L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 20 de desembre del 2011

Els farmaceutics fan una aturada per demostrar la desconfiança en el Consell




Avui segon dia de vaga a les farmacies. Les de Tavernes mostraven el cartell que il·lustra la noticia i que veieu dalt. I és que, la promesa del Consell de posar al dia els pagaments, no convenç les farmàcies valencianes i no confien en la paraula de l'administració.

Ahir quasi la totalitat d’establiments valencians, excepte els de serveis mínims, tancaren per protestar que els 550 milions d’euros que, segons les farmàcies, els deu la Generalitat els posa les coses molt difícils. Potser demà dimecres si finalment cobren, es desconvocarà la vaga.

La  vaga, segons el Col·legi de Farmacèutics de València, ha tingut un seguiment massiu i prop del 99% de les farmàcies han tancat mentre l’administració rebaixa la xifra al 70%. Els farmacèutics s’han organitzat perquè la protesta afecte el mínim dels usuaris, i 427 establiments romanen oberts per tal de garantir l’atenció mínima exigida legalment. 

Tampoc coincideixen les farmàcies i l’administració en el deute: la conselleria manté que només deu 312 milions mentre el sector farmaceutic diu que són 550 milions. Els farmaceutics dieun que la Conselleria no comptabilitza el pagament de novembre i desembre, que els farmacèutics ja han avançat.

En el primer dia de vaga els farmacèutics de València destaquen la situació de “ruïna total” que travessa el sector, ja que els únics que han garantit el dret constitucional de rebre medicaments són els farmacèutics “gràcies que han posat els seus diners”.

-

2 comentaris:

Estruch ha dit...

Tot l'apoyo en el meu nom i el del meu colectiu local.

Anònim ha dit...

un poc fluixets de morro,al primer duro que han vist desconvoquen la vaga