L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.598
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:55.314

dimecres, 14 de desembre del 2016

PLE EXTRAORDINARI DE DESEMBRE 2016 PER A RATIFICAR L'EDUSI VALLDIGNA (I part)

Llácer intervé per explicar l'EDUSI

Els partits del consistori de Tavernes, a excepció del PSOE, han ratificat en plenari extraordinari i urgent el programa de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), document que planifica i dirigeix un conjunt d’actuacions a tota la Valldigna, pensades i desenvolupades amb un caràcter estratègic.

La pertinença dels quatre pobles (Tavernes, Simat, Benifairó i Barx) a una única Àrea Urbana Integrada (AUI) permet sol·licitar ajudes europees que es gestionarien a través de la Mancomunitat i donaria un nou sentit a aquesta entitat. Els projectes s'han de presentar i sol·licitar les subvencions fins el dia 15, d’ací el plenari extraordinari i urgent.

Per enllestir aquest projecte s’ha estat treballant contra el temps, perquè com indicava el regidor de Foment, Josep Llácer, la convocatòria no donava marge per a més.

Cal remarcar el que va dir l'alcalde Jordi Joan, al respecte dels fons europeus: aconseguir-los no serà tasca fàcil donat el nombre de projectes que s'hi presenten, però s'havia d'intentar i engegar projectes potenciadors de la comarca.

Us oferim una detallada explicació del regidor Josep Llàcer sobre l'EDUSI 


 
El debat va passar de l’Edusi al model de Mancomunitat 

La negativa del PSOE a recolzar el nou projecte de Mancomunitat, va suscitar diverses intervencions. El responsable de l’EDUSI, el regidor de Foment Josep Llacer remarcava que s'omplia de contingut la Mancomunitat de la Valldigna, l’organisme a través del qual s’han de gestionar les ajudes europees, si és que finalment les hi ha.

En les intervencions, tant Llácer, com l'alcalde Jordi Joan indicaven que l'objectiu és donar a la Mancomunitat el sentit que havia d'haver tingut des del primer moment. I recordaven les mancances, sobre tot quan a serveis mancomunitats, i que no hi ha hagut cap projecte definit de treball en favor del territori mancomunat. 
 
Tots els partits, excepte el PSOE, votaren a favor
L'EDUSI aconseguiria una Mancomunitat on els quatre municipis treballarien com una cèl·lula urbana conjunta, dins d'un àmbit idoni per a la planificació supramunicipal i de posada en marxa de polítiques i actuacions conjuntes.

La Valldigna passaria a ser una àrea urbana formada per agrupacions de municipis definits per criteris morfològics, de mobilitat, d'activitat econòmica i mercat de treball, i través de la Mancomunitat es podrà aconseguir un territori més competitiu en l’àmbit econòmic, més respectuós amb el medi ambient i més integrador en el vessant social. 

És en aquest context on la Mancomunitat té el seu gran valor, però pel que veiérem hi ha partit que això no s’ho planteja i tot va ser posar problemes quan, cosa estranya, fins ara mai no han obert la boca ni han estat crítics amb una Mancomunitat que no ha complit cap de les expectatives per a la qual fou creada ni ha mancomunat res, cap servei.