L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 27 de novembre del 2012

"A Dios rogando y con el mazo dando" o el passat dissabte el cor “Quinzedemarç” va oferir un concert a benefici de ADISVA.





Una iniciativa lloable la del cor "Quinzedemarç" i que des d’ací aplaudim perquè tot el que siga ajudar, col·laborar, empentar a aconseguir eixe taller ocupacional que s’està construint al Polígon del Pla mereix el recolzament de tothom. Per tant gràcies al cor per oferir-nos una excel·lent audició i gràcies per fer-nos sentir a tots més solidaris.


El cor va haver de dividir el concert en quatre parts per tal d’intercalar les intervencions dels representatns de la Fundació i de l’Associació ADISVA: el secretari de l’associació, Antonio Juan; l’excalde del PP i president de la Fundació, Eugenio Pérez; l’actual alcalde de Tavernes, Jordi Joan, de Compromís-Bloc i la presidenta de l’Associació, Maruja Ibáñez, exregidora del PP.


Antonio Juan va fer un resum dels objectius, del procés d’inserció de les persones de la Valldigna amb problemes de discapacitat en la societat a traves de centres específics i va assenyalar com moltes, en fer-se grans, s’han de desplaçar a tallers ocupacionals fora de la Valldigna i com la finalització i posada en marxa del taller de l’associació acabara amb aquest problema.


Eugenio Pérez, fent ús del power point va informar als assistents de les xifres del projecte. Així poguérem recordar algunes coses i saber-ne altres, com que l’Ajuntament va donar els terrenys (200.000 euros) i ha aportat la quantitat de 132.000 euros més per a les obres; com la Generalitat ha aportat 200.000 euros i com la societat civil i empreses han aportat 170.000 euros. Així i tot es calcula que per a acabar, moblar i dotar d’equipament el centre caldrà pensar sobre els 150.000 euros, que és el que l’Associació i la Fundació vol aconseguir. 

Una passada visita de les autoritats al centre

Arribats ací, hem de fer esment i remarcar que les xifres donades a conéixer per l’exalcalde del PP, Eugenio Pérez, desmenteixen les tantes crítiques i comentaris que s’han pogut llegir i algunes vegades oir precisament en els mitjans informatius pròxims a eixe partit, sempre en el sentit que l’Ajuntament no es preocupava, no tenia interés i que tenia abandonades les ONGs locals, entre elles ADISVA. 


O siga, que l’Ajuntament ha aportat entre “espècie” (terrenys) i en metàl·lic un total de 332.000 euros, i això per alguns és falta d’interés i preocupació. La Generalitat, que té mes responsabilitat, obligació i, sobre tot, molt i molt més diners , només n'ha posat 200.000 euros. Les comparacions són sempre odioses però ens preguntem si els polítics locals del PP que estan implicats també en aquest projecte no haurien pogut fer alguna cosa més davant Valencia i la conselleria de Serveis Socials perquè aquest taller ocupacional estigués ja acabat. És simplement una pregunta. 


L’alcalde, Jordi Joan, va assenyalar el seu reconeixement a l’entitat, dirigents i pares per la tasca que fan i va indicar que val un esforç darrer perquè el projecte s’acabe, això sí, va dir que l’Ajuntament sempre farà el que puga sense prometre quantitat concreta. Prou normal, quan l’Ajuntament està també perquè l’ajuden. 


La presidenta Maruja Ibañez va acabar les intervencions amb paraules d’agraïment, d’il·lusió pel projecteu.


I no ens va agradar vore tantes cadires buides ni tampoc que a l’hora de reconeixements a empreses locals no es digueren totes. O es diuen totes o no se’n diu cap, perquè cadascú aporta de manera voluntària el que pot, considera o vol. I només remarcar que de vegades per a una empresa 30 euros són molt més que per a una altre 20.000 euros i també com hi ha altres, p.e. l’empresa local constructora, que no haurà donat diners però si molt en “espècie” (obra, hores, dedicació...) i ningú no es va recordar.  El que hem dit: o es nomena  a tots o es diu un agraïment general.


I repetim: gràcies cor “Quinzedemarç”, gràcies ADISVA pel treball, per la constància i per tota la feina feta pels nostres ciutadans discapacitats, gràcies organismes oficials i gràcies a la societat vallera pel seu compromís solidari.
-