L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 30 de desembre del 2016

FESTIVERN 2016-17: El Petit de Cal Eril i Xavi Sarria i Feliu Ventura omplin la Casa de la Cultura

El Petit de Cal Eril

Gran èxit del concert que obri el Festivern 2016-17 i que s’emmarca dins de les activitates complementàries que organitza l'Ajuntament de Tavernes. La sala auditori del pati de butaques ple de gom a gom i l’amfiteatre de dalt quasi ple donen una idea de l’atractiu que per als vallers i festiverners tenia el concert que van protagonitzar anit El Petit de Cal Eril, per un costat i els valencians Xavi Sarrià i Feliu Ventura.

 El Petit de Cal Eril (Joan Pons) de Guissona (La Segarra) va oferir un concert que va servir també per a presentar el seu darrer treball, el disc “La força” com a relleu i seguida de quatre discos singulars i excel·lents com són “Per què es grillen les patates” (2007), “I les sargantanes al sol” (2009), “Vol i dol” (2010) i “La figura del buit” (2013). 

Vista de la sala plena durant l'actuació d'El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril se’ns va presentar amb les cares diverses de senzillament naïf, vitalista, divertit, místic, folklòric i proper entre altres cares diferents com son diferents els àlbums que ha publicat, però en totes aquestes facetes sempre sura la sorpresa del talent musical amb les reminiscències de cantautors com Albert Pla, Pau Riba, Pere Quart o Quimi Portet.

El músic amb un peculiar estil barreja de cançó popular, folk, psicodèlia o pop-rock s’ha posat el públic a la butxaca en aquesta primera vinguda a Tavernes i presència al Festivern, que ha sabut reconèixer la qualitat musical i interpretativa del músic català.

Ací us oferim un concert gravat a RN3, per si voleu recordar el concert d’anit.

http://www.rtve.es/alacarta/videos/los-conciertos-de-radio-3/conciertos-radio-3-petit-cal-eril/2595308/



 Xavi Sarrià i Feliu Ventura ens van oferir un concert - “Llibres, batalles, cançons”- que ens va parlar de vivències, anhels i desitjos comuns amb unes lletres que prenien com a base els textos de les seues novel·les “Totes les cançons parlen de tu” i “Com un record d’infantesa”.

 I amb eixos textos se’ns apareix la vivència i la memòria col·lectiva del País Valencià en les darrers dècades, el compromís comú per millorar la terra, els records i experiències de temps obscurs però propers en un recital que va ser un repàs de les escenes i cançons que apareixen als seus llibres i formen part de la música dels anys 90, cas de Kortatu, Ovidi Montllor, Daniel Viglietti, Extremoduro, Lluís Llach o Víctor Jara. I com a complement, les cançons clàssiques de Xavi Sarrià i Feliu Ventura, moltes de les quals ja formen part de la banda sonora de les nostres vides. 

Un públic entusiasta amb l'actuació de Sarrià i Ventura
I la complicitat dels assistents, dels joves i no tan joves, que han tingut en la darrer dècada les cançons dels dos músics com a punts de referència del que ha estat la cançó en valencià. Una complicitat palesada amb el gran i fort aplaudiment dels assistents dempeus en acabar el recital.