L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 11 de novembre del 2012

Informe: El Corredor Mediterrani és un projecte europeu, no un favor de Rajoy, i la seua construcció no pot quedar supeditada a les estratègies polítiques del PP.



Corredor Mediterrani aprovat per Europa com a prioritari
El PP de la CV, a través del seu portaveu en les Corts, Jorge Bellver, ha destacat aquest diumenge que el Corredor Mediterrani "serà una realitat gràcies al compromís ferm de Mariano Rajoy i el Partit Popular". El president del Govern, Mariano Rajoy, va anunciar ahir en un míting a Tarragona que volia considerar aquesta infraestructura com a prioritària.

El portaveu popular ha dit que el PP "és l'únic partit que ha demostrat sempre la seua aposta ferma i decidida per una xarxa d'infraestructures ferroviàries i viàries extensa i de qualitat per a la Comunitat" i ha assenyalat que "el centre d'aqueix corredor, el seu nucli, el seu cor, està a València, per la qual cosa es tracta d'una obra que marcarà un abans i un després per als valencians".

Bellver ha recordat que el Corredor Mediterrani serà una realitat "gràcies a la tenacitat i l'esforç dels 'populars', tant en nostra autonomia com en tota Espanya, perquè és una infraestructura que redundarà en l'interès general".
 
Sí, heveu llegit bé. ¿Pot haver més cinisme i més demagogia? Ara resulta que tenim les millors carreteres i ferrocarrils del món..... Que prompte ha oblidat que des de fa mesos el PP i tots els alts carrecs aposten, defensen i treballen en favor del Corredor Central. Si fins i tot fa unes setmanes demanaven al govern francés treballar en el túnel dels Pirineus i impulsar eixe Corredor Central!!!

Els valencians, en conjunt, ens juguem molt amb aquest projecte de Corredor Mediterrani. És la nostra porta a Europa,  és la clau per a la nostra recuperació econòmica i per a la creació de nous llocs de treball, però llocs de treball de veritat i no les fantasies que de tant en tant s’inventa el govern d’Alberto Fabra.

Avui mateix Compromís, a través del seu diputat, Josep Maria Pañella, s’ha referit a les declaracions de Mariano Rajoy en l’acte de la campanya electoral catalana i li ha recordat que aquest Corredor és un projecte europeu, aprovat pels màxims òrgans directors de la Unió Europea, que ha ordenat als estats membres la seua execució prioritària”. Per tant, com bé remarca Compromís “no depén ni dels favors ni dels capritxos de Rajoy, ni aquest pot imposar cap condició per a la seua execució”

El diputat de Compromís ha recordat que “el PP espanyol, amb l’ajuda inestimable del PSOE, està oposant un i mil entrebancs a la construcció d’aquest Corredor, des de prioritzar obres antieconòmiques, i damunt en temps de fortes restriccions pressupostàries, com pot ser l’innecesari AVE a Galícia, a optar públicament, de manera descarada, per un projecte com el Corredor Central,  descartat ja per les institucions europees”. 

El que passa, i això esta ben clar per a Compromís “Rajoy juga amb el projecte del Corredor Mediterrani, i mirant d’utilitzar-lo per traure profit electoral en la  campanya de Catalunya”.

El diputat Pañella ha dit que “el govern espanyol s’ha de deixar per sempre de manipular políticament el projecte europeu del Corredor Mediterrani i començar a executar-lo  d’una vegada, sense dedicar-se a posar-li contínuament pals a les rodes, com ha fet fins ara. I el PP i el PSOE valencians haurien de mostrar més fermesa davant de les seues respectives direccions de Madrid i de les contínues vacil.lacions que l’una i l’altra mantenen front a un projecte aprovat ja per Europa i davant del qual no caben noves discusions, sinó simplement la seua execució ràpida i sense restriccions”.

En podem posar mil, però com a mostra uns quants. Pensem que reflecteixen a les clares quin ha estat el posicionament del PP-PSOE en el tema dels “corredors”.






-

1 comentari:

Bello ahistòric ha dit...

Por derecho de conquista los subditos del reino de Aragon no podran hacer politica mientras Castilla no lo otorgue. In enfí fins avui.