L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 8 de desembre del 2011

Més erre que erre en el plenari: L'escoleta en la platja


 
El govern municipal, com és sabut, ha creat una comissió per saber els serveis a donar en l’escoleta de la platja si realment hi ha demanda.D’eixa manera se sabria si el projecte és viable i es podría també esbrinar el personal que caldria i si s’haurà de pensar en serveis complementaris com puga ser el menjador.

El govern municipal ha repetit els darrers mesos que cal comptar amb infrastructures que ajuden a desestacionalitzar la platja, però també que cal fer les coses ben fetes. I tot el món  sap que s’esta fent una enquesta per saber que n’opina la ciutadania. El govern vol fer les coses ben fetes i això és indubtable que passa per saber si hi ha demanda i quanta,  i de rebot quants pares joves hi ha interessats a quedar-se a viure a la platja.

Docs bé, quant la postura del govern és massa sabuda el PP, erre que erre, torna a preguntar en el plenari per la postura del govern municipal respecte a l’escoleta. Els regidors del PP i més els regidors joves, que segons el Levante-EMV, són qui van fer la pregunta, es podrien preguntar a si mateixos: ¿només perquè tinc una escoleta, me n’aniria a viure tot l’any en la platja? ¿Paga la pena deixar el poble només perquè tinc una escoleta quan sé la manca de serveis de tot tipus que tindré si visc  a la platja? 

I segur que es vindrà al cap que a l’hivern no hi ha metge, centre d’atenció sanitària, ni servei d’urgència, ni ambulància, ni supermercats, ni transport públic, ni local d’oci….  tants i tants serveis que no hi ha a la platja i que sén precisos en una familia amb fills menuts. Sobre tot els sanitaris i d’atenció mèdica!. Sense comptar amb les “ajudes externes”: pares, sogres… que allí no tindreu.

Si volem que, no solament la gent jove sino també la gent major, aquellà que està jubilada, visca tot l’any a la platja comencem primer que res per dotar-la de serveis bàsics. Per haver una escoleta no viurà més gent jove a la platja i menys encara si treballen tot el dia, i damunt fora del poble. Serà el conjunt de serveis, entre ells l’escoleta, els que canvien l’estacionalitat. Com se sol dir, una flor no fa primavera. I una escoleta no trencarà l’estacionalitat de la platja si no hi ha alguna cosa més: serveis i més serveis.

I ho hem de dir clar, perqué segur que reinterpreten el que diguem i diran que estem en contra. No estem en contra d’una escoleta a la platja, no estem en contra de cap millora a la platja, no estem en contra de tot allò que siga donar vida a la platja, però no estem d’acord, com s’està fent, solucionar l’estacionalitat de la platja amb una escoleta. Massa fort, no? quan a la platja manquen tantes i tantes coses quant a serveis indispensables i sense ells no es gens atractiva per a residir fora de l’estiu.

Els regidors joves del PP, per més afectats en estar en edat de tindre o que ja tenen fills, que s’ho qüestionen i es responguen: Anirieu vosaltres a viure a la platja, només per l’escoleta? ¿No penseu que això serà fer la teulada quan no hi ha encara fonaments, és a dir, uns bons serveis? Vosaltres mateixos!

-

15 comentaris:

Estruch i Ferrando ha dit...

Yo ya he expuesto en divesos medios mi opinión sobre el tema : escoleta sí, se puede compartir, pues hay tres enormes aulas y un gran patio en el proyecto, con otros menesteres como biblioteca o turismo,una misma concesionaria podría encargarse de biblioteca y escuela y dar información escrita en invierno de turismo, mediante folletosy similares, para el resto está Montse.
Pero tratemos de empezar a desestacionalizar por algo, en este caso ¿ por que no la educación? ¿será deficitaria? ¿desde cuando se mide en dinero los servicios sociales o la edicación?

Platgero ha dit...

L'educació de 0 a 3 anys no és obligatòria i l'hem de pagar els pares com tots sabeu. I les possibles subvencions poden abaratir el cost final a repercutir als pares, però no ens ix debades.

I si alguns-molts xiquets vénen a la platja des del poble, han de pagar transport i si cal, a migdia, el menjador. Tot això suposa costos als pares per damunt d'allò que les families mileuristes podem pagar.

I pel que sé, veig i visc si pense amb la gent que ara viu en la platja i té també fills entre 0 i 3 anys.... ni per omplir una classe de les tres que dius que hi ha. En resum un mal projecte fet pel PP a falta d'estudis previs i de viabilitat. I ara sembla que ho vol corregir el govern. I com diu La Cotorra, el PP erre que erre en l'escoleta, només per a justificar i no reconéixer que van fer una bona empastrada, de pressa i corrent, i damunt feta en una zona sense urbanitzar. Més trellat és el que calia. Per no parlar de les pistes de paddel. Morint-se de risa a l'hivern i si s'ocupen, un ratet només.

I si que es medix en diners, Enrique Estruch, o es pensa que ho agafarà una empresa sabent que va a perdre diners. Bovos ja no en queden i l'empresa voldrà guanyar diners, com totes.

Anònim ha dit...

Nosaltres vàrem estar més de vint anys vivint a la platja. El millor lloc del món: tranquilitat a l'hivern i festa a l'estiu, un paradís. M'encantava! Fa uns anys començàrem a prendre por quan aplegava l'hivern. Un lloc inòspid, no més apleguen les 6 de la vesprada no hi ha ningú pel carrer, ni passejant al gos... La platja està totalment abandonada a la seua sort! Sort que no t'eisca quansevol individu d'aquestos extranys que merodejen contenedors, vehícles o pisos desocupats, creant una inseguritat increïble que mai haviem patit.
La platja d'aquest poble sempre serà la gran abandonada... ¿Què va amollar el Sr. Eugenio Pérez quan va ser Sr. Alcalde en una reunió? 'La platja li costa diners al poble!' Què vergonya! Ens havera agradat que havera mostrat la recaptació d'aquell any sols d'IBI de la platja, contant que fa 7 km d'edificació!
Aprofite l'ocasió per donar-li les gràcies al darrer govern per remodelar "la avenida" que feia 30 anys que no es tocava! Gràcies també al caos organitzat aquest estiu per l'incompliment de finalització d'obra i de la poca previsió d'aparcaments alternatius etc. aquesta és la nostra herència ppera. No digam que aixó no és un bon reclam turístic!
Tot açó és perque estic d'acord amb aquest article: farien falta subsanar altre tipus de serveis que fer viable l'escoleta i d'aquesta manera! L'entorn de la seua ubicació és horrible, i la privatitzar-ho no és la solució, no és rentable i l'únic que donaria són deficiències de tot tipus.
Des de la meua experiència, el servei del bus i els menjadors feren un pont de plata als nostres pares quan fòrem menuts, el gran problema va vindre quan anarem a l'institut, que no hi havia ni menjador ni horaris de bus compatibles. Els pares s'arromangaren turnant-se per a portar-mos al poble, per anar a estudiar, per adaptar-se als nostres horaris d'extraescolars, per a eixir i tindre una adolescència agradable, perque a la platja 'na de na'... No vullc deixar-me el donar un 10 per a tots aquells negocis que han i estàn oberts durant tot l'any per a donar uns serveis mínims.. Que més d'un sap que no és rentable i que els costa de la butxaca i que podrien donar-los alguna facilitat en eixe aspecte.
Una fallera de La Marina

L'home bo ha dit...

Per al platgero:
Estic totalment d'acord amb tu sobre la guarderia, pero perque impliques les pistes de padel? Vinc ara mateix de juagar alli, i he hagut de fer cua..ahir vax anar tb i mes del mateix....aixi que perque no t'agrade el padel no critiques les pistes... Ahi si que he de reconeixer que el PP ha encertat.

Platgero ha dit...

Perquè les tinc a la vista, mire per la finestra del pis de la platja o del balco i les veig. Com ara mateix.
Hui és festa, ahir era pont, demà serà pont i aqüeducte si vols. I és normal que la gent vaja a jugar perquè no treballa. Com jo que hui he pres la bicicleta.
A partir del dilluns, no hi ha ningú. Ningú va a jugar, i menys ara quan a les 6 és de nit fosc. I no hi ha llums.
I quant al que jo deia que estan morint-se de risa en referia en eixos dies i hores normals, quant en altres llocs hi ha ple de gent: Ves a a partir de les 6 al pavello i voràs tots els dies ple de gent de bàsquet, o al futbol, o a les pistes de futbol 7. Estan ocupades fins les 9 o més, segons quin esport. ¿Passa això al paddel?
Hauries d'haver entés que em referia en hores quant la gent, el treball acabat, pot anar. No els dies de festa.
Salutacions.

Platgero ha dit...

Oblidava: m'agrada el paddel i també hi jugue. Si trobe gent per fer dues parelles que un contra un es massa cansat. Ara molt complicat també per la llum que no hi ha. A l'estiu més.

Filòsof ha dit...

A vore, el problema no es altre que no contar amb les persones que viuen i tenen interés a la platja. El problema es que s'han fet obres, s'han dissenyat projectes sense tindre en compte a la platja, ni als seus mínims representants que hagueren de presionar formant una candidatura municipal, ja que no es trobaven representats. Ara volen que els no han tingut en compte a la gent de la platja ordenen acabar el que ells els del PP no han sabut ni pogut.I evidentment , si evidentment, allò que no cal demsotrar, no pot ser, i no pot ser per tres raons: primer per la situació econòmica, segon per la falta de sintonia amb la gent de la platja, i tercer per redissenyar les actuacions que el tripartit ha de fer en els pròxims pressupostos, que espere que conte i molt amb l'associació de la platja. Ara bé, hi ha un intent de fer que el govern de Jordi Juan descarrile, i va a ser dificil en el sentit que hi ha un pla, que cal presentar-lo al poble en la particicipació i transparència i evidentment no comptem, ja que no volen, amb la gent que vol que acabem el que ha portat a la ruina a l'ajuntament. Són: els Pais contra l'actuació als sectors, l'interés extern de les constructores, especialment de Castelló front a la industria i construcció local, excepte algun pròxim. No volen ja que no foren ni capaços en una democràcia municipal ni de donar la clau al nou alcalde, per tant ni de dir quines prioritats tenia Tavernes, i això dol tot i que vonga de la dreta per inesperat.
Hem perdut banderes de tot els colors a la nostra envetjada platja. I ara pensem que hi ha plans poc intel.ligents fets per gent molt intel.ligent però amb interessos contraris als propis del poble. I si no mireu les hemeroteques. No vinguen en justificacions concretes, miren el conjunt d'actuació a la platja i sabran que inclús podent, una flor no fa primavera, i més si esta en un cossiol estrany. Deixe eixa estraneça a aquell que per ventura estan interessats en el bé del poble.

Anònim ha dit...

¿Una asociación en la playa? ¿Donde? ¿A quien convocan? ¿Como la promocionan? Yo llevo aquí mas de 6 años y no se nada de la tal asociación.

Anònim ha dit...

Pense que es referixen a l'associacio de comerciants, hostalers i immobiliaries.

L'associació de veïns de la platja fa anys que no té cap activitat.

Anònim ha dit...

Pues seria hora de reactivarla.

Anònim ha dit...

Molesta que el PP pregunte?
Es el que ha de fer l'oposició: fiscalitzar, preguntar, controlar, proposar,...
Una faena que, fins ara, mai habia fet cap partit de l'oposicio. Els regidors de l'oposicio (Jordi, LLum i Carmen inclosos)sols anaben a l'ajuntament per a les comisions i plenaris i, despres, tornaben a anar per cobrar per asistir.
El PP està fent el que deu fer l'oposicio: anar a l'ajuntament a preguntar que està fent-se i als plenaris a preguntar.
Si senyor una bona oposicio.
I la Escoleta ha de entrar ja en funcionament.

Bonic ha dit...

D'acord en fisclitzar, preguntar etc... però proposar, conforme han deixat l'ajuntament ? Jo m'ho miraria una miqueta.
Ja que les propostes van més del mateix, despesa i més despesa, per acabar sense res. On estan els 1.300.000 de la venda del Quartell?
Hem dit milions de despeses, i de vegades la proposta ens porta a més despesa i molt interessada. Això és el que no acabem de vore, tal vegada és perque el PP hauria de canviar i molt. Pensem que no es pot comparar una oposició de Llum i Jordi Juan amb el deute i mals vicis democràtics que hem patit al poble, i damunt amb un deute sobirà. Ja que no estaven ni demanant opinió, ni presentant res al poble per avaluar, ni de vegades als mateixos regidors del propi PP. I ara que no hi ha diners, volen vostés que fem la politica errada del PP?
No !!

Per tant, pregunten srs i sres del PP, però per l'amor de Déu no proposen mentre no eixim de la crisi que heu deixat. Deixeu que el Tripartit i el seu concejal Vicotr Borràs decidesquen els camins de les propostes, que ho expressen al poble amb tranparència i participació, és a dir, amb Pressupost Participatiurs pel 2012, i tranquils , si tenia el PP una mínima raó, la podra apuntar als futurs pressupostos. Però per favor que no hi ha per a mes, i ells i elles ho saben i insisteixen. Participació i transparència, un model que ha de quedar en la imprompta de Tavernes.
Fem memòria de qui es va carregar, i el perquè, els consells assessors en les anteriors legislatures municipals??
Podem dir i tot per quins temes van ser. Ja que hi participavem.

Anònim ha dit...

Està molt bé això!! m'alegre molt que el PP ara faça oposició!! després d'estar 16 anys sense governar i sense pegar un palo a l'aigua ja seria hora que es posaren a treballar i feren algo per al poble!! És vox populi que no s'han enterat de governar, només de beneficiar als "amiguitos" i vore com continuar en el poder (fins i tot això ho han fet mal) Cobrar i enmerdar el poble això sí que heu sabut fer-ho de categoria!!!i soltar mentires i tonteries per desprestigiar a la gent també ho feu de categoria!! i ara digueu que aneu a treballar i fer oposició... A BUENAS HORAS MANGAS VERDES!!

Anònim ha dit...

Que el PP pregunta? Jo crec que no, ni pregunta ni fiscalitza. Només fa que estar en contra de tot, fins i tot en contra dels seus projectes quant els fa ara el nou govern.

I Jordi i LLum no anaven a res a l'Ajuntament, no preguntaven res ni s'enteraven de res?. I no fent res.... de dos a cinc regidors?.
Quina sort ha tingut el PP que sense fer res han passat de 2 a 5, perquè si fan oposició de 2 se'n van a 10.
Quantes tonteries s'han de llegir.

Anònim ha dit...

Anónim 10:40 , Aceplat si está ahí, vigilantes, son lo que han propuesto la escoleta y ahora han presentado un estudio de viabilidad,puedes leerlo en La Veu o Quadern.