L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.496
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 12.017

dijous, 8 de setembre del 2022

Dimarts es va presentar la segona edició de "La Vall dels Llibres" al monestir de Santa Maria de Valldigna

El passat dimarts es va presentar al refectori del Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna la segona edició de La Vall dels Llibres, una fira d’editorials independents i de proximitat que tindrà lloc els dies 24 i 25 d’aquest setembre gràcies a la iniciativa de la Mancomunitat de la Valldigna i l’editorial Lletra Impresa Edicions amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, l’empresa Alverlamp, el CEFIRE de Gandia, la Fundació Rafael Chirbes i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

El programa inclou quasi quaranta activitats que es duran a terme simultàniament en tres escenaris: l’almàssera, el refectori i la plaça central del Monestir. Hi haurà presentacions de llibres, converses entre autors, xerrades, taules redones, concerts, contacontes, tallers infantils, activitats per al jovent, rutes pel monestir, entre altres propostes. A més, hi tindran presència unes 30 editorials, llibreries i institucions d’arreu del domini lingüístic.

A destacar en la jornada del dissabte, dia 24, a les 17 hores l’acte «Rafael Chirbes, entre nosaltres», adreçada als docents, però oberta també al públic en general, amb la presència de Jacobo Llamas Martínez (Universidad de León), Daniela Cecilia Serber (Universidad del Salvador, Argentina), Joaquim Espinós Universitat d’Alacant), la catedràtica Agustina Pérez, el mític editor d’Anagrama Jorge Herralde, i els escriptors Alfons Cervera, Xavier Aliaga i Carles Mulet. 

 

Dues imatges de l'edició de l'any passat

 

El diumenge, dia 25, la música serà la gran protagonista, amb tres actuacions: Sedajazz i Trobadorets, de matí, i Pau Alabajos a poqueta nit. A més a més, hi ha prevista una conferència del musicòleg Josep Vicent Frechina: «Primavera Musical Valenciana. Llums i ombres d’un esclat creatiu sense precedents» i un homenatge a la cantautora de Simat Maria del Carme Girau, que va formar part dels Setze Jutges.

El mateix dia tindrà lloc una taula redona amb motiu de l'Any Joan Fuster, organitzada per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb la participació d’Àngels Gregori, Anna Moner, Enric Balaguer, Teresa Pascual i Vicent Alonso. 

 Hi col·laboren el Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Full-Fundació pel Llibre i la Lectura, l’Associació d’Editorials del País Valencià, Saforíssims Societat Literària, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, el Ceic Alfons el Vell, la Institució Alfons el Magnànim, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i la Coqueria Mossets Artesans.

 Tota la programació completa la podeu consultar en les dues imatges a continuació

 

 



Extracte de l'article publicat a "Diari La Veu del País Valencià"