L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 23 de desembre del 2016

PLENARI DESEMBRE 2016: El PP no vol que s’execute el col·lector a la platja

L'alcalde explica al PP que és el romanent de tresoreria i com afecta al col·lector en el pressupost 2017

Com el tema és molt important, donem la màxima informació. Cal la lectura atenta i escoltar el vídeo amb l’explicació de l’alcalde al plenari. Molt aclaridor. 

L’alcalde Jordi Joan va explicar en el plenari que una modificació de la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP), impulsada per ell mateix com a parlamentari, i aprovada el dilluns en les Corts Valencianes, permetrà la construcció del col·lector de la platja de Tavernes pels terrenys del sector 13 i a la vegada obrir un nou vial per a descongestionar el tràfic de Blasco Ibàñez.

L’alcalde va donar eixa resposta al PP, que va ser capaç d’acusar a Compromís que no havia previst el col·lector de la platja en el pressupost municipal del 2017. Cal recordar que el pressupost de 2017, per incorporació de romanents, destina 700.000€ al col.lector.

L’acusació del PP venia a demostrar una total ignorància en aquest partit de la figura administrativa anomenada “incorporació de romanents al pressupost”. És a dir, l’Ajuntament té guardats uns diners que són finalistes per al col·lector per valor de 700.000 euros. Fins que no comence l'execució del col.lector, eixos diners passen al pressupost següent de forma automàtica. O siga, que en l’apartat del pressupost de “romanent d’exercicis anteriors” és on està inclosa la partida del col·lector. 

El PP ens va tornar a demostrar que no es preocupa dels problemes de Tavernes i que no s’havia ni mirat el pressupost. També s'ha de recordar que el pressupost de la segona fase del col.lector està valorar en 3 milions d'euros, amb la qual cosa s'haurà de buscar altres vies de finançament. 

Jordi Joan va explicar també, que per a iniciar el col·lector l’Ajuntament necessita ocupar una sèrie de terrenys PRIVATS situats al sector 13 de la Platja. Cal recordar que el PP, quan Manolo Vidal era alcalde, sempre havia dit que el seu govern disposava del consentiment dels propietaris de terrenys per on ha de passar el col.lector. Tanmateix, l’alcalde va confirmar en el plenari que l’Ajuntament no disposa de cap expedient que ho confirme. De fet, Jordi Joan va informar que, a dia de hui, hi ha propietaris que NO han donat el consentiment a l'Ajuntament a ocupar eixos terrenys, cosa que torna a confirma les mentides del partit Popular en la legislatura 2007/2011. 

Un altre moment de les explicacions al PP sobre el col·lector
 Modificar la LOTUP per avançar en el col·lector  

Per tant, l’Ajuntament no podia fer una ocupació directa dels terrenys i no podia començar el col.lector si no hi havia un canvi legislatiu que permetera fer-ho. I és ací on ha intervingut l’alcalde que, com a diputat de Compromís en les Corts Valencianes, havia proposat un modificació de la LOTUP (Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge) dins de la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat.

Eixa modificació permet a les administracions públiques que pretenen fer una actuació d'interés públic en terrenys privats, l'ocupació directa d'eixos terrenys, en cas que els propietaris dels terrenys es neguen a dita ocupació després de dos mesos de negociació amb l'administració, sempre que l'objectiu de l'administració siga fer una obra pública d'interés.

I eixe mateix dilluns, amb els vots de Compromís, PSOE i Podemos es va aprovar eixa modificació, mentre el PP va votar en contra, cosa que en paraules de l’alcalde, demostra a tots els veïns de Tavernes que el PP no té cap interès en que s’execute el col·lector de la Platja. Eixe vot en contra del PP a la modificació de la LOTUP els deixa sense arguments a l'hora de plantejar qualsevol qüestió del col.lector. 

Per què el col·lector no ha començat encara? 

El col·lector estava previst començar després l’estiu del 2015, però l'Ajuntament després consultes tècniques es va arribar a la conclusió que era millor reconsiderar el projecte, redactar un projecte millor amb mes beneficis a Tavernes.

Això implicava canviar el traçat per darrere la urbanització, pel sector 13 amb l’objectiu de crear una altra via que descongestione el transit en sentit d’entrada i eixida a la Goleta. Eixa alternativa el PP mai ho l’havia plantejat en el seu projecte, i nomes havia contemplat passar el tub del col·lector i res mes. El nou projecte contempla enterrar el col·lector, però a més executar un vial de ronda a la platja.

El temps que ha passat des d’aleshores, a més de la redacció del nou projecte, i tal com ha indicat varies vegades l’alcalde en el plenari, s’ha estat treballant amb el director general d’urbanisme per dur endavant una modificació de la LOTUP perquè al ramat es va a invertir 3 milions d’euros i el que calia era fer un projecte de la major rendibilitat possible a Tavernes.

Tema a tindre molt en compte és el finançament: el PP va consignar 700.000 en un préstec, que per certa ara paga el govern de Compromís, però eixa quantitat no es basava en cap estudi de cost real del col·lector, es va posar arreu, i per tant ara caldrà suplementar fins a 3 milions, el que costa, i s’han d’estudiar noves vies de finançament.
 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El PP no vol i Compromís no l'executa.
Estem apanyats

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho tens ben explicat en la notícia el perquè encara no s'ha executat. Millor no fer un pegat i buscar solucions millor i amb aprofitament. Ara si no voleu llegir, no és problema nostre.