L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 5 de desembre del 2011

INFORME: Com deia González Pons (PP) i perquè tingueu les coses clares: Quasi 10 milons d’euros gastats per a res: “Agua para todos” de la Fundación “Agua y progreso”


Ho teniu clar per a què aprofitava "Agua para todos?

Ha arribat Rajoy a la Moncloa i de seguida la Fundación “Agua y Progreso” ha tancat la persiona, això sí, sense arribar l’aigua de l’Ebre. Després dels quasi 10 milions d'euros de diners públics gastats en set anys de funcionament, el Consell Valencià anunciava divendres el tancament de la Fundación Agua y Progreso, l’ariet de la propaganda anti-PSOE en el govern Camps i amb el transvasament de l'Ebre pel mig. No hi ha aigua de l’Ebre, però sí tenim el PP en el govern central substituint el PSOE.

La Fundación de la Comunitat Valenciana “Aigua y Progreso” ha estat dedicada durant els seus set anys d'existència a reclamar el transvasament de l'Ebre. I el divendres passat el Consell la va tancar. La pregunta a la portaveu del Consell, Lola Johnson,  quan ho anunciava era inevitable: ¿Es tanca perquè Rajoy ja està en la Moncloa i el transvasament de l'Ebre és segur o es tanca perquè el PP no portava el transvasament en el programa, és impossible fer i la inversió en la fundació ha resultat inútil?.

La resposta va ser llegida per Lola Johnson i deixava vore que s’esperava la pregunta: “… la fundació té com a objecte potenciar i afavorir el desenvolupament d'un ús racional i solidari dels drets relatius a l'aigua, així com l'impuls cívic i institucional en defensa d'una política hídrica adequada a les necessitats de la Comunitat Valenciana. I eixos objectius els ha complits" concloïa. I es quedava tan panxa.  Quasi 10 milions d’euros per a res.

Molta propaganda partidista i propagandística ha fet el Partit Popular des què va crear la fundació en el 2004 i fer del derogat transvasament de l'Ebre una arma electoral. Ho confirmava al març de 2006 el llavors conseller González Pons quan justificava la despesa d'1 milió d'euros en propaganda protransvasament gastada per la Generalitat a través de fundació: "els ciutadans han de tindre les coses clares com l'aigua i han de saber quanta aigua aboca l'Ebre al mar i, quanta en reclama la Comunitat Valenciana".

I encara el passat mes de març, en vespres electorals, en plena crisi i amb les arques públiques buides, el Consell de Camps destinava 695.400 euros a la fundació per a  defensar "les transferències hídriques previstes en el Pla Hidrològic Nacional que estaven vigents en el moment de la constitució de la fundació". Johnson, divendres passat ja en donava una nova versió: Els objectius estaven complits.

Els diners exactes gastats per la fundació per a un objectiu no complit - portar l’aigua de l'Ebre- es desconeixen. Això sí, puntualment han transcendit quantitats de diners emprades per l'entitat per a les seues finalitats d'agitació i propaganda (com el 2004 la contractació per a un acte protransvasament de Special Events, l’empresa que figura en la trama Gürtel), i sabem que el pressupost destinat anualment pel Consell ha girat al voltant del milió d'euros. La connivència del Consell i la fundació han fet escapar la comptabilitat al control de la Sindicatura de Comptes.

Deia Johson que la fundació havia complit els objectius encara que l'aigua de l'Ebre seguisca sense arribar. Ara si considerem que l'objectiu real de la fundació era atacar al govern de Zapatero i retornar el Partit Popular a la Moncloa, gràcies als milions de diners públics gastats a través d'Agua y Progreso, podríem considerar que s’han complit els objectius.  Lola Johnson, el passat divendres, es va negar a aclarir-ho.

- Basat en un text de l'Informatiu.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Con el agua al cuello, eso sí, nos han dejado sus acólitos del pueblo.

Anònim ha dit...

Malgastant diners publics amb propganda electoral camuflada. Normal que estiga la generalitat tant endeutada. Quanta gent solucionaria els seus problemes amb 10 M. €?

Anònim ha dit...

"Agua para todos, cassalla, tronadors i piruletes... Amb l'AVE a Madrid amb el carnet del partit" ja ho diu la cançó ja... I encara són milers els borregos que confíen amb aquesta gent, clar està esperant ser guardonats amb un "enxufe" o simplement per voler aparentar allò que no serán mai... Vergonya caballers, vergonya!!! Però hi ha qui se n'està adonant i ja comencen a desinflar-se, han tocat tope i comencen a caure en vots. La gent comença a calar a aquesta gent. Salut.