L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

diumenge, 18 de desembre del 2016

Xerrada informativa sobre l'acord de cítrics de la UE amb Sud-Àfrica



Organitzada per la Unió de Llauradors i en col·laboració amb l'Ajuntament de Tavernes el pròxim dimarts, 20 de desembre, a les 19'30 hores a la Casa de la Cultura hi haurà una xerrada informativa sobre l'acord econòmic de la Unió Europa amb Sud-Àfrica. Els temes de la xerrada són com afectarà als nostres cítrics eixa acord, quins riscos fitosanitaris hi ha i quines han estat les conseqüències fins ara del tractat.

Recordem que la Unió Europea i la Comunitat d’Estats d’Àfrica del Sud signaren el passat 13 de juny un acord de lliure comerç orientat al desenvolupament econòmic, aprovat el 14 de setembre pel Parlament Europeu i on cal destacar entre els espanyols el vot a favor de 9 diputats del PP, 2 d’UPyD i l’abstenció dels 9 representants del PSOE. L’eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià, que forma part de la comissió d’Agricultura, va defensar el “no”.

El tractat consolida acords pesquers amb els països africans, però obri les portes a la importació de taronges sud-africanes a Europa allargant el termini inicial del 15 de setembre fins a finals de novembre, amb la qual cosa hi ha perill de blocar les exportacions de la varietat Navelina i obligarà a renegociar els preus de les exportacions a la baixa.

A més, cal saber que les taronges sud-africanes no han eliminat plagues perilloses com “black spot”, que si entren amb les taronges importades, poden afectar 600.000 hectàrees de cítrics a tot Europa.