L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 25 d’octubre del 2023

El CEIP Magraner exporta a Europa experiències i metologies d'ensenyament valleres amb el projecte "Erasmus+ K101"

 
 
EL CEIP Magtraner finalitzarà en aquest curs 2023-24 el seu projecte "Erasmus+ K101 - Ciutadans per al desenvolupament sostenible" amb una darrera mobilitat de professorat a Portugal. Aquest ambiciós projecte d'intercanvi d'experiències didàctiques vol potenciar la innovació i renovació metodològica en l'ensenyament i aprenentatge, al temps que es reforça l'ús i coneixement de les llengües dels països participants dins del bilingüisme, sense oblidar el factor de facilitar els contactes entre centres docents dins d'un marc educatiu general europeu.
 
 
República Txeca
 
El projecte ha gaudit de diverses mobilitats del professorat a França, República Txeca, Islàndia i Portugal, amb la qual cosa s'ha donat un primer pas a la internacionalització del centre i ha motivat un canvi metodològic important. Conéixer, practicar i posar en marxa noves tècniques educatives ha permés dur a cap diferents actuacions a nivell d'organització escolar, espais, projectes de centre, etc. Els anys  de desenvolupament del projecte "Erasmus+ K101" només ha estat afectat per la pandèmia, però no ha impedit la realització del programa talment com estava planificat.
 
 
 
 
 
 
 
Aquesta experiència educativa ha estat  valorada molt positivament des del claustre del CEIP Magraner, i ha suposat desenvolupar i treballar els objectius:

- Donar un primer pas cap a la internacionalització del centre

- Aprendre noves metodologies per impulsar l'educació de la ciutadania cap al desenvolupament sostenible, que és la meta 4.7 de la UNESCO.

- Aprendre bones pràctiques sobre el tractament dels plàstics i la sostenibilitat.
 
 

Islàndia
 
 
- Proporcionar al professorat experiències internacionals i millorar la competència lingüística i la formació integral del professorat.

- Aportar idees sobre espais i centres sostenibles e innovadors per tal d'adaptar-los a la realitat del centre valler 

- Aportar informació sobres les noves opcions laborals derivades dels canvis socials que plantegen les noves necessitats de consum i de visió internacional. 
 
 
 


Cal indicar que tot aquest treball s'ha efectuar durant les visites i jornades de treball programades. Així el CEIP Magraner ha rebut la visita dels socis de França i s'han intercanviat experiències en les dues direccions. També durant el passat mes de març de 2023 el centre va rebre 10 professors de Turquia per tal de consolidar el procés d'internacionalització del CEIP Magraner.

Cal també significar que el centre valler també ha participat en les "III Jornades Intercanvi d'Experiències Erasmus+ i  EtWinning" al campus de Gandia de la Universitat Politècnica de Gandia el passat mes de juny, on es va explicar i compartir a la resta del professorat valencià tot allò que s'havia aprés en l'intercanvi amb el professorat d'Islàndia.