L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 3 de desembre del 2011

L’atur puja al País Valencià en 2623 persones i arriba a 532.930 desocupats. Continuem essent líders, en taxa d’atur.



Les polítiques autonòmiques del PP en materia d’ocupació fa temps que no donen resultat i rar és el mes on la taxa dé desocupació no augmenta. A novembre van ser 2.623 persones les que incrementaven el llistat d’aturats/des, un increment del 0’29% en el País Valencià i com hem dit un nou record i per tant, continuem en la capçalara de les autonomies amb més taxa percentual d’atur de l’Estat. No sabem si d’això Canal9 haurà dit alguna cosa, o si com sol passar encara que siga després de 16 anys de gobernar-nos el PP, la culpa la té Zapatero. A partir de gener caldrà vore a qui li donen la culpa. 

Però bé, qui no es consola és perquè no vol: El nombre d'aturats a Espanya va marcar un nou rècord històric el passat novembre en situar-se en 4.420.462 persones després de pujar 59.536 desocupats,  (+1,37%), segons va informar ahir divendres el Ministeri de Treball i Immigració.

Tornant a casa nostra, dels 532.930 aturats valencians/es hi ha 267.106 homes i 265.824 dones. Per edats 57.074 són menors de 25 anys, dels quals 31.347 són xics i 25.727 xiques.
Quant a sectors, el major increment d’atur el va registrar Serveis amb 4.375 desocupats més i també va augmentar el col·lectiu de Sense Ocupació Anterior amb 114. Per contra, van baixar la Construcció, amb 870 aturats menys, agricultura, amb 719 desocupats menys i 277 menys en Indústria.

L’atur a Tavernes i la comarca.
Després d’uns mesos sense dades (cosa de l’estiu?) en el web municipal, ja estan publicitades les del mes d’octubre. Ens informen que eixe mes la desocupació va abaixar respecte a setembre i dels 1.884 ens vam situar en els 1.803 aturats, o siga 81 persones van trobar treball. La taxa d’atur va baixar un 4’3% a octubre. 

Per sexes, les dones passaren de 970 a 935 i els homes de 914 a 868, mentre que per sectors els desocupats en agricultura en són 87, en industria 260, en la construcción 214, en serveis 1.039 i aquells que no tenen ocupació definida 151.

Tampoc el mes d'octubre va ser mal per a la Safor, on va baixar l'atur un 0,5% i eren 17.871 les persones que no tenen ocupació en acabar octubre. Novament el sector serveis va ser el pitjor en pujar un 1,10% amb 11.887 persones sense ocupació. En canvi en agricultura el descens és d'un 13% potser per l’inici de la campanya citrícola i eren 594 els desocupats, seguit per la construcció amb un descens del 3,9% i 3.048 desocupats. En la indústria va baixar l'atur un 0,94% i tenia 1.818 persones sense ocupació.

Per poblacions, Gandia era la pitjor parada en ser l'única de les grans ciutats on puja l'atur. Eren 8.488 els desocupats, un 1,76% més. A Oliva eren 2.702 qui demanaven treball, un 2,63% menys que al setembre. 
-

22 comentaris:

Anònim ha dit...

De moment el nou govern poc a fet per paliar l´atur al poble em sembla.

Indesidenter ha dit...

Jo crec que és un fet conjuntural i més després de vore com estan alguns grans empreses locals.

Les polítiques que poden canviar la tendència de Tavernes respecte als mercats de treball, tal com està el panorama laboral, serà un esforç de molt de temps i més després dels anys on els sectors productius han estat oblidats per les polítiques del PP, tant locals com autonòmiques, amb els polígons locals, agricultura, etc. deixats de la mà de Deu i del PP.

Eixa política de la rajola per banda del PP alguna cosa tindrà a vore amb la forta desocupació local. Jo crec que té molt a vore.

Per tant, igual que he pogut llegir en altres blogs com se li tirava la culpa al govern actual i a l'alcalde Jordi Juan per l'augment de l'atur a octubre - menuda barra que tenen alguns, eh? - i jo ni considerava eixa possibilitat ara tampoc crec que siga pel nou govern eixa baixada. Cojuntural només.

Per capgirar el sentit i tendencia del mercat laboral a Tavernes faran falta anys, potenciar els sectors productius i sobre tot, que també canvie més d'una cosa a nivell general.

Anònim ha dit...

Aleshores indisinter reconeixes que el Bloc no va ser massa sincer durant la campaña electoral atacant al PP de tavernes per la taxa d´atur al poble ??? Per que com be dius es un problema que depen mes de la coyuntura nacional e internacional que de lo que es pot fer a nivell local no??

Indesidenter ha dit...

Em pense que ho deixe ben clar i en valencià:

"... serà un esforç de molt de temps i més després dels anys on els sectors productius han estat oblidats per les polítiques del PP, tant locals com autonòmiques, amb els polígons locals, agricultura, etc. deixats de la mà de Deu i del PP.

Eixa política de la rajola per banda del PP alguna cosa tindrà a vore amb la forta desocupació local. Jo crec que té molt a vore."

I ho remarque al final crec que té molt a vore. No anem a discutir de condicionants externs a Tavernes, però les polítiques del PP local durant 16 anys han oblidat el que ací havia creat riquesa i treball (petit comerç, indústria, magatzems, agricultura i el sector local de la construcció)que no anava a ser el sector Mareenys 2A (menut fiasco!!!)ni PAIs impossibles (un altre fiasco).

I si hem de parlar del que diuen els partits en campanya, t'aconselle lliges el que ha dit el PP sobre la creació de treball en els programes locals i polígons industrial i recolzament al comerç i a l'agricultura des del 1999. Al final, ha sigut tot el contrari i ens anàrem sota el seu govern als 1800 aturats.

No reinterpretes les meues paraules al teu gust i mira la realitat que ens ha deixat el PP tant a Tavernes com al País Valencià.

I a nivell local es pot fer el que mai haveu fet i que ja t'ho te dit dalt. O caldrà que vinga l'alcaldessa de Carcaixent o de l'Alcudia a donar-vos classes? Crec que saps perquè ho dic.

Estruch ha dit...

Teníamos una economía con piés de barro, la del PP, i un gobierno viviendo de rentas que no ha querido o no ha sabido ver a tiempo la que nos venía encima,

Pepe ha dit...

Resulta un poco dificil que un gobierno local pueda hacer algo contra el desempleo del pueblo en que gobierna. Salvo, evidentemente, colocar a todos los de su signo político en el Ayuntamiento y en empresas privadas que para obtener contratos pagan ese peaje. (No digo nombres por ser de mala educación el señalar).
Hay que ser sincero. En esa línea que acabo de mencionar hay gobiernos que han hecho mucho por el empleo en sus pueblos en los años que han gobernado: Han ampliado notablemente la plantilla de esos Ayuntamientos colocando a los suyos aunque hayan llevado a sus Ayuntamientos a la bancarrota.

Trist i decebedor tot plegat ha dit...

Que Estruch (UPyD) diga el que diu és... no sé com qualificar-ho, la veritat. Aquest home s'ho hauria de fer mirar. Parla d'economia amb peus de fang del PP, i alhora proposa -en diversos mitjans- camps de golf i habitatges annexos com a solució. És un bromista aquest senyor o, simplement, altre polític incompetent? Què hem fet els ciutadans per a tenir els gestors i aspirants a gestors que tenim, QUÈ?!

Anònim ha dit...

Que a un poble com aquest que la major industria exportadora es la agricola, es normal que baixe un 4,3 l'atur en temporada alta d'aquest sector. Ara 1.803 aixo no se sap si es una bona dada, cotorra hauries de donar la dada en %. Podriem pensar que de 18000 Ha. es un 10%, pero hi ha que restar jubilats, estudiants, menors de 16.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Segons el padró del 2010, i amb 18.130 habitants, mirant la distribució en trams de 5 anys que fa l'INE hem fet una estimació d'uns 11.400 vallers entre els 16 i els 65 anys.
Això ens donaria un percentatge d'aturats sobre el 16%, però hauriem tambe de llevar la gent de més de 16 anys que estudia als IES i Universitats (quants?)i recalcular de nou.

Si partim de la base de 1000-1200 estudiants, ens acostariem al 18%.

No té cap valor científic en ser dades aproximatives i estimatives.

Bello, irritat amb l'atur ha dit...

Pero si estan votant a nivell de l'estat els que han creat i s'han recreat en l'atur. Ara que els ve la seua responsabilitat de govern ens demanen unitat ja que la crisi no es espanyola. I això com es diu? Enganyar al poble ? No dir el programa ? o es que encara tenim tant d'analfabetisme vehicular que els permet fer el que vulguen semse tindre consequències. Ací a tavernes tenim el parquin i la piscina plena de negocis poc clars i encara parlen d'una bona gestió? Segur que serà una boa gestió però no per a Tavernes, poca gent esta treballant pel poble que no siguen els del tripartit. Ja que fer carregar al poble amb dos milions i mig per a que es tape tot el tema del parquin em sembla indecorós. El mateix passa a nivell de l'estat, els que roben al treballador i guanyen diners son els elegits per a superar una crisi que resulta, va i diuen, que no sols es d'ací. "Pa això" ja teniem al Zapatero, llàstima d'home que ha fet la feina bruta, quan no li tocava, i ara no li ho agraeixen ni propis ni estranys ni estranys. I, doncs això, segueixen enganyant un poble per fer clientela i voler seguint manant.
Com no conteste anònims, no tinc més que opinar. Sols dir que en aquest cas l'Estruch va encertat:
és com furtar gallines per a Caritas

Filòsof ha dit...

No crec que siguen cinc milions d'aturats, han de ser cinc milions apuntats a l'atur. Però teniu clar que amb politiques com les actuals neolliberals no eixirem de l'atur ja que impedeix que l'estat no invertesca més que es el que necessiten els meprenedors i els treballadors. Keines ja ho va resoldre amb l'anterior crisi mundial, però ara ens han retallat aquesta possibilitat en un país que té menys deute que França i Anglaterra, ens ho han ficat a la cosntitució. El deficit no pot ser superiro al tres per cent. Per tant el problema no es l'atur, no els preocupen els aturats, questiona àquest politica els EEUU que demanen a Europa més inversió pública per eixir tots de la depressió. No, no els preocupen els aturats, sols per a tirar-los damunt del qui mana, sobretot si son governs socials. Sols les movilitzacions i la conciència del funcionariat i les classes treballadores amb les manifestacions oportunes només sentim la paraula austeritat i dèficit podem girar la situció a que manen economistes keinesians preocupats per l'atur. O si no que hem de fer, gaunyar menys i consumir més. Semblar-nos a Xina, que volen aquestos srs lliberals del dèficit: que mengem i dormim al costat de l'empresa. Al final sols ens donen de menjar per poder seguir a l'endemà treballant. Miseria de societat. Només em val que la reforma fiscal siga la mateixa a tota Europa i el sou mínim estiga com a Europa, 1700 euros. Tot això per decret i al Constitució, ja. La resta es parlar de miseries, austeritat i deficit, i diners pels poderosos.

Filòsof 2 ha dit...

Annex I.
Hi ha altres formes de vore la situació. Ací un estracte al que acabe de dir anteriorment com a Filòsof.
Juan Jose R. Calzada a Guillermo de la Dehesa.

Mecanismos económicos perversos:

El caso es que aunque la crisis fuera estructural, que lo es, y requiriese un cambio del modelo económico, presenta, en el corto y medio plazo, los trazos de una crisis clásica de demanda. Y esto es así porque el gasto global está embridado en los nódulos fundamentales del entramado económico siguiendo el siguiente esquema. 1) Los bancos racionan el crédito a empresas y familias deprimiendo la demanda. 2) Las familias (o consumidores) intentan reconstituir su ahorro para encarar la pérdida de riqueza patrimonial generada por la caída de la bolsa y del valor de fincas e inmuebles. Además, también intentan reconstituir el ahorro en previsión de encontrarse próximamente en el paro. A todo ello hay que añadir una anticipación a la baja de los precios que lleva a las familias a posponer sus compras. 3) Por la conjunción de los elementos reflejados en los puntos 1 y 2, los empresarios anticipan la caída de ventas y ajustan a la baja la producción; el siguiente paso es no contratar más mano de obra; finalmente, despiden a parte del personal o incluso cierran las empresas provocando aumento del paro. 4) El crecimiento del paro hunde a su vez el consumo, aumenta la morosidad, con efectos perversos de retroacción, y deteriora las cuentas del Estado. La conjunción de los elementos 1, 2, 3 y 4, en economía cerrada, reforzada por la insuficiencia de las exportaciones, da como resultado depresión de la demanda global. Además, las anticipaciones pesimistas anteriormente apuntadas se refuerzan y autorrealizan. Sólo el Estado puede romper ese círculo perverso. Pero en España casi no hay Estado y lo que de él queda carece de los instrumentos de política económica susceptibles de restablecer un círculo virtuoso.
Lo peor de esta desoladora situación es que al entrar de nuevo en recesión la economía española, y la europea en general, el cañamazo formado por la trama y urdimbre de causas y efectos que se entrelazan indisociablemente potencia una circularidad perversa, que retroalimenta de forma endógena, a su vez, las disfuncionalidades del sistema generando una dinámica sin fin, al menos en el medio plazo. Quiere decirse, no queda excluido que vayamos de mal en peor.

Hi ha altres formes de politica econòmica, i la tenim al costat de casa. La que ens fan els neolliberals esta lluny de nosaltres.

Anònim ha dit...

Unes cosetes Indisinter:
"però les polítiques del PP local durant 16 anys han oblidat el que ací havia creat riquesa i treball (petit comerç, indústria, magatzems, agricultura i el sector local de la construcció);
En primer lloc, construccio; crec que no cal dir lo que ha passat en la construccio per que es massa sabut per tots. Mentre tot anava be ni la dreta ni la esquerra que ha gobernat Espanya 8 anys han fet res per posar topes o controlar el boom inmobiliari.
En segon lloc respecte a l´agricultura i l´exportacio, com be diu un dels anonims: "Que a un poble com aquest que la major industria exportadora es la agricola, es normal que baixe un 4,3 l'atur en temporada alta d'aquest sector"; correcte, pero PREGUNTE JO, quina industria agricola??? nomes quden 3 magatzems al poble, es culpa del PP que tanquen?? te la culpa manolo?? Camps?? Efectivament, la taronja dona de menjar a molta gent, pero la idea de fa 30 anys de que en 10 fanecaes una persona era rica, encara esta molt estesa per este poble, i es una idea erronea. El problema del camp valencià es gran, la competencia exterior i el minifundisme fan que juguem en molta desventaja. A eixe respecte, l´Ajuntament de Tavernes va fer algo de lo poc que es podia fer. Baixar l´Ibi rustic.

Tercer. Fer poligons, parles de Alcudia i Carcaixent, no se lo que han fet alli, pero si es fer poligons, nomes tens que anar en tren cap a Valencia i voras milers de naus industrials buides, de terrenys per a fer poligons o no s´ha construit ni una minuscula barraqueta. No hi ha diners, per aixo es dificil fer empreses, a mes de que es molt complicat trobar un sector industrial que no estiga sobreexplotat.

Per ultim, este nou gover ha fet lo que suposava, dir que com no hi ha diners, poc es pot fer. No parlem ja de les promeses que s´incompliran, la "Macrociutat esportiva" per a que vinga el Bayern de Munich a estiuar, l´estacio de tren en borderia... en Fi.
A mes, respecte a lo que diuen en altres blogs, diuen lo que portaven “els teus” al programa electoral, ja que tambe com teniu tanta costum de agafar els programes electorals dels altres i assenyalar les promeses incomplides, espere que d´aci a cuatre anys feu el mateix en el govern actual.
I t´ho dic en vlencià Indisinter.

Indesidenter ha dit...

Ni sóc indesinter ni sembla que m'has llegit bé.

I com que no vull perdre el temps, només el diré: si no saps que han fet a Carcaixent i l'Alcudia, ¿per què no calles i deixes d'escriure sobre això?.

A mi em fa la impressió que no t'has assabentat del què escrivia: que les polítiques locals (excepte alguns pobles ben pocs) són un reflex de les generals i més si manen el mateix partit.

En resum: hem repetit a Tavernes els tics i tocs del PP a la Generalitat i ens ha anat igual que la Generalitat: tot fatxada, tot venda de fum i que bé estem som els millors... però arruinats. I demà 2'4 milions més al coll.

No et molestes a contestar-me, que no vaig a respondre't.

Anònim ha dit...

Indisinter o com et diguen, com no t´interesa t´en vas per peteneres.

Filosof, sobre la idea Keinesiana d´iversio publica per a eixir de la crisi. Be, es una idea, l´altra es l´austeritat i el control de despessa publica.

Per a que la inversio publica ens fera eixir de la crisi faria falta un esforçal menys a nivell europeu. Amb lo cual, no depen de nosaltres.
No podem esperar a que vinguen a salvarnos, debem fer algo i fer-ho ja, sense esperar a que ningu de fora vinga a trauremos les castanyes del foc.

Indesidenter ha dit...

No me'n vaig per peteneres. El que no tenim és cap motiu per haver d'aguantar-te (almenys jo)les bovades que dius, unes vegades com anònim i altres com a Estruch Ferrando i altres com a membre de l'associació de la platja. O siga no pense fer-te el joc.
Semble el jolivert de la salsa o la mosca cojonera. Un troll dels fòrums en paraules de l'argot d'internet.
I ja ho diu el refrany, castellà com a tu el correspon: quien mucho abarca poco aprieta.

I una cosa: tranquil que ara vindrà Rajoy i ens salvarà.

Anònim ha dit...

Indesidenter, ara resulta que dic bovades i per aixó suposes que soc el Sr. Ferrando?? O que sóc de l´associació de no se que???
Considere que tinc dret a opinar, en este foro encara que encara que no siga un afiliat del Bloc ni adepte al nou régim, tampoc sóc afiliat del PP, ni m´han donat de menjar ni m´han fet cap favor en la vida.
Considere que si es pot opinar en la “Cotorra” es per a tots, no només per uns cuants, que ixien en la llista electoral i algún mes, que no diré noms, dels quals segur tu n´ eres un. Que tinc igual dret que tu a expresar-me, o no??
Que passa, que com no t´agraden els meus arguments ja comences a calfar-te el cap intentant esbrinar qui soc per a poder rebatir-me?? Intents buscar un atac personal??

I lo de quien mucho abarca poco aprieta??? Li ho contes a Estruch Ferrando, i T´HO DIC EN VALENCIÀ

Indesidenter ha dit...

Si ens llig: Sr. Estruch estava convençut que era vosté qui em contestava.
Per tant disculpes.

Filòsof ha dit...

Srs cal llegir estar al dia i no quedar-nos en el que diu el que ens enganya, dia a dia.
Em referesc que hi ha una aportació interessant d'estar a l'euro i a la vegada amb una moneda per a l'interior que ens salvaria de l'actual crisi al menys a nivell intern: l'europeseta. Però no tinc prou espai per explicar-ho ací.
I voreu com no és un problema d'austeritat, si no de balança comercial. Quan nosaltres estem perdent al comprar a l'estranger amb els diners de l'interior, euros, altres tenen superavit i ens dificulten la nostra vida interior.
Però alguns si segueixen els dictamens estrangers, precisament allò de que ens facen les politiques des de fora, els mercats i menys estat, adjectivat com vulgues.
Esteu tan acostumats a que manen de fora que es vegeu incompetents per a resoldre nosaltres mateixos. En fí, hi ha altres politiques econòmiques que els senyors del dèficit, sense pensar en més possibilitats, no poden divulgar. Si m'envieu el vostre correu, jo us remetre a les epxlicacions dels nostres economistes patris que no mengen a les mans dels FMIs de torn.
Com San Ambrosi, escoltem i llegim el que diuen els altres, doncs així tindrem dues idees. I jo afegesc que així no serem defenestradors de la nostra benvolguda societat, adjecvtiveu-la com vulgau. O acabarem dient: Viva Honduras, perdó Viva Xina.

Estruch i Ferrando ha dit...

Senyor decebut : que ens voten 327 de Tavernes, més de 500 a tota La Valldigna, més de 145.000 a València, i quasi 1.200.000 a tota Espanya,sxols aixo eu fet.
No son incompatibles camps de golf SENSE CONTRUCCIONS ABUSIVES, com el que anava a Benifairó, quant vullga li ensenye els planols, amb sostenibilitat.
I si no eu fem nosaltres,eu farán altres com Carcaixent : acás ahí s'ha fet algún abús urbanistic ? no n'hi ni un xalet més que els que n´hi haven allí ja.

Anònim ha dit...

Inde te les acepte perque se eu fas de tot cor, estava un poc decebut amb tu doncs fins ara sols havía parlat amb nom i cognoms en este article i no entenía l'atac, sempre más respectat, espere siga així, escriu al meu blog si el plau, necessitem gent amb coneximent com tu,una barçada.

Estruch ha dit...

¿Sabéis lo que podríamos hacer para bajar el paro? Tirar a la calle en las próximas elecciones a quienes lo han propiciado, PP y Psoe, y apostar por otros.