L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 9 de desembre del 2011

INFORME: El PP ven a la CAM a Catalunya per 1 euro. Uns 300 oficines tancaran, sobretot les de comarques alacantines.



Bancaixa per als madrilenys i la CAM per als catalans. ¿I de València què?

 El Banc de Sabadell ha comprat la CAM per 1 euro, això si després que el FGD injectara 5.249 euros per sanejar els comptes de l’entitat. Després de donar Bancaixa al poder madrileny, ara el Consell, màxim responsable de les caixes valencianes a través de l'IVF, ha regalat la CAM a Catalunya. ¡Qui ho havia de dir! Al gran enemic, als que ens ho volen furtar tot.

Absorbir una entitat en tan mala situació econòmica podria semblar una operació d’alt risc, però el Sabadell s’ha cobert les espatles i rebrà del Fons de Garantia de Depòsits (FGD) una injecció de 5.249 milions d'euros i una protecció per les pèrdues no cobertes que es puguen produir en un termini de deu anys, i que podrien ascendir a 1.200 milions. És a dir, una compra després que la CAM haja estat sanejada amb diners públics, el rescat més car de la història d’Espanya. 

El president del Banc de Sabadell, Josep  Oliu, ha afirmat que "la CAM no tenia futur" i "no se sabia on podria acabar". L'oferta de Sabadell diu que era la que "millor solució" per a garantir l'ocupació, encara que ha anunciat que es tancaran unes 300 de les 900 oficines. Es calcula que sobre 1800 llocs de treballs podrien desaparéixer, sobretot a la província d'Alacant.

Aquest és el final de la CAM, una setmana després que el PP votara en contra perquè la Generalitat es personara en la causa oberta contra l’exdirectora de la caixa, María Dolores Amorós. La Generalitat continua mirant cap a un altre costat i el president Fabra ha estat capaç de dir que “la responsabilitat és del Banc d’Espanya, que havia de tutelar les caixes”, quant la llei autonòmica de Caixes d'Estalvi aprobada pel PP en el 1997 atorga la tutela de les caixes a l'Institut Valencià de Finances (IVF). 

L’origen del números rojos de la CAM es troba en la aposta pel sector de la rajola, en les inversions realitzades per la CAM als grans projectes de dubtosa rendibilitat de la Generalitat -com Terra Mítica- però també, en els sous desorbitats dels directius, que en el cas del president fregava els 300.000 euros a l'any. Un malbaratament de diners públics que a pesar d’eixe control que havia de tindre l’IVF ningú sembla haver controlat. 

L’oposició demana responsabilitats polítiques

El govern valencià intenta exculpar-se del fracàs de la caixa d’estalvis, però l’oposició exigeix responsabilitats polítiques. “Fins ara érem líders en atur,  balafiament i corrupció, però ara som també líders en rescats financers, un cercle que evidencia que la Generalitat ha realitzat una gestió centrada en els interessos particulars i no en els dels ciutadans ha afirmat Compromís a través de la diputada Mireia Mollà. Compromís ha demanat que “el Banc Sabadell garantisca la continuïtat de l’Obra Social de la caixa”, la qual, després de la nova adjudicació, té un futur incert.

El PSOE assenyala Fabra “com a últim responsable, perquè va ser la Generalitat qui va autoritzar, a través de l'Institut Valencià de Finances, els 300.000 euros de sou de l'expresident de la CAM, els 700.000 euros que cobrava a l'any el director general, i els quasi 6 milions d'euros d'indemnització per acomiadament”. 

EU considera que “l’opció del Banc Sabadell representa un mal menor en el conjunt del desastre”. 

El procés de compra no ha finalitzat i el Ministeri d'Economia i els òrgans competents han de donar el seu vist-i-plau a l’adquisició. Segons el  Sabadell, la integració d'ambdues entitats es farà progressivament i esperen que culmine abans de finalitzar 2012.



5 comentaris:

Bello,Bello, bancari ha dit...

Els que ajudaren al PP en els anys de la botifarra grossa ja no existeixen. La CAM pels politics aprofitats, i Bancaixa seguint els passos de la CAM, la major immobiliaria coneguda. El sr Olivas, expresident de la Generalitat enganyant a Rodrigo Rato, ja veus. Doncs ara sols se'ls demana responsabilitat al PP
i jo dic on eren els consellers del Psoe que no ho veien? Vaja democràcia entre dos. Tu calla i si jo falle manes tu, i a continuar. Ja no estem per això les ajudes de les obres socials desaparegudes, la mitjana empresa que s'havia creat una banca de proximitat òrfena. I la culpa la tens tu, i els diners el tenim els dos. Decència politica és el que necessitem. I damunt enganyant-se inclús els del mateix partit. En fi, els mateixos politics que ara van a Madrid a arreglar els compters com a premi a la desfeta bancaria valenciana. I damunt donant lliçons amb els jutges al costat. Vaja Pais de vençuts, això es el que vol dir provincià. Els vençuts.

Economista a l'atur. ha dit...

Algu preguntava per l'atur a Valencia, anoteu, dos mil cinc-cents treballadors d'alt nivell de Bancaixa que han anat a Madrid a Bankia que residien al cap i casal. Més tres-centes oficines de la CAM a cinc treballadors per oficina, 1.500 a l'atur, pagat evidentment per tots, gent valenciana amb bona fromació que vora els dilluns, i la resta de la setmana al sol. I damunt ens pregunten com va l'atur. Cada regulació del que siga és més atur.
Com cada reforma laboral es menys contractació a l'espera de millor condicions per a contractar més barat. Basta Ya

Anònim ha dit...

què passarà al poble? no crec que queden les dos oficines, sabadell i cam.

Anònim ha dit...

Poder valenciá....ens venía el PP.Coma usuari de abdos oficines espere no en tanquen niguna, a menys alternatives més monopoli = menys llibertat = més a passar per l'aro.

Economista a l'atur. ha dit...

Moltes empreses locals com Federico Giner depenen de la inversió del governs en educació. En tant en quan parlem d'austeritat i control del dèficit la nostra empresa insigne de Tavernes, l'aristocràcia obrera en altres temps, passara temps difícls ja que no tindrà tants contractes a l'estimar que el mobiliari escolar ha de durar molt als centres. Es molt preocupant la crisi actual ja que afecta directament a les empreses fins ara segures de la població. Els arribistes ja han desaparegut però hi ha un canvi econòmic o el que ve es més dificultats de poder obtindre contractes. Tot i que el nou govern que vindrà a partir del dia 21, i ho notarem el dia 22, acabarà amb les llistes de l'atur momentaneament al presentar un contracte d'aprenentatge a 400 € anual pels jovens fins a 30 anys, però faltarà vore com queda el tema de la seguretat social. Mentrementres els nostre treballadors de FG faran sis mesos de treball i sis mesos a l'atur. Cal , doncs demanar inversió de l'estat per aconseguir que l'empresa insigne de Tavernes tinga contractes. ESperem que com Alemanya quan es va botar el deficit acordat al Mercat Comú, tampoc a Espanya li passe res.
Si ens adonem la banca s'ho emporta tot.