L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.319
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 55.982

dimecres, 30 de maig de 2018

Avui dijous s'inaugurà l'exposició "Faixa roja, faixa blava" dedicada a la pilota valencianaL'exposició «Faixa roja, Faixa blava. La pilota valenciana» coproduïda pel Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València i el Museu de la Pilota de Genovés s'inaugura avui dijous a Tavernes a partir de 19 hores en la Casa de la Cultura..

L'exposició aborda la pilota valenciana més enllà de l'àmbit estrictament esportiu mostrant tot allò que envolta el joc, com la rellevància social dels jugadors i de les relacions entre ells, la presència i la participació del públic, les normes, les modalitats, els equipaments i també de la percepció que tradicionalment ha tingut la societat valenciana del nostre esport nacional.

Durant huit segles, la pilota a mà ha conviscut amb els valencians, paraŀlela al seu desenvolupament i als seus diferents moments històrics. En la mostra s'explica com es fabriquen els elements del joc essencials, les pilotes, com són els recintes on es practica cada disciplina i quin nom rep cada part del trinquet, el carrer o el frontó.


«Faixa roja, faixa blava» invita també a reflexionar sobre el que ha avançat aquest esport. Així, es mostra la indumentària de mitjan del segle passat i l'actual, un element en què s'observa l'enorme avanç que ha fet la pilota en unes quantes dècades.

El material exposat consta de panells informatius, maquetes d'espais de joc, cartells, documents històrics, diversos tipus de pilotes i utillatge, i també audiovisuals.