L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 22 de setembre del 2022

La Diputació ja disposa dels terrenys per a iniciar la rotonda en el Camí Reial d'entrada a la Goleta


Ahir dimecres de matí, tal com vam anunciar i informar fa unes setmanes, ha tingut lloc en el vestibul de la Casa de la Cultura la signatura de les actes d’ocupació dels terrenys on s’ubicarà la nova rotonda de la intersecció del camí de la Ratlla, que dóna entrada a la Goleta per la part nord

 El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, de Compromís, que ha estat present en l'acte de les firmes, ha assenyalat que “prompte s’iniciaran les obres d’una demanda en la qual des de passades legislatures i durant anys la regidoria d'Urbanisme i el govern de Tavernes treballa per una millora d’accessibilitat molt important en el Camí Reial i que garantirà la seguretat de l’accés nord a la platja, un punt perillós per on passen diàriament més de 4.000 vehicles”.


 

El regidor de Compromís ha recordat que el projecte d’execució de la nova rotonda, declarat d’utilitat pública, millorarà notablement la visibilitat i la seguretat de l’accés a la zona nord de la platja. La previsió és que les obres comencen pròximament, ja que en el dia d'ahir dimecres es va donar un dels últims passos administratius perquè l’execució del projecte puga iniciar-se per part de la Diputació de València, amb una inversió pròxima als 573.000 euros.


Un nou pas i quasi ja el final per a l'execució de la rotonda d'unió, llargament esperada per Tavernes i que en la passada legislatura va costar molts anys de gestions del govern de Compromís fins a aconseguir que el projecte fora una realitat, tal com es va anunciar i  publicàrem en el moment que es va produir l'aprovació definitiva .Plànol de situació de la nova rotonda


El plànol que publiquem, extret dels documents oficials de licitació de la Diputació, permet vore el projecte de la rotonda, amb un radi sobre els 20 metres, amb illot central que es podrà decorar amb elements vegetals o altre al·lusiu i una via que l’envoltarà de 8 metres d’amplada amb vorades. I un detall important: la rotonda no es construirà on actualment està la intersecció en forma de T amb la CV-605, sinó que es desplaça més cap al sud amb la qual cosa se seguirà un trajecte completament recte, apartant-se en aquest tram final de una revolta i del canal de defensa que separa els termes de Cullera i Tavernes. 
 
L'execució d'aquesta intersecció, que  servirà d'entrada-eixida de la platja de la Goleta, millorarà la seguretat viària en eliminar per complet el punt perillós que forma la intersecció actual en forma de T, construïda fa vora 40 anys quan es es va executar la urbanització de la platja de la Goleta, i per on passen segons els informes de la Diputació un total de 4.000 vehicles al dia, que es multiplica amb escreix durant els mesos d'estiu. 
 

 
Unió actual del Camí de la Ratlla amb el Camí Reial, un punt perillós i insegur

 
La vella aspiració de Tavernes d'aconseguir aquesta millora entra per tant en la fase final després que en el seu moment els governs d'aquella època avançaren en res en la seua execució. Va ser a partir del 2015, quan va canviar el govern de la Diputació i va passar a una coalició PSOE-Compromís i amb un govern de Compromís en l'Ajuntament de Tavernes que es va poder licitar la redacció del projecte primer, i després l'aprovació definitiva per un import de 573.000 euros, Iva inclòs.

Anys de gestions de Compromís per donar solució a un encreuament perillós

Les gestions d'aquest projecte es van iniciar  amb l'arribada al govern de Compromís a l'any 2011, i en eixa legislatura 2011-2015 es mantingueren diverses reunions amb els responsables de l’Àrea de Carreteres de la Diputació, governada  pel PP en majoria absoluta, sense que donaren cap fruit, com tampoc foren ateses les peticions de l'Ajuntament de millorar la senyalització per l'escassa visibilitat i les males condicions d'aquest punt.
 
 
Legislatura 2015-2019: una de les reunions amb el diputat de carreteres

L'any 2015 suposava una inflexió, quan el canvi de govern en la Diputació (ara PSOE-Compromis) permetia desbloquejar la situació després de diverses reunions de l'aleshores alcalde Jordi Joan, i del regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, amb el diputat provincial de l’Àrea de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, cercant eixa solució definitiva a l’accés nord a la platja de la Goleta.
 
En eixes reunions Jordi Joan i Josep Llàcer explicaren i convenceren al diputat que l'accés era un perillós punt negre, i calia construir-hi una rotonda i no un accés del tipus en T com es va dissenyar en el Pla Parcial de la Goleta. A partir d'ací i durant aquests anys s'ha produït la declaració d'utilitat pública, l'estudi i la redacció del projecte, els informes medioambientals i expropiacions, la licitació i ara l'ocupació de terrenys que calen per iniciar les obres.
 
Elaboració pròpia