L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 19 d’octubre del 2023

Els pròxims dies seran de vent i poca pluja, amb temperatures a la baixa



La borrasca Babet, que és la que va afectar la península els dies passats, ha fugit cap a les  Illes Britàniques i ara s’hi acosta la batejada com Aline, que en aquests moments està situada al nord-oest de la península.

 Ahir vam gaudir de bon oratge, fins i tot calor, que també s'espera avui al llarg del dia fins a la vesprada, on s'espera l’arribada al País Valencià d’Aline que deixarà vent i pluges, però no en massa quantitat. El que si portarà associat - i cal anar amb compte- és vent, i ja tenim avís groc per vent de ponent en zones del territori, els quals poden superar els 80 km per hora. 

 

Avisos avui dijous i demà, divendres

 

S’espera que demà Aline estiga situada a l’oest de França i per tant, la previsió es que continue enviant vent de ponent que bufarà fort tant al País Valencià, com a Catalunya i les Illes Balears. Al llarg de la matinada el front ens travessarà i deixarà un ambient més fresc per l’entada d’una massa d’aire més freda i les màximes estaran, en general al País Valencià,  al voltant dels 20 °C i unes mínimes al voltant dels 10 °C, amb les lògiques variacions segons estem a l’interior o la costa. Aquestes temperatures més baixes es mantindran el que queda de setmana i principi de la que ve, amb la qual cosa l’oratge serà més el que pertoca a la tardor.

 

I tot apunta a que les borrasques continuaran la setmana vinent creuant la península pel nord, amb la qual cosa al nostre territori ens enviaran vents de ponent i poca pluja. El pròxim front actiu s’espera per al pròxim dilluns/dimarts on sembla que novament podríem tindre pluges, però com hem dit no en massa quantitat.

 

Per tant, precaució amb les ventades, sobre tot no ens situem en llocs on el vent pot fer caure teules, branques d'arbres, etc.