L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.187
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 21.921

dijous, 1 de setembre del 2022

INFORME: El Pla Edificant a la Valldigna, les previsions i inversions a efectuar en centres públics

 

Avui s'inicia el nou curs escolar, que en el cas de la Valldigna ens arriba amb l'anunci de la Conselleria d'Educació d'ampliar el Pla Edificant per a poder incloure noves obres en els centres valencianes. Una ampliació que suposa incrementar l'assignació del pla en 700 milions més i que afecta a distints centres de les poblacions de la Valldigna.

Com a nota positiva, beneficiosa per a Tavernes i les poblacions de la Valldigna, cal indicar que eixa injecció de diners per a la segona fase del Pla Edificant permetrà incloure les obres de centres com el CEIP Magraner de Tavernes, el CEIP Valldigna, de Simat, l'escoleta Migdia de Barx i el CEIP Jaume II el Just de Benifairó (foto superior), amb actuacions que milloraran, reformaran o ampliaran els centres.

Actualment el Pla Edificant contempla diverses actuacions a Tavernes, que compten totes amb les competències delegades i els fons compromesos, i que afecta principalment a la nova construcció de l'IES Jaume el Just, que serà demolit i construït de nou, amb una inversió d'11 milions d'euros. Altres obres es contemplen en els col·legis públics vallers del Divina Aurora (3 millions),  el Sant Miquel (4,5 milions) i Alfàndec (0'8 milions), al qual s'inclou el Magraner en la segona fase.

CEIP Sant Miquel - 4.544.810,33 d'euros
 
Obres de millores en les aules, l’habilitació d’un ascensor per a facilitar l’accessibilitat al centre educatiu, l’ampliació del gimnàs, el menjador i la planta baixa de l’escola, la millora de la tanca exterior i l’enderrocament i reconstrucció del mur de contenció de la zona de jocs, tot seguint les directrius marcades per la Conselleria en les visites efectuades.

Divina Aurora - 3.057.709,49 d'euros
 
Sala polivalent d’usos múltiples, amb 90 metres de superfície, l’habilitació de l’aula informàtica de 75 metres, la biblioteca de 50 metres, un gimnàs i aules de recolzament per a Primària i Educació Especial de 25 metre, un aula polivalent de 50 metres per educació infantil a més d’altres per a usos dels equips docents, alhora que es reubicarà l’entrada principal i s'instal·larà un ascensor per complir amb totes les normes d’accessibilitat. 
 
 


Alfàndec - 800.000 euros.
 
Instal·lació de dos sistemes d’ascensor, nous lavabos al pavelló infantil, lavabos adaptats i per al professorat, la modificació de l’accés nord per complir amb l’accessibilitat així com millores en finestres del pavelló infantils. Es contempla també un gimnàs al primer mòdul amb vestidors, lavabos, magatzem i una sala per a la caldera.


 
 
 
 CEIP Magraner - Previsió 2'3 milions
 
Aquest centre s'inclou en la segona fase, i les obres inicials programades tindrien un valor sobre  els 2’3 milions per executar la habilitació d’un menjador per a 90 alumenes, sala d’usos múltiples, aula per educació especial i aules de reforç a primària, així com també  un gimnàs integrat a l’espai cobert de la pista esportiva i espais auxiliars en els vestidors. Les previsions d’instal·lacions es contemplen amb una biblioteca i els despatx de la direcció i cap d’estudi.
 
Elaboració pròpia