L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 24 de desembre del 2016

Després del temporal arriba la calma... i tota la faena de recobrar la normalitat!


L'últim temporal de pluja i vent a Tavernes ha fet més mal del que pensem els veïns i veïnes, tot i que afortunadament les mesures preventives fetes durant agost i setembre varen funcionar i el riu no se n’ha eixit pel casc urbà.

No obstant això, el Vaca com ací vam informar, si que el dia 19 va rebentar per la zona del Tancat i els danys en infraestructures agràries i en els camps han estat molts i quantiosos. El que passa és que no són tan espectaculars ni es veuen tant com els danys en cases i habitatges.

La recuperació de la normalitat no potser així cosa d’un dia o dos, i tot apunta a que va a costar prou, així com poder deixar les coses a l’estat anterior al temporal, sobre tot a l’hora de reposar infraestructures. 
 

Entre els episodis viscuts cal remarcar la caiguda d’arbres tant en centres educatius com en la via pública amb les consegüents destrosses de la caiguda, i afecció en algun cas a cotxes aparcats. Al cementeri han caigut 5 xiprers i altres 7 s’han hagut de tallar per precaució i perquè semblava que podien caure també d’un moment a un altre. Això no és gens normal, no es pot previndre tot, i les coses es desfan en un minut, i després tornar-les a la normalitat costen molts dies.

El fort vent ha afectat també més de 100 senyals de circulació, que han estat tombades, mentre moltes altres s’han doblegat per les fortes ratxes. Recordeu que a Tavernes un dels dies vam tindre el record del País Valencià amb ratxes de 90 km/hora.

En diverses zones del poble l'enllumenat públic s’ha rebentat/cremat i, fins que es puga recuperar totalment, l’Ajuntament ha donat prioritat a garantir un servei mínim de llum a la ciutadania. Cal tindre un poc de paciència, per tant. 



A la platja també es va amuntegar molta arena pel carrer, fruit del vent que l’alçava dins de la urbanització, i també perquè com hem dit algunes ones van entrar per la Goleta. Igualment sobre la platja s'han dipositats moltes canyes procedents dels rius.

L'Ajuntament està treballant a destall per normalitzar la situació i per cobrir al mateix temps la programació prevista pels actes de Nadal i Cap d'Any perquè la vida continua a Tavernes.

La concessionària FCC no dona coll complint les tasques normals i damunt aquestes derivades del temporal, i hi ha gent que en lloc de mirar i col·laborar, continua embrutant carrers i deixant trastos i altres enmig del carrer.

Horts i camines estaven inundats: el Cami Reial
Lamentable les queixes i crítiques dels de sempre. Hem vist a les xarxes i l’endemà mateix d’acabar el temporal, criticant el que consideraven falta de neteja per part de FCC perquè en algunes zones encara no s’havia arribat o perquè hi havia unes botelles de plàstic tirades enmig del carrer Sant Agustí. Això sí, cap comentari ni cap retrat a la persona que les havia tirades.

Cal tindre un poc de paciència i pensar que amb els successos que hem tingut, amb dos temporals ben forts separats nomes per tres dies i que va durar fins el 21, no es poden tindre normalitzades les coses el dia 22 o el 23, com alguns exigeixen.