L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 8 de novembre del 2012

La Unió de Llauradors es tanca en la Conselleria d'Agricultura per reclamar el pagament del deute de 120 milions al sector

La política agrícola del PP ha dut a 40.000 hectàrees sense cultivar. Camps abandonats a la Valldigna.
La comissió executiva de la Unió de Llauradors ha iniciat un tancament en la Conselleria d'Agricultura. Objectiu: exigir un compromís de pagament del deute de 120 milions que la Generalitat manté amb els agricultors i ramaders per ajudes al sector. No hem d'oblidar que la Generalitat té les competències transferides d'Agrícultura i per tant marca la política valenciana del sector.

La protesta es mantindrà fins que es comprometa una data de pagament per euna deute que està "asfixiant econòmicament" als agricultors i ramaders. La Va unir ha qualificat la situació de "realment insostenible" en existir casos en els quals el deute es manté des de l'any 2009 i de forma generalitzada des de 2010, la qual cosa ha provocat la desaparició de 108.000 explotacions en els últims anys.

Els 120 milions de deute afecten a uns 25.000 professionals i 24,5 milions són ajudes nominatives per incidències climatològiques, renovació de maquinària, ajudes a agrupacions de defensa sanitària, plans de millora de les explotacions, lluita contra plagues i reconversió de cítrics. Altres 55 milions corresponen a ajudes agroambientales i 40,5 milions procedeix de deute compromès amb les comunitats de regantes, a les quals no es paga des de setembre de 2010.

La Unió  denuncia que el pressupost d'Agricultura ha baixat el 42% en l'última dècada i el pressupost de la Generalitat s'ha incrementat un 33%, i afirma que no es pot confiar més en una conselleria que porta tres anys sense pagar i no ha adoptat "cap mesura important" per al sector, que ha patit l'abandó de 40.000 hectàrees de cultiu.
-