L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 17 de desembre del 2016

El vent tomba el bou d'Osborne: Reportatge fotogràfic

 
El vent ens ha fet avui una de les seues malifetes i com va passar en el 2009, el temporal de vent  ha doblegat les barres de ferro de subjecció del bou "Osborne" i se n'ha vingut a terra. 

El bou està situat al paratge de l'Era del Forn, en un petit turó al costat de la carretera nacional N-322 i està ancorat al terra per quatre punts. Realment el bou és una figura de 14 metres d'alçada formada per la unió de 70 peces de xapa de 2 mm. de gruixa,  caragolades a l'estructura metàl·lica i pintades de negre. 


És un dels 90 bous que hi ha repartits per la geografia estatal i és considerat per alguns sectors com a símbol espanyol.

ACTUALITZACIÓ

En el moment de redactar la notícia, tant tota la premsa que se n'ha fet ressò com els veïns i veïnes de Tavernes, consideraven la força del vent que ahir va bufar amb ràfegues de 80 i 90 km/h com el causant de la caiguda.

Posteriorment ha hagut la reivindicació de l'autoria per un grup que s'autodenomina Arran Jovent, que hauria usat una radial per tallar part de les subjeccions de ferro i el vent hauria acabat la faena.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ale pues quan pase el temporal a tornar-lo a posar

Anònim ha dit...

Es un simbol del poble

Anònim ha dit...

No ha sigut el vent. Ha sigut intencionat, premeditat i amb nocturnitat. Arran.

Anònim ha dit...

Els joves d'arran, segurament no deuen viure molt lluny del poble.
Segurament deuen tenir nom i cognoms.
Segurament alguna persona els deu de conèixer.
Segurament tambè deuen de coneixer als que van cremar una de les banderes de la plaça Major en una nit del Festivern.
Segurament la policia ara tampoc esbrinarà qui son.
Massa seguraments.

Anònim ha dit...

Ara també es fort que els periodistes que han anat a fer els reportatges a la muntanyeta del vapor, no se n'adonen de que els ferros estan tallats i no doblats pel vent.
A la vista de les fotos es veu a un hora de camí que els ferros han estat tallats.
Periodisme objectiu i de qualitat.

Samaruc ha dit...

Redeu quanta llanda per un bou.