L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

diumenge, 15 d’octubre del 2023

S'inicia un canvi d'oratge general en la península, cap a una situació més pròpia de la primavera d'hivern en que estem

 

A partir d'avui, totes les previsions apunten a un canvi general de l'oratge i situació més pròpia de la primavera d'hivern. S'indica que ens arriba un tren de borrasques de l'Atlàntic  que la pròxima setmana donarà pluges generals i bastant importants a l'oest i centre peninsular, tot i que sembla ser que a l'oest no seran copioses.

La presencia d'un potent anticicló al nord europeu fa de barrera a les borrasques en eixa latitud mentre n'afavorirà l'arribada a la península, on deixaran pluges generals. Aquestes borrasques a més aniran acompanyades d'allò que se'n diu "rius atmosfèrics", una zona estreta i allargassada de l'atmosfera que des del Carib, arriben a la península després de recórrer l'Atlàntic on es carreguen d'humitat.

 

 

El dilluns una primera borrasca potent se situarà a l'oest peninsular, amb forts vents i pluges a l'oest i nord peninsular.  Al Mediterrani ens travessarà un front que pot deixar alguna pluja, però poca cosa.

En general i fins divendres es continuarà el pas de borrasques i es poden superar els 100 litres en zones de Galícia, voltant del sistema Central occidental, sud-oest d'Andalusia i Pirineu aragonés, mentre entre 50 i 100 litres es poden mesurar al centre peninsular, Extremadura, sud de Castella-La Manxa i Andalusia. La resta, on hi ha el País Valencià, és probable que no arriben a 10-15 litres. 

 


Per tant, poca pluja s'espera al País Valencià, on caldrà estar pendent del vent de ponent i mestral, que pot començar a bufar i amb força a partir de dijous, a causa de les borrasques que ja hem dit, creuaran per l’oest i nord peninsular. 

Com a conseqüència cal indicar que les temperatures van a abaixar en general a la península, on començarà un ambient més propi de tardor que, realment, falta fa ja. Tot i que ací, a Tavernes, les previsions mantenen les temperatures relativament altes i la pluja s'espera que siga ben poca el dijous i divendres, on tindre fortes ratxes de vent.