L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 21 de desembre del 2011

TEMA DEL DIA: La Generalitat s'enfonsa en les escombraries del sector financer: Ningú es refia de la seua capacitat per afrontar la greu situació que travessen les arques valencianes.

Fabra va preferir anar a Madrid a afrontar els problemes valencians

Els deutes amb inversors i proveïdors s’acumulen i les agències de qualificació rebaixen el deute valencià a "bons escombraries" i mentre el mercat financer dóna l’esquena a la Generalitat, Fabra opta per eludir responsabilitats i marxar a Madrid a celebrar el triomf de Rajoy. 


Els “bons escombraries” son bons " que s'emeten amb molt poques o cap garantia o valor de liquidació, i que típicament ofereixen alts interessos i un molt alt risc”. El terme ha sigut utilitzat per l’agència de qualificació Moody’s per qualificar el deute emès pel govern valencià. Ni els inversors valencians ni els forans confien en la Generalitat, i la prova és el fracàs dels bons patriòtics emesos pel govern valencià: Només el 58’7% s’han col·locat.


Els deutes perduren i els impagaments als proveïdors es fan insostenibles, però malgrat la mala situació econòmica, la Generalitat mirà cap a un altre costat i prefereix centrar-se en altres temes, com per exemple, la investidura de Mariano Rajoy. El president valencià Alberto Fabra preferia anar-se’n a Madrid. 


Un ambient en el PP molt diferent del que es respirava setmanes enrere, quan una agència de qualificació rebaixava la qualificació del deute de Castella-la Manxa i el considerava "bons escombraries". En aquell moment, tot el PP saltà per defendre a la nova presidenta popular, Maria Dolores de Cospedal, i culpabilitzar a l’anterior president del PSOE, José María Barreda, del desastre financer. Ací en canvi ningú del PP es pronuncia, potser perquè siga un president del PP, Camps, qui ha deixat l’herència actual.


Per als grups de l’oposició les últimes notícies no són cap sorpresa, i encara que són cautelosos en donar credibilitat a les agències, han senyalat que el dia a dia que es viu al territori valencià evidencien la tràgica situació econòmica. 


Així,  el portaveu d Compromís, Enric Morera, ressaltà que “’l’executiu de Fabra no inspira cap confiança, un govern que no fa cap inversió productiva, que no té solucions per a la gravíssima situació de deute i que, no obstant això, gasta 209 milions d’euros en grans esdeveniments i saraos”.  “La situació és molt crítica, molt preocupant i tenim un govern, el del PP, amb encefalograma pla”, afegí Morera.


- Font L'Informatiu
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

I esta es la Comunitat que Rajoy posa com a model... apaga i ane-mon