L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 6 de maig del 2018

Davant la desinformació.... El mosquit tigre: tractament de picades i consells per evitar-les



Llegim una completa desinformació – sí, heu llegit bé, una completa desinformació- en el blog del PP on escriu la ¿periodista? portaveu del partit  i diu que Tavernes “és una de les poblacions més afectades per esta plaga que en els últims anys s'ha vist incrementada davant la inactivitat del govern local de Compromís i pels seus amics del Botànic a la Generalitat”. Toma , ja!

I es queden tan panxos i no es cau la cara de vengonya manipular i manipular!. Tal com ha informat la premsa aquests dies, el mosquit tigre està escampat per la pràctica totalitat del territori valencià, com podeu comprovar en el mapa que publicava Levante-EMV. No cal dir que la zona en roig és l'afectada per la plaga.

Per tant, no és Tavernes qui només està afectada per la plaga, sinó pràcticament tot el territori valencià. Només els ha faltat culpar Compromís de l'expansió del mosquit!!! I és per a riure que demanen solucions aquells que governaven la Generalitat quan va aparèixer la plaga en terres valencianes i no van prendre cap mesura, ni van dedicar cap esforç ni cap euro a l’eradicació. Si la Generalitat del PP hagués actuat quan nomes hi havia uns quants brots, una altra cosa seria !!!. No ho feren i ara ho paguem en tot el territori.

Picades en un braç
Damunt, ignorància total en el tema. I d'informació positiva als veïns res!!! Tot culpar a Compromís i a l’alcalde!!! Igual prompte exigiran una nova versió del Nou Testament on Jordi Joan ordena la crucifixió de Crist, o que siga qui va condemnar a la foguera a la matemàtica Hypatia per no ser cristiana, o a Miguel Servet per heretge en descobrir la circulació menor de la sang.

Dit això... nosaltres si que anem a parlar i a informar del mosquit tigre, per tal que vosaltres, lectors i lectores, sapigueu que fer i com actuar.

El mosquit tigre (Aedes albopictus) te unes franges blanques en el tòrax i la seua picada és especialment dolorosa, amb inflamació i coïssor grans i, fins i tot, reaccions al·lèrgiques greus. 

Mosquit tigre


La femella és qui ataca amb el seu probòscide o punxó per a extraure la sang amb la qual alimentarà a la prole.  Al contrari del mosquit autòcton, ataca de dia  i la seua picada, és capaç de travessar la roba. Cada femella posa entre 40 i 80 ous, i amb temperatures càlides completa una generació entre deu i vint dies.

La lluita per a eradicar-ho és difícil i cara, perquè no pon els ous en rius, séquies o basses, i per tant el fet de fumigar, com ocorre amb el mosquit normal, no és la solució. La Generalitat  està fent soltes de mascles estèrils en zones afectades per controlar la plaga, però sembla ser que això el PP no ho sap.

Tots i totes contra el mosquit tigre


Les úniques mesures vàlides són les preventives i les han de prendre les persones: buidar qualsevol recipient que puga acumular aigua, evitar l'acumulació d'aigua en zones del terra, com a tolls i bassals, tapar les depressions en els carrers o jardins que acumulen aigua, buidar les piscines de plàstic que no s'usen i canviar l'aigua dels plats dels animals domèstics. Tot per a impedir que el cicle vital de l'insecte es complete.

Els ous necessiten deu dies per a passar per quatre estadis larvals i convertir-se en adults. Si durant aqueix procés eliminem l'aigua,  la conversió en mosquit tigre fracassa. 

Tractament de picades: 

El verí d'una picada pot estar actiu 3 o 4 dies, segon les persones. Si has patit una picada llava la zona amb aigua i sabó i usa una loció o colònia refrescant per a alleujar la picor i, sobretot, no et grates per a no provocar ferides que poden infectar-se. L'ús d'antihistamínics redueix el dolor, però pot allargar el procés i. sobretot, si es pateix una reacció al·lèrgica greu, es recomana acudir com més prompte millor a Urgències.

El gel pot ajudar a reduir el dolor i les molèsties perquè el fred farà que es ralentesca la reacció durant una estona. L’aloe vera  és una planta amb efectes analgèsics i calmants i es pot aplicar un polsim de gel directament d'una fulla sobre la zona afectada.

Consells contra el mosquit tigre
 
Alguns consells per a evitar que et piquen els mosquits

Evitar els colors cridaners i la roba clara, de colors blanc i groc; cobrir la pell, especialment les cames si vas a anar a llocs on hi ha aigua a la nit, instal·lar mosquiteres en les finestres de casa i és efectiva la polsera de citronel·la, també l'alfàbega.

Si feu doble clic damunt els quadres informatius els llegireu millor

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La portaveu del P.P. no te sentit del ridicul, cuantes tonteries i mentires diu. Aixo es la seua oposició

Anònim ha dit...

Tindrien que comensar a fumigar en les sequies

La Cotorra de la Vall ha dit...

Vosté no ha llegit l'article. Fumigar en les séquies no fa res perquè el mosquit tigre no pon els ous en séquies, ni rius, ni llacs.

Quan a les altres fumigacions, l'Ajuntament té un contracte amb una empresa de fa molts anys que s'ocupa de fer els tractament contra mosquits normals, panderoles, rates i demés.