L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 16 de desembre del 2011

La Generalitat, a la vora de l'abisme




 El president de la Generalitat s’ha reunit amb els màxims representants de les empreses valencianes al Palau de la Generalitat. El motiu: la greu situació en què es troben les arques públiques valencianes. En una setmana, la Generalitat hauria de retornar als inversors uns diners (més de 1.600 milions d'euros) amb què ara per ara no compta.


En una setmana, els impagaments de la Generalitat Valenciana podrien estendre's. Als ja coneguts deutes amb les farmàcies -que aniran a la vaga a partir de dilluns- o amb els proveïdors de sanitat, ara podria sumar-se un altre milionari. Ara fa un any, el Consell realitzava la seua primera emissió de bons patriòtics, que li servirien per finançar-se a curt termini amb 1.572 milions d'euros que hauria de tornar als inversors un any més tard -i amb un interès afegit del 4,75%-.

El proper 22 de desembre les arques públiques valencianes han de retornar eixos més de 1.600 milions d'euros, però el seu pagament depèn de la liquidesa del Consell. A falta d'una altra font de finançament, la Generalitat llançava fa unes setmanes una nova emissió de bons patriòtics, xifrada en 1.800 milions d'euros, per a poder cobrir la despesa generada ara fa un any. Però la jugada no ha eixit tan redona com s'esperava des de la Conselleria d'Economia, i les quantitats venudes fins el moment no fan preveure que s'aconseguisquen ni tan sols dos terços dels diners necessaris. Fa uns dies, s’assenyalava que s'haurien col·locat 800 dels 1.800 milions d'euros oferits.

Davant esta situació, el president Alberto Fabra ha convocat la cúpula empresarial valenciana. Poc ha trascendit però sembla ser que els temes centrals en sigueren els problemes econòmics de les arques públiques valencianes.

O més retallades o més deute
La crítica situació financera de la Generalitat, que podria veure's agreujada si la setmana que ve acumula eixos més de 1.600 milions d'euros que adeuta als inversors, comença a ser insostenible. Per això, el Consell baralla diverses opcions per solucionar el problema a curt termini com pressionar als bancs perquè compraren bons patriòtics valencians, possibilitat que la majoria d'entitats descartaren perquè els bons patriòtics catalans i del Tresor ofereixen una major rendibilitat que els valencians. També existiria la possibilitat  que els mateixos bancs atorgaren un nou préstec a la Generalitat per import dels bons que no s'aconseguisquen situar al mercat.

Una altra opció passaria per demanar ajuda a l'ICO (Instituto de Crédito Oficial), i això ho decidiría Mariano Rajoy, però poc factible, perquè obriria la porta a que altres autonomies demanaren el mateix tracte a l'organisme oficial. I, per últim, queda una possibilitat més sagnant: dur a terme retallades més dures de les que fins ara ha anunciat l'executiu de Fabra. La resposta no tardarà a arribar: el temps s'esgota.
 
- Segons L'Informatiu
-
 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Espentem-los un poc entre tots a vore si cauen dins.Com diu Lluís, segur que tomba, tomba, tomba i es podrem alliberar....

Anònim ha dit...

Els valencians enganyats pels espanyols tenen el que han votat: ara ens tocarà patir-ho a tots.