L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 3 de març del 2017

Jornada sobre transport i finançament de l'Institut Ignasi Villalonga




L'Institut Ignasi Vilallonga en col·laboració amb diversos ajuntaments, entre ells Tavernes, va desenvolupar ahir la jornada  “L'hora de les decisions” en el Palau de Congressos de València  amb l'objectiu  de debatre  la importància de la reforma del finançament i  del desenvolupament d'infraestructures com a factors clau per al desenvolupament dels territoris de l'Euroregió de l'Arc Mediterrani.

L'acte inaugural va comptar amb les intervencions de la consellera de Territori de la Generalitat Valenciana, María José Salvador, i els consellers de Territori de Catalunya, Josep Rull, i de Balears, Marc Pons.
 

A la trobada  participaren representants d'Alemanya, Suïssa, Escòcia, Quebec i Flandes i  consellers dels governs autonòmics de l'Euroregió de l'Arc Mediterrani, cambres de comerç, federacions municipals, organitzacions empresarials, sindicats i experts acadèmics.

A l’hora de les infraestructures es va assenyalar que la concepció centralista de l'Estat era ineficient i la concepció d’Espanya com a una xarxa radial amb centre a Madrid  juga en contra del creixement econòmic i el benestar dels habitants de l’àrea Mediterrània.


Els participants van consensuar una sèrie de peticions, com el d’una autoritat única per al corredor mediterrani amb un pes determinant dels territoris afectats, i es va assenyalar que el tercer fil en el ferrocarril no és la solució mentre s’aposta per una plataforma de doble via per a mercaderies i passatgers. També van demanar a l’Estat la transferència de gestió dels ports per poder garantir la seua competitivitat comercial.

Els consellers d'Hisenda de la Comunitat Valenciana (Vicent Soler), Catalunya (Oriol Junqueras), i Balears (Catalina Cladera) en parlar de finançament van reivindicar la necessitat d'una reforma en el sistema de finançament autonòmic per a acabar amb l’asfixia  d’un deute, que l'Estat no és capaç de controlar.

El conseller d'Hisenda valencià, Vicent Soler, va denunciar que el País Valencià "ha estat maltractat financera i fiscalment" a causa del model d'Estat i de la invisibilitat política dels valencians com a poble.


Soler ha denunciat que l’oportunitat històrica  de negociar un nou model ha començat malament perquè el Govern ha fet de jutge i part i decideix de forma unilateral i indicava que no es per casualitat que l’infrafinançament s'intente tapar amb el tema del FLA (préstec amb interessos que fa l’Estat a les autonomies), que considerava com una estafa.

El president de les Corts, Enric Morera, va cloure l’acte que va acabar amb la interpretació de l’Himne d’Europa pel cor de la Generalitat.