L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 29 de setembre del 2022

Rafael Chirbes, protagonista a la fira "La Vall dels Llibres".

 

 

La 2a edició de La Vall dels Llibres, una fira d’editorials independents i de proximitat celebrada el passat cap de setmana en el Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna va dedicar un conjunt d'actes a l'escriptor de Tavernes i fill predilecte, Rafael Chirbes.

La Fira va començar amb la jornada dedicada a Rafael Chirbes, en la qual es van tractar diversos aspectes de l’obra de l’escriptor de Tavernes, destacant-hi la valencianitat i el seu compromís i esperit crític i insubornable. 

Uns actes on van intervindre especialistes arribats a la Valldigna des de l'Argentina, Lleó, València i Alacant, i que va comptar amb la presència d'escriptors com ara Alfons Cervera, Xavier Aliaga, Joaquim Espinós i Carles Mulet, traductor al valencià d’una de les obres emblemàtiques de Chirbes, La bona lletra. A destacar la conferència de la catedràtica Agustina Pérez sobre aquesta obra de caràcter autobiogràfic, situada a l'espai de Tavernes i Dénia durant la postguerra.

 

 

Els organitzadors indicaren que cada any es tractarà alguna faceta de Rafael Chirbes, guardonat en dues ocasions amb el Premi Nacional de la crítica, autor que en paraules de Joaquim Espinós, estudiós de l’autor i especialista en literatura comparada, "se sentia plenament valencià, defensava la seua llengua sense estridències i sentia una certa recança pel fet de no haver-se pogut expressar literàriament en valencià", com apunta el mateix Chirbes en l'obra postuma "Diarios. A ratos perdidos".   


Extracte del "Diari del País Valencià"