L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 21 de novembre del 2012

El Pla de Mobilitat Sostenible de Tavernes aconsegueix un accèssit nacional dels premis Conama (Congrés Nacional de Medi Ambient) i participará en la campanya de la Unió Europea Do The Right Mix



Presentació del Pla Mobilitat Urabana Sostenible

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMS) de l’Ajuntament l’Ajuntament de Tavernes ha aconseguit un dels accèssits dels premis nacionals Conama, que premien premien les iniciatives i accions de sostenibilitat dels municipis petits i mitjans. Aquest premis volen donar visibilitat als projectes d’àmbit local i així que siguen exemple a altres localitats espanyoles alhora que es reconeix de forma pública el treball dels municipis que contribuesquen a avançar cap a un futur de desenvolupament sostenible.

Ahir dilluns es van fer públics els municipis que han aconseguit els premis i els accèssits dels premis nacionals Conama 2012, del Congrés Nacional de Medi Ambient, on Tavernes competia dins de la categoria entre els 5.000 i els 30.000 habitants. Cal dir que abans de la publicació del premi, Tavernes havia arribat al tercer lloc en la votació per internet del web de la Fundació Conama. 

L'entitat  és una organització espanyola, independent i sense ànim de lucre, que promou l’intercanvi de coneixements per a un desenvolupament sostenible. Va ser creada sota el protectorat del Ministeri de Medi Ambient per a encarregar-se de l’organització del Congrés Nacional de Medi Ambient, trobada biennal que se celebra des de l’any 1992, de les sigles de la qual pren el nom Conama. El Congrés Nacional de Medi Ambient tindrà lloc del 26 al 30 de novembre a Madrid. El dimecres 28 l’Ajuntament de Tavernes rebrà el premi i presentarà les particularitats del PMS, juntament amb els altres municipis guanyadors.

El PMS a la campanya europea Do the Right Mix

Cal dir també que el treball a les xarxes socials del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMS) valler ha entrat a formar part dels projectes seleccionats per a participar en la campanya de la Unió Europea sobre mobilitat urbana sostenible Do The Right Mix. La campanya, iniciada el juliol del 2012, és una iniciativa per als propers tres anys amb l’objectiu de donar suport a les accions sobre mobilitat urbana sostenible que es fan en els 27 estats de la Unió Europea, més Noruega, Islàndia, Liechtenstein i Croàcia.

La campanya està gestionada per la Direcció General de Mobilitat i Transports, i finançada a través del programa Intelligent Energy Europe Programme, que té com  a objectiu central promoure els avantatges de la combinació dels diferents mitjans de transport en els viatges de manera que les persones poden millorar la salut, la seua economia i el medi ambient. Els participants comptaran amb una plataforma i suport per a mostrar les seues activitats i augmentar la col·laboració amb els altres i amb el món en general.

Al lloc web Do The Right Mix hi trobareu més informació sobre esta proposta i les accions dutes a terme en la primera convocatòria, a més d’informació relacionada amb la Setmana Europea de la Mobilitat. En el plànol de la mobilitat podreu veure com a lloc destacat el municipi de Tavernes de la Valldigna pel treball realitzat pel PMS, així com les ubicacions de la resta d’accions que formen part de la campanya.

Llocs webs:
Lloc web dels premis Conama 2012 


Lloc web de la Fundació Conama


Lloc web del Congrés Nacional del Medi Ambient 2012 


Lloc web de la campanya de la Unió Europea Do The Right Mix 


Plànol de la mobilitat de la campanya de la Unió Europea Do The Right Mix

-

5 comentaris:

Juanjo Sala ha dit...

En la reunió de participació ciutadana de hui al Alfandech ha quedat clar que no tots els problemes de barreres arquitectòniques que ens afecten al poble són problema de pressupostos ni burocràcia (com molts altres). Està clar que s'haurà malbaratat molt en obra i faltaran rampes, vados i altres per a la gent amb minusvalues. Conforme passe el temps la gent associa menys les mancances al passat i hio demana als governants actuals, així que com bé ha dit el representat de l'associació Valldigna accessible als polítics: Poseu-se ja les piles!!

Anònim ha dit...

Xe no vore mai un simple detall teu de benevolença al govern actual: que si paguen tard, que si això que allò.
Pareix que abans, amb el PP, lligaves els gossos amb llonganisses.

Juanjo Sala ha dit...

Xe, anònim sempre estas amb la mateixa, o estàs conmigo o contra mí, sembla la màxima de molts polítics.
Dis-me una sola lloança meua al PP. De lloances al govern n'he fet vàries als blogs, de coses millorables també en trobe, però les dic on toca, no ací. No soc palmero de ningú, no em dedique a fer política, això ho pots comprovar.
Actualment, la llei diu que si pasen 40 dies, PAGUES TARD. No pagues tú una multa o taxa i voràs com et perdonen el recàrrec.
Veig cert passotisme teu cap els treballadors i autònoms, tú cobres sempre a final de mes, no?
No sé des de quin raonament et possiciones a favor del polític que no paga en temps i el treballador que no cobra, sembles dels de Rajoy amb les farmàcies.
Amb el PP, els gossos que he lligat són els mateixos que als demés Ajuntaments, on no he sabut mai ni qui manava (ni ganes).
Mal de muchos, consuelo de tontos.

Anònim ha dit...

No estic ni amb tu ni contra tu, simplement qui diu les veritats perd les amistats, i per dir-te la meua veritat, sense coneixer-nos diria que l’hem perduda.
Tu no ho vols vore, però eres tu qui sempre estàs en la mateixa. I com tires la pedra i amagues la mà, de lloances dius que n’has fet però jo no en veig cap, ni h'he vist cap, nomes veig indirectes, la punxeta per davant, furgar en la ferida, però mai dir les coses clares. I tranquil home que ningu t’ho tindra en compter si les dius ben clares. Els que aci llegim ho preferim aixina i no mitges tintes, com això de que hi ha coses millorables però no les dius, ni tampoc quines són ni on les diràs. Que ací no toca? Si aci no toca perquè les comentes? Et calles i prou. Les coses a mitges i les insinuacions no van a cap lloc.
Tu iniciatives i propostes concretes no n’has fet mai cap. Això si sempre cosetes fora de lloc, com si que es paga a més de 40 dies quan això no interessa a la gent i a qui li interessa ja ho sap ben bé i sap perquè paguen a mes de 40. I ho sabien quan agafaren els treballs. I no em vingues ara dient que no, que tots sabiem en el poble que el PP pagava a un any i la Generalitat... ni te digo!. Això està clar. I ara estos, els del govern d'ara, ho han de solucionar. I ho estan fent.
I anem a vore: en compte de ser tan cansino i negatiu amb els 40 dies, perquè no has dit en positiu que el govern està en el bon camí i gràcies al treball fet han aconseguit passar de pagar a un any o més tard a pagar a només uns mesos i tot això nomes en poc de temps de govern? I ací venies amb que es posen les piles!!. Les piles jo les pose als aparells quan les compre i per comprar-les necessite diners, mitjans. I diners i mitjans hi ha ara ben poc. I molt a atendre.
Jo no sé que opinara l’associaciò que tu esmentes d’eixa frase treta fora de context perquè no és això ni amb el mateix sentit el que va dir el senyor Jorda. Breument i per no repetir-ho tot: amb molta educació va recordar quan mal s’havien fet les coses abans, quina era la situació actual i com els temps que corren no donen per a massa, etc. i com els va dir – en un to comprensiu i com dient: em sap greu, però us ha tocat a vosaltres – ara ja no estan, sou vosaltres els que governeu i per tant no teniu altre remei que posar-vos les piles. Eixe to, eixes explicacions primeres del senyor Jorda i no simplemente la frase: poseu-se ja les piles! (ordeno y mando), són les que ho canvien tot. Jo ho entenc així. Tu hauries pogut dir en el comentari tot el que s’esta fent ara, el Pla de Mobilitat i les reunions, i com són per sentar les bases del futur i que no passe com passava anys arrere. Ho hauries pogut dir en pla positiu i despres acabar amb la frase. El teu to no és el mateix del senyor Jorda. Jo no el veig el mateix, i crec que els que allí estaven . I això si que té importància, per a molts en té, i molta.
I per acabar: doncs no, jo no cobre al cap del mes. Tant de bo. Cobre si la conselleria em contracta, però ara ni això. No és temps d'interins. I damunt sol fer-ho també en retard. Però al final paga, com l’ajuntament. I per això si em crida aniré.
I no em posicione a favor de cap politic, sino de la realitat, de reconéixer l’esforç i les ganes de fer les coses bé, de redreçar esta situació i dient que si paguen o no als 40 dies, que es posen les piles, o que si patatin i patatan segur que no es solucionen.

Juanjo Sala ha dit...

Per a no estar contra mí, m'has dit de tot menys bonico. No et sembla res bé, no acceptes cap crítica, jo crec que totes són constructives, pel bé comú.
No et preocupes, per dir la teua veritat no perdràs cap suposada amistat. I et rebat amb altra dita, de Ralph Waldo Emerson, poeta i pensador nord-americà: "Un amic és una persona amb què es pot pensar en veu alta".
El tò cap als polítics és el mateix que en general té la ciutadania en general de desconfiança cap la classe política, jo no jutge ni critique, sols recele fins vore resultats, sobretot per experiències tant de pròpies com de comuns. No és debades que siguen els polítics dels gremis menys volguts entre la ciutadania. Passa igual amb altres com mestres, policies, funcionaris, empresaris i tampoc són tots iguals.
Justament, on he dit altres coses no publicades han sigut per casos particulars o molt concrets, ací han d'anar els problemes genèrics, els que ens afecten a tots.
I m'he callat altres coses perque no faig política, que afecten a varios partits, però no m'agrada el joc dels bons i roins, no entraré al teu joc. Sols parle del que es fa i el que no, segons el meu entendre.
D'iniciatives i propostes les he fet on toca, directament als polítics, a nivell ciutadà, associatiu i empresarial. Si rebutjen cap colaboració tindran els seus motius, jo no els sé.
Sobre el tò del sr. Jordà, se'l veia prou indignat i va demanar els polítics que feren la seua feina. No seré jo qui mane la feina als polítics, pero tampoc hem de pregar per favors, és la tasca que han triat els polítics i estan obligats a tindre'ns satisfets de la seua gestió. Independentment del gestionat abans.
Dir lo bé que ho fan i guapos que són no és feina dels ciutadans, això és fer campanya. I jo no em dedique a això. No es gens pràctic per a que milloren les coses.
Veig que estas content amb cobrar en retràs de la Generalitat, i no penses queixar-te. jo com molts altres autònoms hem pres altra decissió, no volem que ens prenguen més el pèl.