L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 14 de setembre del 2022

Tavernes i la Valldigna comptarà a partir d'aquest mes d'una ambulància SVB (Servei Vital Bàsic) durant les 24 hores del dia


La Conselleria de Sanitat, segons es pot consultar en la PCSP, ha adjudicat a l'empresa "Ambulancias Ayuda STU UTE Ley 18/1892" el servei d'ambulàncies per al País Valencià amb una durada de 4 anys i un valor de
632.913.024,84 euros.  
 
Una noticia que és molt important per a Tavernes ja que en un dels apartats de les complexes condicions de licitacions contempla l'establiment del servei d'ambulància en el Centre de Salut de la nostra ciutat per atendre el denominat  servei de Suport Vital Bàsic (SVB) durant les 24 hores del dia. A la Safor-Valldigna en disposaran també les localitats de Gandia i Oliva, i una de 12 hores en base Ador-Castelló de Rugat.
 
 
Segons les condicions de licitació i adjudicació, l'empresa ha de començar el servei en aquest mateix mes de setembre, amb la qual cosa es de preveure que s'inicie en uns pocs dies. D'aquesta licitació del servei, vam informar ací mateix en una detallada noticia el passat mes de maig, al temps que indicàvem que amb el procés de licitació del nou servei de transport sanitari terrestre, l'urgent i el no urgent, s’ampliaria l’horari del servei de transport mèdic a Tavernes.
 
L'ambulància SVB donarà servei durant 24 hores a totes les urgències que es produesquen a  Tavernes, Benifairó i Simat, en aquest darrer cas també a la pedania del Pla de Corrals. Cal remarcar que això suposa la recuperació d'un servei que ja abans gaudia la Valldigna i que, ara fa una dècada (anys 2011 i 2012), els governs del PP de la Generalitat encapçalats pels presidents Francisco Camps i Alberto Fabra van suprimir dins del conjunt de retallades que van imposar en serveis tan essencials i bàsics com l'educació i sanitat.
 
Reunió el passat febrer a la Conselleria de Sanitat
 
Un bon èxit del govern de Compromis
 
Tal com vam publicar en el seu dia, la regidora de Sanitat, Mònica Palomares, i la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ambdues de Compromís, després dels greus problemes durant 2 anys derivats de la pandèmia Covid es van reunir  amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, i la subdirectora general de Planificació i Organització Sanitària, Cristina Ruiz.
 
La reunió va servir per explicar-los la situació complicada de Tavernes i la Valldigna quan a SVB amb un servei de només 12 hores que no cobria gran part de les urgències. Les regidores de Compromís aconseguiren en la reunió la promesa d'ampliar aquest servei dins de la nova licitació que s'anava a iniciar en maig.
 
Ara, ja conclosa aquesta licitació i amb l'adjudicació resolta,  és una notícia molt bona perquè l'ampliació a 24 hores del servei serveix per a oferir a la ciutadania vallera i valldignenca una millor i més ràpida atenció sanitària durant tot el dia.
 
Elaboració pròpia