L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 12 de desembre del 2011

TEMA DEL DIA: Comença el judici contra Camps i Costa pel cas dels vestits


 
Francisco Camps ho ha aconseguit. Era el secret anhel i ha arribat el gran dia. Fou l’arquitecte de la nova i endeutada València, edificada amb el formigó dels grans esdeveniments: Copa de l’Amèrica, gran premi urbà de Fórmula 1, visita del Papa... N'han sigut tants i amb una tècnica tan depurada que al final s’ha fet inevitable: ell mateix s’ha convertit en gran esdeveniment.

Des d’avui i fins la vespra de la Nit de Nadal, Camps estarà en boca de tothom i sota la mirada de tothom. És el temps que durarà el judici pel cas dels vestits, una de les branques de la trama Gürtel. Segons el sumari, l’expresident de la Generalitat acceptà 14.000 euros en regals de la xarxa corrupta entre 2005 i 2009. Durant eixe període, els amos de Gürtel aconseguiren nombrosos contractes públics de l’Administració valenciana valorats, almenys, en set milions d’euros. 

L’expectació és gran. S’hi han acreditat prop de 200 periodistes i un centenar de testimonis amb els respectius advocats pul·lularan a les portes del Tribunal Superior de Justícia. Allà mateix s’esperen fidels i detractors. Els hostalers de la zona ja han omplert rebosts i neveres: Camps és més fiable que Benet XVI. I és que el gran esdeveniment promet. Serà l’espectacle de la corrupció i el suborn. De la grandiloqüència i l’absurd. També de les misèries de la política i la soledat, ja que Camps no ha rebut cap suport explícit de membres del Partit Popular.

“Hi ha molts més assumptes i uns altres llocs on estar”  va dir recentment l’alcaldessa Rita Barberá en ser preguntada pel 12-D. La frase cou. Fins al dia de la decapitació política de Camps, juliol passat, Barberá n'havia esdevingut la gran protectora. Tant que de la seua mà acudí a declarar com a imputat en maig de 2009. S’acomplix així una màxima quasi biològica de la política a alt nivell, en què l’amistat només creix en terrenys abonats pel poder i les influències. 

Camps sols ha estat reivindicat en una ocasió des que va dimitir el seu càrrec. Va ser al setembre passat, durant la inauguració del curs polític del PP a Benicàssim, Castellò. Però el que havia de ser un encés homenatge acabà en trist sainet. Carlos Fabra feu pujar Camps per sorpresa i això molestà Alberto Fabra i Esteban González Pons, qui es negà a parlar acte seguit. La imatge fou d’un llefiscós patetisme: Camps amb les cames flexionades i amb Carlos Fabra sostenint-li un braç en alt com si d’un púgil abatut en un cantó del ring es tractara. La imatge de la descomposició tampoc no podia ser més evident. 

Camps s’enfronta a un sumari de 56 toms i 19.000 fulls. En la banqueta, amb ell, i pel mateix delicte de suborn, també seu Ricardo Costa, exsecretari general del PP valencià i rehabilitat a les Corts com a portaveu econòmic dels conservadors. A més, entre altres testimonis, Camps haurà de mirar els rostres de Francisco Correa, cap de la trama, i el seu lloctinent a València, Álvaro Pérez, el Bigotes. També passaran pel tribunal, l’exvicepresident del Consell, Víctor Campos, i l’excap de gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret. Tots dos formaven part de la mateixa causa dels vestits i tots dos, al juliol, es declararen culpables d’haver acceptat regals de Gürtel en consideració al seu càrrec públic. Un fet que condemna de facto Camps i Costa i dóna idea de les dimensions del forat que s’obri per als dos.

- Segons L'Informatiu
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Le van a salir mas caros los trajes que si los hubiera comprado en Armani.