L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 16 d’octubre del 2023

Avui comença la vacunació covid-grip: Tota la informació de terminis i grups de vacunació


La campanya de vacunació tardor-hivern 2023-2024 COVID-19 i grip ha començat avui i serà de forma escalonada fins a març de 2024, segons ha anunciat la Conselleria de Sanitat.

Avui són els residents en centres de persones majors i de diversitat funcional públiques i privades (inclosos centres de dia annexos a la residència) així com el personal sanitari i sociosanitari d'aquests centres. També s'inicia la vacunació covid i grip entre el personal sanitari i no sanitari d'Atenció Primària, Hospitalària, pública i privada, i de Serveis d'Emergències Sanitàries (en contacte amb pacients).

Igualment s'inicia la vacunació de la grip a xiquets i xiquetes d'entre 6 i 59 mesos d'edat (nascuts a partir de 2018).  En aquest grup es vacunarà de Covid als grups de risc. La immunització tindrà lloc en Atenció Primària.



Les embarassades en qualsevol trimestre i puerperi (6 mesos) també poden rebre totes dues vacunes en Atenció Primària o a l'hospital, a partir del 16 d'octubre.

També està prevista la vacunació de covid i grip a partir d'avui hui per a les persones de 80 o més anys (nascudes en 1943 o abans) en Atenció Primària.

La segona fase, al novembre

A partir de novembre es vacunaren de covid i grip a les persones de 60 a 79 anys d'edat (nascudes entre 1963 i 1944) amb factors de risc addicionals, i a mitjan novembre les persones de 60 a 79 anys d'edat sense altres factors de risc en Atenció Primària. També les persones entre 5 i 59 anys (nascudes entre 1964 i 2018) amb condicions de risc en Atenció Primària i serveis de Medicina Preventiva.

A partir de meitat novembre es vacunarà de Covid-grip les persones de serveis públics essencials (en el seu lloc de Treball) i als convivents de grups de risc definits (en Atenció Primària).



Així mateix, i també a partir de meitat novembre es procedirà a immunitzar de la grip a persones de 5 a 18 anys en tractament prolongat amb AAS (Àcid acetilsalicílic) en Atenció Primària, i a persones amb exposició laboral directa a animals o les seues secrecions (en el seu lloc de treball, en els serveis de prevenció de riscos laborals o en Atenció Primària).

La campanya al desembre

A principis de desembre es vacunarà de la grip a les persones fumadores menors de 60 anys i s'immunitzarà de Covid i grip les persones de 18 a 59 anys que ho sol·liciten, sempre que no existisca contraindicació. En tots dos supòsits, en Atenció Primària.