L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dissabte, 17 de novembre del 2012

Ferran Torrent presenta "Ombres en la nit" en la Casa de la Cultura



 
 
L’escriptor Ferran Torrent va presentar anit en la Casa de la Cultura el seu darrer llibre ”Ombres en la nit “, acte organitzat per la Fundació Valencianista i Democràtica Josep Lluís Blasco” i que reunia sobre les 70 persones, entre les quals es trobaven l’alcalde Jordi Joan i els regidors de Compromís-Bloc.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va presentar a l’escriptor del qual va dir que “movia masses” i “era un expert en la novel·la negra i policiaca”, lloant la seua qualitat literària i descriptiva de la societat, cosa que havia fet que algunes hagen estat dutes al cinema:  Un negre amb un saxo, Gràcies per la propina i L'illa de l'holandés.

L’alcalde va significar com Ferran Torrent ha fet de València una ciutat universal, i ha través de les seues obres ha sabut entrar en la societat valenciana per explicar els lectors en quina societat vivim. Com a exemple assenyalava “El bulevar dels francesos” amb un canvi d’estil per a dur les ideologies a l’extrem i una reflexió sobre l’economia.


Ferran Torrent va explicar tot el procés creatiu emprat per escriure la novel·la, el treball de documentació existent darrere i quin havia estat l’objectiu de la mateixa, on significava la història espanyola i europea als voltants dels anys 47, a través de personatges que viuen (pateixen)  tant la guerra civil com la segona mundial, i pateixen també l’horror dels camps de concentració nazi. 

El text de l’obra està amanit i desenvolupat a través del personatge central, d’etnia gitana, com a forma de recordar-nos que foren un poble massacrat també per les persecucions nazis (600.000 deia Torrent que podien haver arribat a morir en els camps de concentració), però que ningú no sen recordava d’ells.

Si interessant va ser la descripció del procés creador, les preguntes dels presents derivaren poca a poc cap a debatre la situació actual de la societat, espanyola i valenciana, que ell ha plasmat en les seues obres. La faceta crítica i socarrona del millor Ferran Torrent que gaudim en les novel·les se’ns presentava aleshores amb el seu anàlisi particular de la situación actual on, com sol dir-se, va deixar despullats els grans partits majoritaris, PSOE i PP, als quals considerava com els grans culpables dels moments de crispació social actual per haver fet sempre unes polítiques d’esquena al poble, no haver escoltat mai la seua veu i no atendre a allò que ara el poble els demana: un canvi de sistema. 

L'escriptor va pronosticar canvis substancials en pròximes eleccions, amb gran caiguda electoral dels partits ara majoritaris i augment substancials en formacions com Compromís i EU, precisament per aquest "estar d'esquena" al poble d'eixos partits majoritaris i fer polítiques que defensen més els interessos del Mercat, sobre el qual es preguntava qui els ha votat per a imposar les seues lleis.
-