L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 11 de desembre del 2011

CAS VERGERET (I): Més herència del PP: ni la fallida econòmica de l’Ajuntament, ni l’aparcament subterrani del Passeig, ni la piscina… La “Grossa” li ha tocat al govern municipal abans del sorteig de Nadal: el Tribunal Superior de Justícia anul·la la urbanització del Vergeret.


PRIMERA PART: ELS FETS
Cada dia que passa en van eixint més i de més grosses del PP. L’herència que ha deixat: l’Ajuntament arruïnat, l’aparcament i la piscina municipal… tot això es brossa de riu (del Vaca, clar!) comparat amb l’últim llegat que acaba de rebre el govern municipal: la urbanització El Vergeret, segons sentència del Tribunal  Superior de Justícia (TSJ), és il·legal. 

El TSJ anul·la la urbanització, ordena la paralització de l’obra en eixa zona i damunt diu que es “retiren” les vivendes construïdes. I “retirar” les vivendes vol dir demolir-les, enrunar-les. En poques paraules, en les condicions actuals d’inundabilitat que té la zona, no s’havia d’haver construït cap edificació tan prop del riu.  

La notícia la publica avui amb una gran profusió de detalls el diari “LEVANTE-EMV” que recorda que a l’Ajuntament governat pel PP ja se li va imposar una multa de 6.000 euros per haver consentit la construcció, però que eixa multa no té valor davant el fet que per a complir la sentencia s’han de demolir sobre les 500 vivendes afectades. I això ve del fet d’haver autoritzat la construcció de vivendes en zona inundable, en la zona que s’anomena de “policia” del riu Vaca a pesar dels advertiments que tenien de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX).

La CHX, segons explica el diari, va demanar a l’Ajuntament, governat pel PP en majoria absoluta,  a que anul·lara el pla urbanitzador i paralitzara les obres. El PP no va fer cas ni a una cosa ni a l’altra. Ni tan sols li va importar el fet que el Vaca es desborda sempre per aquesta zona i els advertiments de la CHX eren raonables per construir-se en zona inundable. 



La història cronològica dels fets

La urbanització del Vergeret es va aprovar entre l’any 2001 i 2002, essent alcalde, Eugenio Pérez, i preveia executar una superfície de 81.500 metros distribuïda en 30.000 a vials, 28.000 per equipament i 10.000 de zona verda, aprofitant per a construir sobre els 14.000 metres i una previsió inicial de 505 vivendes.

Iniciades les obres, en el 2003 la CHX denega l’autorització per a fer les obres en base a que es contruia en zona inundable i de protecció del riu Vaca. Posteriorment, en el 2005, els informes dels agents indiquen que s’estan construint finques a 25 metres del riu i és aleshores quant la CHX obri un expedient sancionador, acabat en el 2007, amb una multa de 6010 euros.

El PP,  al front del govern municipal, va presentar un recurs judicial contra la multa, tot indicant que el Vergeret estava contemplat dins del PGOU i que la XHX no tenia potestat per a desautoritzar el projecte, cosa que rebutja la sentència  que diu que “la CHX té competències per a denegar la urbanització i per a ordenar la paralització de les obres, aixi com per retirar els que ja estan edificades”. O siga, entenem que la CHX podria ordenar l’execució de la sentència, cosa que per ara no ha fet.

El diari informa que la sentència recull converses entre tècnics de la CHX i regidors de l’Ajuntament - d’aquells temps- on queda palés que no li van donar cap importància ni van feren cas de les resolucions de la CHX. 

Entre altres arguments, el TSJ assenyala la responsabilitat de l’Ajuntament, governat en majoria absoluta pel PP, perquè és qui va aprovar el Pla Parcial  i va ordenar l’execució coneixent que no existia la preceptiva autorització de la Confederació Hidrogràfica.

Resumint: la urbanització “El Vergeret” s’executava en una zona inundable i d’afecció del riu Vaca i el govern municipal del PP, a pesar dels requeriments i advertiments de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, va tirar endavant les obres. Es dóna fins i tot la circumstància que el govern municipal del PP va recórrer l’any 2007 la sanció per estar edificant-se en zona inundable, que és l’any de l’última inundació del riu Vaca.


(Continuarà)

- Informació basada en Levante-EMV
-

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Em pareix increible, com pot ser??? Pero quina seria de destarifos s'han fet en este poble??? Per favor, mires on mires tot son ruïnes i obres mal fetes. Que més voleu??

Anònim ha dit...

Ai mare, i el PP preocupat per la llenya de les paelles, pels bous, els baixos de la VPO i si fan o deixen de fer el Festivern.
Ara vorem ara que diuen els que ventilen per internet o els del diari. Silenci total i absolut.

Controlador anònim ha dit...

Si l'enginyer de direcció d'obra és qui em pense , un bon arquitecte del poble, no crec que diguera que passava de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, com diu el diari Levante. Crec que se esta solucionant el tema per part del govern actual de Jordi Juan i Carmen Canet. Que com solen dir els del PP no fan res pel poble, només propaganda Ja ho deien ahir dissabte. Els demanaven que callaren i acompanyaren al govern municipal per traure els embolics que crearen. I encara en queden de grossos, segur. Però si no li donaren ni la clau del despatx a l'alcalde actual que podem esperar: al.legacions i discursos contra la solució del riu Vaca és el que veiem per part de l'oposició.

Solucionem tranquilament el tema; ja que implica a moltes bones persones del poble.
Espere el "continuarà" per saber més sobre el tema.

VERGERET ha dit...

Això significa que m'he quedat sense pis?!!Doncs ara mateix vaig a tocar-li el timbre al senyor Vidal i que em dóne una solució. NO TENEN VERGONYA!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Tant de clavarse amb l'alcalde que no treballa i ahí està solucionant la papereta i això no ho dic jo, ho diu C9, la seua televisió. Ahí teniu les empastraes de Eugeniet, el que segons paraules de ventilats era "Dios", una més per apuntar: Alta Tensió, Caserna de la Guàrdia Civil, 500 vivendes del Vergeret... Quins EMPASTRES que han deixat en el poble!!!

Anònim ha dit...

¿que pasa en les persones que tenen un pis a la zona?
¿Hia que demolir-les les vivendes? ¿I la inversió que hem fet per a tindre vivenda? ¿que pasa en la inversió que hem fet? ¿Ho perdem tot?
Aquestes son algunes de les preguntes que a tots ens venen al cap, al llegir tot aço.
Els del PP tenen les respostes?
Contestarán? De segur que no, ja voreu con no diuen res.

Anònim ha dit...

Ay que cotorra mes sabuda!

Anònim ha dit...

Senyor Manolo ara torna a fer un altre discurset electoral a les ames de Casa , com l'altre dia explicant en detalls tot això del Vergeret. No hi ha vergonya i qui va autoritzar aquesta actuació mereix que el tanquen.

T.C. ha dit...

Si si, molta llenya pa les paelles, els bous, que si la monsarja en el festivern i el x.castillo, pero d'aso, la piscina, el deute i el parking no diuen ni mu. En canvi els qui estan ara san preocupat per informar al poble i ser transparents, ahi tens al alcalde nou solucionant tots i absolutaments tots els temes d'estos.

Peter Griffin Cabrejat ha dit...

Per a mi tindra facil solució, en la signatura esta la responsabilitat, el problema es que no es així, vull dir que el que signa ES EL RESPONSABLE, pero legalment crec que seria responsable civil subsidiari L'Ajuntament.

A mí el que va signar que em torne TOTA la inversió que he fet més una indemnització per danys i perjudicis a més de una pels danys psicologics i morals i tal volta m'oblide del tema.

Espere que esta corporació puga apanyar el desficaci, si no es així de ma casa em traurà la Guardia Civil arrastres.

Estos "senyors" per dir-los algo - perque si dic el que pense de ells tal volta vinga a per mí la GC, salutacións als de delictes telemàtics- no sabien que es el PATRICOVA!!!??? No saben que es la zona de policia de CHX!!!??? Panda de prepotents i incompetetnts, per no dir el que tots estem pensant, que per cert dema comencen a jutjar-ne a 2, Hola Paco, hola Ricardo.

Crec que hauriem de conençar a pensar si podem demandar als responsables del malson que anem a tindre a partir d'ara.

Ens vegem que vaig a vore 30 minutos con Jamie a vore si
se'm passa la mala llet.

Bona nit.

Juanito ha dit...

FESTIVAL DE L'HUMOR

El PP va traure fa poc una nota de premsa mostrant la seua PREOCUPACIÓ perque un camió havia aparcat a una zona inundable... Demanava una SOL.LUCIÓ al Govern Municipal.

I no es va preocupar ni li creix la preocupació de que es construisquen edificis a zones inundables???

Ah no!! Són gent generosa i van pensar: "anem a fer cases per a tota la gent del poble".

Anònim ha dit...

que mudats que van
els que en aquets embolics ens han possat,
un monto de diners de l'ajuntament han cobrat,
perque dedicacció exclusiva tenien i han cobrat,
la seua tasca be per el poble no han desarrollat,
si tingueren vergonya no els voriem pel carrer caminant

Edifici Martinica ha dit...

el millor del cas es ni Eugenio ni Manolo, ni Bono tenen cap responsabilitat, la te l´Ajuntament, jo es que hi ha coses que no comprenc. El que si que fare es no votarlos mes mai.

Quina poca vergonya

Ja està bé ha dit...

Coses com aquestes haurien d'acabar amb algú davant d'un jutge.

Perquè tot açò significa malabaratament de recursos públics, frau de llei, estafa al ciutadà i altres delictes tipificats.

I si no es prenen accions legals contra els responsables (i l'actual govern municipal té aqueixa responsabilitat, posant a treballar els serveis jurídics) tot quedarà com sempre,simples "pataletes" i el ciutadà fotut una vegada més.

Anònim ha dit...

Si les ùltimes finques estan en una zona inundable, que les tonben, que facen el riu conforme toca i si tenen que tirar la carretera per ahí que ho facen, caiga qui caiga, encamant que li demanen responsabilitats civils als anteriors governants, ja esta bé de anar-se'n de rosetes els anteriors governants.
Ens han fet un poble fantasma, no tením industria perque no varen voler que vingueren aci perque els demanaren un montó de diners i un montó de traves, no tenim la desitjada carretera, sols tenim l'alta tensió i un Pai que taronges no deixen, però pareix que si va deixar diners a molta gent.

Anònim ha dit...

Por favor, cotorra, explicad que no va a pasar nada por el muro de defensa que se ha ya licitado, la gente está muy preocupada porque Canal 9, como de costumbre, ha informado a medias, si gobernara el PP ni mu.