L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 10 de maig del 2018

El jutge dóna la raó a l'Ajuntament i no paralitza l'ocupació de terrenys per a construir el col·lector



 El jutge del Tribunal Contenciós-Administratiu número 9 considera que l’interés general de Tavernes està per damunt dels interessos particulars d’un grup de propietaris i no ha paralitzat l’ocupació dels terrenys per construir el col·lector de la platja (vore en la fotografia de dalt el traçat del projecte).

L’alcalde Jordi Joan en plenari va explicar que se segueix la LOTUP i l'ocupació directa de terrenys perquè no tenen programa urbanístic ni agent urbanitzador. Per a beneficiar els propietaris, l'Ajuntament  els atorga la reserva d'aprofitament del terreny, la mateixa que si algun dia s’urbanitza i escripturat en el Registre de la Propietat.  L'Ajuntament  diu que amb un expedient d'expropiació forçosa, s’hauria pagat molt poc diners perquè els terrenys són  rústics, i amb l'ocupació directa conserven l’aprofitament i tenen moltes més avantatges.

El passat 21 de març es van firmar les actes d’ocupació dels terrenys, al qual molts dels propietaris afectats no van acudir mentre presentaven un recurs al jutjat i demanaven la suspensió cautelar, cosa que hauria paralitzat tot el projecte.

La sentència  donada a conéixer el passat dia 4 és molt clara: la construcció del col·lector  i el vial de descongestió del trànsit i de unió de les dues platges és una obra d’interés general, per damunt d’interessos particulars del grup de propietaris recurrent.


El PP no va aprovar el projecte de col·lector y reurbanització de Blasco Ibañez i adjacents


També recorda que en el PGOU està prevista la construcció d’un vial-carretera i per tant són terrenys que per la qualificació de vial no podrien ser explotats pels demandants i estaven destinats a ser adquirits per l’Ajuntament. Per tant, sentència diu que no s’aprecia perjudici als interessos dels veïns demandants mentre si que hauria un perjudici a l’interés general de Tavernes amb la suspensió cautelar de l’ocupació.

També s’afirma que , amb independència de l’ocupació de terrenys que faça l’Ajuntament, hi ha mecanismes legals per determinar la fixació d’un pagament just si el propietari no estiguera finalment d’acord amb la reserva d’aprofitament que li dóna l’Ajuntament, cosa que seria a posteriori perquè  el procés del contenciós segueix endavant.

Cal indicar que els propietaris argumenten en el recurs al jutjat que el mètode d’ocupació directa no seria legal perquè, segons indiquen, els terrenys afectats disposen d’un programa d’actuació urbanística, conegut com a PAI, i els terrenys del col·lector s’haurien d’haver adquirit amb el desenvolupament del programa urbanitzador.

Però els juristes de l’Ajuntament discrepen de la interpretació dels veïns perquè el  PAI que afectaria a eixos terrenys ja fa temps que està declarat com a caducat per incompliment dels terminis d’execució a més de no disposar d’agent urbanitzador. Fins i tot actualment s'estaria pagant com a terrenys rústics.

Carrer de Blasco Ibañez que ara uneix les dues platges
 El govern de Compromís, al seu torn, considera que, siga un cas o altre, es treballa amb una previsió de futur i, el que ara s'està fent amb les obres del col·lector,  és avançar eixa hipotètica urbanització que el dia de demà pot aprovar-se, mentre ara el govern municipal atén els interessos generals de tot Tavernes, interpretació que també reconeix la sentència.

Recordem que el nou projecte general va ser  aprovat en el plenari, excepte pel PP,  i contempla a més de la construcció del col·lector i el vial d'unió de les dues platges, la reurbanització del carrer Blasco Urbano i tots els carrers adjacents amb millores de voreres i enllumenat.