L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 18 d’octubre del 2023

L'Ajuntament, a través de la regidoria de Contractació, licita per 183.300 euros el canvi de 283 punts de llums en la zona sud de la platja (sectors 1-2-3)

Fanals actuals a substituir en l'avinguda de la Marina

 

La regidoria de Contractació, que presideix el regidor de Compromís José Enrique Cuñat, ha publicat la licitació de la substitució de l'enllumenat de la zona sud de la platja (sectors 1-2-3) per un valor total del contracte de 183.300 euros. 

Les gestions del també regidor de  Compromís, Josep Llàcer, al front de la regidoria de Foment, va aconseguir al final de la passada legislatura una ajuda de l'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial)  pel valor dels 183.300 euros - cost inicial del projecte de millora i renovació- i així procedir al canvi de 283 punts de la il·luminació pública de la zona sud de la platja (final de l'avinguda de la Marina fins a la plaça de la Safor).

L'Ajuntament ha de presentar abans del 23 de novembre la formalització del contracte d'execució de la renovació dels fanals amb l'aportació dels documents indicats en les bases de l'ajuda atorgada per l'IVACE. Pot ser per això que en la Plataforma de Contractació del Sector Públic (PCSP), on s'ha publicat la licitació, s'indica un termini fins al 24 d'octubre per presentar ofertes i un termini d'execució posterior a l'adjudicació de 2 mesos, tot i que pot ampliar-se per motius justificats.
 

Les noves lluminàries a l'avinguda de la Marina
 

La renovació millorarà l'eficiència energètica de l'enllumenat públic del sector sud de la platja amb una reducció del consum d'energia i millora de la il·luminació dels carrers del municipi, augmentant la seguretat en la mobilitat urbana i reduint les emissions de CO2 llançades a l'atmosfera, preservant així el medi ambient.

Segons s'indica en la PCSP aquestes millores s'obtindran a través de l'ús de lluminàries dotades amb tecnologia LED, de menor potència i major eficàcia, aconseguint reduir el consum d'energia elèctrica en l'enllumenat públic en més d'un 50%. També es contempla la disminució de la contaminació lumínica de la instal·lació en emprar les òptiques i orientacions més adequades en cada cas.

 

Noves lluminàries des de la Porta del Sol fins a la Plaça de la Safor, límit sud de la platja
 

No cal dir que les lluminàries amb tecnologia LED usen una menor potència elèctrica per a desenvolupar un flux lluminós similar al de les lluminàries actuals i això porta a una reducció del consum elèctric respecte a l'actual, que també ve ajudat perquè els "drivers" de les noves lluminàries regularan el flux de llum en funció de l'horari d'encesa establida.

El projecte de renovació i millora contempla actuar en 283 punts de llum a substituir (fanals ambientals i lluminàries viàries) que ara estan dotats de tecnologia de descàrrega poc eficients, principalment de vapor de sodi d'alta pressió, que presenta també un factor de risc per contaminació si no es realitza el procés de reciclatge corresponent. 

Actualment aquests 283 punts a substituir representen una potencia total de 36.440 W, mentre amb la instal·lació reformada la potencia a usar pels  LEDs serà de 16.185 W amb la qual cosa s'assoleix un estalvi energètic sobre el 55%.