L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 22 de novembre del 2012

Avui dijous al saló de plenaris es clausura la campanya dedicada a la participació veïnal “El barri on vivim, el barri que volem”


La segona fase de la campanya de participació veïnal “El barri on vivim, el barri que volem” arriba avui al seu final. Ha estat tot un mes de participació veïnal on els barris han pogut expressar lliurement i directament al govern municipal allò que volen i desitgen, les mancances que hi troben i quins projectes de futur voldrien.

És la primera vegada que es du a cap a Tavernes una experiencia en aquest sentit i tot apunta a indicar que els objectius s'estan complnt. Avui és el torn del nucli central de la població i la reunió està anunciada a l'Ajuntament, a les 7'30 de la vesprada, acte que servirà també com a cloenda de la campany i de les sis reunions fetes al poble i platja.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, fa una valoració positiva de les jornades de participació veïnal perquè opinava que calia dur-les endavant i animar als veïns de les zones de la ciutat a “participar-hi, a parlar de les problemàtiques i necessitats de cada barri. Cal participar-hi per a definir entre tots el model que volem per a la nostra ciutat”.

Aquestes reunions han estat una iniciativa i aposta personal de l’alcalde i no han estat pensades perquè parlen els polítics. “Els regidors ens mesclem amb els veïns com uns més, perquè el que s’ha buscat des del primer moment és escoltar. Hi participem com uns veïns més i prenem bona nota del que s’hi parla” ha expressat Jordi Joan.

Així, són els veïns que hi han vingut assistint, els qui han dut el pes de les intervencions i han participat molt activament. El govern de Tavernes considera aquesta primera experiència realitzada a la nostra ciutat com a molt enriquidora i positiva. 
-

5 comentaris:

Juanjo Sala ha dit...

Fa una estona que vinc de la reunió de veins al "barri" Alfandech, amb la sensació d'haver aprofitat la primera part de la proposta del govern: escoltar-nos al veinat i les nostres reivindicacions.
Queda la 2ª part i més important: l'executiva, amb la declaració final del sr. Alcalde dient que bò seria trobar sol·lució a la meitat de les propostes, justificant-se amb la lentitud de la burocràcia.
Jo afegiria que estan obligats mínimament a això, donat que la majoria de propostes veinals han estat pragmàtiques, eficients i realitzables, amb varies solucions i sense parlar-ne de grans obres ni inversions. També entenem que sempre hi ha impediments econòmics, legals i de competències, però sempre hi ha una millor opció.
Temes de vandalisme, soroll descontrolat, neteja, enllumenat, aparcament i associacionisme cultural han estat els temes més tractats, on la solució passa més bé per voluntat política i prioritzar feines. En estos casos es millora molt la vida al barri i no costa cap gallet, però sí cal algo més d'imaginació i posar a cadascú al seu lloc.
D'altra part no hem aprofundit en la neteja general del poble per FCC (s'ha centrat el debat en el fem), ni en el Festivern, ni en la reparació de cobertes al poliesportiu, entre altres temes oblidats.
També, finalment he incidit en la importància en que la participació ciutadana siga més participativa i més directa. Fins aplegar a la utòpica democràcia directa, caldria que l'Ajuntament coneguera millor al poble i el que necessita, a través d'enquestes, estudis, consultes i més assemblees. Dona la imatge que la poca assistència a estes reunions es deguda a la incredulitat de la gent sobre l'efectivitat dels polítics, moltes vegades massa partidistes. En uns pocs mesos ja anirà veguent-se si açò va en serio o no.
El veinat allí present ja em llançat la pilota, ara cal que el govern la torne i remate el quinze.
Va de bò!

Anònim ha dit...

hola, jo no se si podre anar pero tinc un problema viure al centre del poble esta molt be pero l'aparcament es horrible, si ja se que tenim un parking pero val diners es clar, jo voldria que per la gent que vivim per alli a veure si ens podien fer un preu mes reduit, fa uns quans anys valia 25 o 30 euros el mes, voldria vore si seu pensaveu ja que hi ha molt de carga i descarga i molt de carreret en pilonets , gracies

La Cotorra de la Vall ha dit...

Desconeixem això dels 25 o 30 euros, perquè el nou govern va abaixar la taxa el passat setembre i la quantitat mensual que es va dir s'estava pagant fins eixe setembre era de 53'10 euros per mes i tot el dia.

El passat setembre tant nosaltres com la premsa informava:

Llogar una plaça durant un mes valdrà 40 euros mensuals i no 53'10 euros, o siga una rebaixa per al llogater de 13’10 euros al mes. I damunt si es fa un abonament mensual, el preu a pagar serà de 400 euros, amb la qual cosa només pagues 10 mesos i te n’estalvies dos mesos de lloguer a l’any.

També hi ha altres novetats beneficioses per als usuaris: la primera mitja hora serà gratuïta i únicament es comptaran els minuts a partir del minut 30. També s’han fixat tarifes especials cas de la nocturna on per 30 euros al mes es podrà aparcar entre les 20 i les 7.30 hores i la tarifa diürna serà de 20 euros per aparcar entre les 7.30 hores fins a 19.30 hores.


Tota la noticia sencera la pots llegir a:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/09/lajuntament-rebaixa-als-vallers-i.html

Anònim ha dit...

En el tema del parking jo començaria per llevar els cartells dels preus que hi ha a les entrades, que tenen preus i ofertes de 2009, i posaria els preus actuals.
No costa masa i podria donar bon resultat amb menys esforç.

Anònim ha dit...

be crec que fa uns 5 anys del preu dels 30 euros seria millor per el temps que corre, be com ha quedat la reunio?