes en privisio si torna a ploure com diu la tele.
Com m'ho han dit ho dic.
I per cert també m'ha comentat que PP sabia a qui pot preguntar i que els haaurai informat. Supose que es referia a l'encarregat de la brigada que també estava davant quan això es feia.