L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 7 d’octubre del 2023

El mural de l'entrada de Jaume I a València el 9 d'octubre ja llueix al Passeig del País Valencià



Ahir es va celebrar la presentació del mural realitzat per l'alumnat del taller d'ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes V" que sota la direcció de l'equip directiu i del professorat han dissenyat i han confeccionat amb motiu del "9 d'Octubre Dia del País Valencià".
 
 
 
 
El mosaic que ja llueix amb tota la seua grandesa al Passeig del País Valencià ens ofereix una visió de l'entrada de Jaume I a València eixe 9 d'octubre de l'any 1238, després que  l’emir de València, Abū Jumayl Zayyān, abandonara la ciutat el dia d'abans. L'emir s'havia rendit el dia 28 de setembre, i l’endemà 29 de setembre, dia de sant Miquel,  va fer onejar el penó del rei, quatre barres sense blau, en la torre de «cap a la mar» de la muralla de València com senyal de rendició.
 
 
 

Sergio Bono Mira del grup "Amfiteatre" va interpretar el rei Jaume I, mentre l'alcaldessa Lara Romero ha felicitat l'equip de treball i el regidor de Foment Local, Josep Llàcer, que és el responsable del taller d'ocupació, els ha felicitat per l'obra que es pot visitar fins el 15 d'octubre, alhora que ha recordat el gran treball que efectua el taller des de la primera edició en la millora d'espais de Tavernes i en col·laboracions en la preparació d'actes diversos al municipi.