L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 2 de setembre del 2022

DIA 3 I 4 SETEMBRE: Taller sobre interpretació d'instruments medievals al monestir de Santa Maria de Valldigna

 

El monestir de Santa Maria de Valldigna acollirà els dies 3 i 4 de setembre un taller sobre la interpretació d'instruments medievals, impartit pels membres del conjunt italià Micrologus. Aquest esdeveniment obri la temporada 2022-2023 de l'activitat formativa del Centre Internacional de la Música Medieval – CIMM.

L'Ensemble Micrologus va ser pioner a Itàlia en el redescobriment de la música de l'edat mitjana, buscant noves formes interpretatives que han contribuït al fet que aquesta siga cada vegada més apreciada tant pel públic italià com per la resta d'Europa.

 D'aquesta manera, el conjunt persegueix la recuperació de la funció primigènia de la música en l'Edat mitjana, superant el concepte d'espectacle i retornant la interpretació a aquells moments i llocs on adquiria un valor simbòlic i ritual, com les processons en carrers i places públiques, les fires, les festes populars o les esglésies.

 

 

Els membres de Micrologus porten anys impartint cursos entorn de la interpretació de la música medieval i han col·laborat amb prestigioses institucions europees. A la Valldigna oferiran dues jornades de tallers centrats en diferents pràctiques i instruments i tancaran  la seua visita  amb una actuació que tindrà lloc a les 19.00 hores del dissabte. Sota el títol "De’ poni amor a me", el recital presentarà una selecció de balades italianes del segle XIV de compositors florentins com Gherardello i Lorenzo Masi.

L'assistència als tallers i al recital són completament gratuïts, però requereixen inscripció en la següent adreça de correu: cursos@cimmedieval.com

Traducció i resum de la nota de premsa original remesa en castellà