L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 28 de novembre del 2012

Conclusió de la campanya "El barri on vivim, el barri que volem": El veïnat no vol grans obres sinó més seguretat i que es millore el manteniment del mobiliari urbà i la neteja dels carrers.




Els veïns volen que es mantinga allò que tenim ja a Tavernes, volen que si una vorera es trenca, que se repare i no que s’alce tota i es faça de nou; volen que hi haja més presència policial al carrer, que es millore el manteniment de la via pública, els parcs i jardins i tot allò que afecte al mobiliari urbà. 


Els veïns i veïnes volen no grans obres, ni malbaratar diners en projectes que després no se sostenen i no es poden mantenir per falta de rendibilitat, per exemple un aparcament.  O un projecte on després no hi haja cap empresa que vulga explotar-la, diguem-li piscina. Tampoc vol que es facen obres en llocs sense urbanitzar, sense estudis previs i ara es veja que són inviables, diguem guarderia, ubicada en una zona de la platja sense urbanitzar i que els estudis fets pel nou govern ha demostrat que no té demanda. Una obra aquesta de la guàrderia que, per no esmentar-la, no va ser ni motiu de les preguntes i propostes en la reunió mantinguda per l’alcalde, Jordi Joan, i membres del govern amb representants i veïns de la platja. 


Eixa i no cap altre és la conclusió real i realista de la campanya "El barri on vivim el barri que volem", d’allò que els veïns i veïns de Tavernes pensen cal fer. Una conclusió que és més consegüent amb la realitat i la situació econòmica que va deixar l’anterior govern que la que fa algun partit del consistori.


Els ciutadans i ciutadanes s’han mostrat més conscients de que davant la situació, cal mantenir i millorar el possible el que hi ha, i els experiments que els facen altres o fer-los amb gasosa. No fan demandes a la babalà i sense trellat, com la que feia un partit fa unes setmanes criticant que l’Ajuntament no acceptarà una menuda subvenció d’uns milers d’euros de l’Estat per equipament de la guarderia de la platja. A canvi l'Ajuntament havia de prendre el compromís de posar-la en marxa de seguida, o siga gastar 250.000 euros en urbanització i a banda l’equipament. O siga, dedicar 300.000 euros o més, que l’Ajuntament no té, per arreplegar uns milers de subvenció. Amb eixe plantejament... així ens ha anat anys arrere!
El govern municipal ha valorat molt positivament aquesta experiència, la primera que es fa en Tavernes. Una experiència que és un exemple de com es pot fer que la ciutadania participe i que, al cap i a la fi i per això ha molestat a algun partit, és l’antítesi del que hem vist durant anys i anys a Tavernes, quan la participació ciutadana i les consultes al poble eren realment no convocar els Consells Assessor, no facilitar la participació o posar traves a qualsevol iniciativa veïnal i de l’associació, en resum estar d’esquena i fer el contrari del que demanava el poble, com en el cas de l’alta tensió.


Ja s’han anunciat les primeres passes per a dur a cap allò que vol el veïnat sempre dins de les possibilitats de l’Ajuntament. I el primer a solucionar serà com es pot dur a cap això amb els recursos humans existents. No hem d’oblidar que l’Ajuntament de Tavernes té prohibit per l’Estat incrementar la seua plantilla, fer més contractacions de personal fins que no tinga sanejada l’economia. Això està contemplat i obligat en el pla Pla de Sanejament que el govern municipal va haver de confeccionar i aprovar fa uns mesos per tal de reflotar la maltreta economia heredada. 


Per tant el que ara s’imposa, i així ho ha manifetat ja l’alcalde Jordi Joan, és una reestructuració dels recursos humans per potenciar els serveis, cosa que començarà per la policia local, i per a la qual cosa pròximament es convocarà la Junta Local de Seguretat.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bona vesprada. Podrien fer arribar a qui corresponga, que el macetero que hi ha davant l'antic bar ca saoret al carrer major, esta impedint el pas per a creuar el pas de vianants. Molesta a persones majors i als carros. Gràcies.