L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 28 de gener del 2018

L'ORATGE: Situació actual a Tavernes i la Valldigna




Tal com s’havia previst, ahir a primeres hores de la nit ens va arribar la gota freda després d’un dia clar i amb prou sol. I va arribar acompanyada de pluja a últimes hores de la vesprada/principi de la nit i de fort vent i llamps i trons. En el quadre de dalt, us oferim un resum extret d'AVAMET - els nostres agraïments- de la situació a la Valldigna.

El més molest ha estat, fins ara, el vent que ha bufat fort en alguns intervals. De fet a la platja de Tavernes s’han enregistrat ratxes de 87 km/hora en la genèrica platja vallera mentre en el cas de la Goleta han estat de fins a 77 km/hora. Desconeixem ara per ara si el vent ha provocat algun mal.

Situació de la gota freda a les 8'40 en el satèl·lit


La pluja no ha estat tant com el que s’havia anunciat, fins ara. No hem d’oblidar que els efectes de la gota freda, segons les previsions d’AEMET, es perllongaran fins demà dilluns a migdia i serà a partir de la vesprada quan comence a escampar. Així i tot hem de tindre present la previsió d’AEMET: el 100% de probabilitat de pluja fins demà a migdia i a partir d’ací, i per la vesprada del 70% que disminuirà al 25% ja en l’entrada de la nit.


Així i tot, com podeu vore en les gràfiques que hem obtingut d’AVAMET que ha Benifairó quan redactàvem aquestes notes ja s’havien arreplegat vora 38 litres, al nucli urbà de Tavernes vora 34 i al nucli urbà de Barx vora 29 litres. Menys quantitat com podeu observar a la platja. 
Mapa de llamps de la nit passada
 Quan a temperatures, Tavernes ha estat una de les localitat que ha assolit una de les màximes del País Valencià, amb 14’4º en el casc urbà i una mínima de 9 graus en Els Sequers.


De tota manera recordeu que continua la situació l’alerta groga per la gota freda, és a dir, continua l’embossament d’aire fred en les capes mitjanes i altes que unit al vent càlid de Llevant continuarà provocant pluges, localment fortes i persistents a les comarques de la Safor i les Marines. Les ratxes de vent continuaran, encara que seran més freqüents ara al litoral de les comarques d’Alacant.

Elaboració pròpia a partir de les dades d'Avamet i Aemet