L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 23 de maig del 2018

ACTUALITZADA: Un incendi afecta el riu Vaca prop del molí de Mifsud



 Segons hem pogut esbrinar, la zona cremada seria d'uns 500 metres de vegetació del riu, majorment canyar, entre el molí de Mifsud i la subestació d'Iberdrola, i que ha afectat tots els tarongers de les dues parts del riu.

Hi han intervingut en l'extinció 2 camions de bombers de la Diputació i 2 camions de les brigades forestals, així com efectius de la Policia Local de Tavernes.

Es desconeix si l'incendi ha estat provocat, o són les conseqüències de la crema de restes de poda de tarongers. 
 


 Aquesta és la publicació feta a les 15: 40 hores

Avui hem patit un incendi al canyar del riu Vaca, al costat del molí de Mifsud. No cal dir massa de l’incendi perquè les fotos ho diuen tot. I ha passat precisament avui, quan aquest matí hem publicat  que dilluns un incendi havia afectat el barranc de Malet a Benifairó. Com també hem recordat que ja fa més d’un any que el ministeri va prometre 100.000 euros per netejar el Vaca. El govern de Rajoy és el campió de les promeses incomplides.


La falta de manteniment per banda de la Confederació del riu Vaca,  i dels barrancs i riuets que hi van a parar, tenen aquestes coses: incendis que afecten els marges del riu però també els horts que hi ha al costat. A les fotografies es veu.


Des d’ací denunciem la desídia i el desinterès del govern de Rajoy i de la Confederació, organisme responsable de la neteja de rius. No és responsable per a res l’Ajuntament de Tavernes, encara que el govern de Compromís a través de la regidoria d’Agricultura fa tasques de manteniment tots els anys. I són diners que gasta Tavernes i que li correspon a la Confederació.


 ¿Per a quan les inversions que li calen al riu Vaca? Per a quan un mínim d’atenció del govern de M. Rajoy a Tavernes i a la Valldigna? Per a quan les inversions que garantesquen la millora de la seguretat de les poblacions per on passa el riu?.