L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 29 de desembre del 2016

FESTIVERN 2016-17: Enguany es baten tots els records del Festivern




 El Festivern 2016-17 batrà tots els records i si fins ara el que estava clar és que enguany tindrem el festival amb major nombre de grups participants, a hores d’ara sembla també clar que serà el de major assistència.

 Avui, a primeres hores de la vesprada, es confirmava que ja hi ha més d’11.000 entrades venudes, i la quantitat màxima a vendre són 13.000, que és la capacitat de l’envelat que s’ha muntat a l’esplanada al costat de l’Avinguda de les Corts Valencianes.

Tal com ací vam informar fa uns dies, enguany s’estava muntant un envelat que era 10 metres més llarg que el de passades edicions, ja en previsió d’augmentar el nombre de festiverners i festiverneres.

 I les previsions sembla ser s’acompliran: al llarg de tot el matí d’avui han estat centenars i centenars de tendes les que s’han muntat en la zona d’acampada prevista per l’Ajuntament, i les cues de gent en la taquilla de la plaça del poliesportiu no ha minvat al llarg del dia.

L’Ajuntament ha disposat de 30 serveis higiènics, 15 per a cada sexe, i s’han reforçat igualment les tasques de la brigada municipal i forces de seguretat, així com el servei de neteja. També ens han confirmat, i seria per segon any consecutiu, que s’ha reforçat l’equip mèdic en el Centre de Salut local, un augment de sanitaris que va començar a fer-se efectiu l'any passat. 
 
  
I beneficis per a Tavernes què? 

Els detractors i contraris del Festivern, que sempre són els mateixos i tenen una línia ideològica ben concreta, argumenten que és una despesa innecessària, que l’Ajuntament beneficia gent de fora i empreses privades, i una sèrie més de bovades que no resisteixen cap anàlisi seriosa.

 Potser a ells els agradaria un Tavernes trist, solitari, sense cap atractiu, i on el nostre jovent hagués d’agafar el cotxe per anar a Gandia, Benidorm o a cases rurals, segons la moda de cada anys, com passava abans del 2011. I els pares patint, i esperant a l’arribada dels fills. I ací no és moment de parlar d’accidents, però una cosa és ben certa: cinc anys de Festivern, zero accidents greus a Tavernes de joves per desplaçament a altres poblacions.

L’article de Sergio Espinosa avui al diari Levante-EMV - ¡que gran article, Sr. Espinosa, enhorabona!- és clar, diafà, objectiu i molt aclaridor del Cap d’Any a Tavernes abans i després del 2011. Un article per emmarcar, i del qual molts periodistes haurien de prendre exemple a l’hora de beneficiar amb objectivitat el poble.

 Que no l’haveu llegit? Ho podeu fer clicant aquest enllaç 
 
I ens preguntem i us preguntem: 

- ¿Què val una campanya publicitària de Tavernes en premsa, ràdio i mitjans digitals, entre ells els vídeos de youtube, a nivell estatal? Molt i molt. Milers i milers d’euros. I això Tavernes ho té i debades amb el Festivern.

 - ¿ Es poden quantificar amb diners les nits de tranquil·litat de mares i pares de Tavernes sabent que els fills estan en el Festivern i dormiran a casa? I sabent que el cotxe està al garaig o a la porta de casa. Això no és pot quantificar perquè no té preu.

 - Què val que els pares d’eixos 10.000 festiverners forasters comenten amb els amics que la nit de Cap d’Any els seus fills la passen a Tavernes de festival? Quin és el valor d’eixa propaganda escampada per tot arreu de l’estat?

- Els comerços, supermercats, restaurants i bars contracten més gent aquests dies per poder satisfer la demanda de queviures als festiverners. No tanquen com tancaven abans per falta de clients. I això té una importància i cal valorar-la.

 - I si parlem de números concrets: la mitjana de despesa declarada per festiverner/a en aquests tres dies és de 75 euros (sense l’entrada). Si les previsions s’acompleixen i només amb 10.000 de fora són 750.000 euros que entren al poble. Els detractors diran que negoci per als grans supermercas, que s’emportaran un 25%. Bé ¿i que? I l’altre 75% qui se l’enduu? Comerços, tendes, bars i restaurants del poble.

- I vore un poble alegre, content, ple de vida, amb els carrers plens de jovent que il·lusiona i dóna ànims vitals a la població, front al desert i tristesa d’abans, ¿això què val? Com ho valorem?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Any de record.