L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 8 de novembre del 2012

PLENARI DE NOVEMBRE: El govern municipal dona compter dels informes de morositat (Tresoreria i Intervenció). Les dades apunten a una molt bona gestió per pagar proveïdors.





El plenari de la nit del dilluns tenia com a punts molt interessants donar compte dels informes de morositat, el de Tresoreria i el d’Intervenció, corresponent al tercer trimestre de l’any actual, el 2012, on es feia palés el bon resultat que les mesures adoptades pel govern municipal presidit per Jordi Joan han tingut de cara als proveïdors i en la reducció dels terminis de pagament.

L’alcalde va informar del contingut dels documents, i tal como anava desgranant el rosari de dates s’arribava a una conclusió: la realitat econòmica del nostre municipi va millorant i les mesures adoptades tant l’any passat com enguany a traves del Pla d’Ajust van donant el seu fruit i els compromisos adquirits amb els proveïdors van assolint-se.

Les dades – els números- sempre són freds, però son indicadors de la realitat. I segons podíem escoltar en la intervenció de l’alcalde, a 30 de setembre d’enguany, en nou mesos, l’Ajuntament ja ha pagat a proveïdors la quantitat de 6.367.730 euros, front als 5.686.751 que es va pagar en tot l’any 2011. Encara falten els pagament del quart trimestre que milloraran més encara eixa xifra de 6.367.730 d’euros. (Vore quadre resum davall)

L’alcalde va recordar igualment que l’any passat, quan es va arribar a la fi del tercer trimestre, el 30 de setembre, l’Ajuntament tenia factures pendent de pagament per un valor superior als 5 milions d’euros. Doncs bé, la situació enguany havia gaudit d’un gran canvi positiu: es devien a 30 de setembre 1.705.000 deuros.

O siga que en un any, i quant nomes porten un any i quatre mesos en el govern municipal, s’ha aconseguit disminuir en quasi 3’5 milions el deute amb proveïdors. Però la cosa encara pintava millor quan l’alcalde indicava que eixa quantitat ahir mateix, 5 de novembre, ja era de 1.298.000 euros, i va aclarir: “Si la Generalitat ens pagara els diners que ens deu, l’Ajuntament de Tavernes pagaria i no tindria cap factura pendent amb cap proveïdor”.

Només el govern votava a favor d'un Pla d'Ajust que ha facilitat pagar proveïdors
Els assistents al plenari ho podíem deduir perquè estava ben clar, i no calien massa explicacions: el Pla d’Ajust i les mesures de sanejament aprovades només amb els vots del govern municipal, (perquè el PP va votar en contra) estan donat fruits.

Jordi Joan va explicar també que mentre en el tercer trimestre de l’any passat hi havia 582 factures, per un valor de 1.570.000 euros, pendents de tramitar o sense pressupost. Enguany, en el tercer trimestre del 2012, només hi ha 61 facrures per valor de 80.000 euros.

“I estem donant les ordres oportunes, prenent les mesures adients i fent les modificacions de crèdits que cal per tal de continuar tramitant factures i reduir més encara eixe numero abans de tancar el pressupost del 2012”, manifestava l’alcalde, que igualment confirmava que actualment, tret d’algunes excepcions, l’Ajuntament està pagant ara factures del mes d’agost i algunes del mes de setembre. 

Jordi Joan ja no va dir res mes, però pensem que tots els que l’escoltàvem ho vam deduir: ¡¡ l’Ajuntament de Tavernes està ja pagant factures a poc més de 2 mesos de la presentació!!. Si ho sabem, no són encara els 40 dies famosos, però... ¿qui ho havia de dir fa un any?

Es sabut que l’Ajuntament no ha eixit de la crisi i que té encara moltes dificultats, moltes més de les que voldríem tots. Queda encara molta feina a fer i esperem que es faça poc a poc. Cal pensar que l’Ajuntament no pot encara dedicar diners a inversions, però tot apunta a que la liquidesa front als proveïdors està en camí de solució definitiva i s’estan posant els fonaments del futur.
 
Feu clic per agrandir
 
 
-