L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 19 de desembre del 2016

Jordi Joan exigeix al govern l'execució del projecte del Vaca


 L’ alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha mostrat avui el seu temor al fet que el temporal de fortes pluges i ratxes de vent que afecten la nostra ciutat és traduesquen en desbordaments dels rius i barrancs del terme municipal.

Jordi Joan, que s'ha hagut de desplaçar a València per a assistir a la sessió de les Corts Valencianes, ha explicat que Tavernes es trobava en alerta roja i que pràcticament tots els municipis de la comarca de La Safor han suspès les classes. 




 L'alcalde ha reclamat que es duguen a terme les infraestructures previstes fa anys per a evitar uns problemes que es repeteixen en la Valldigna i Tavernes cada vegada que hi ha episodis de fortes pluges per gota freda.

 Jordi Joan ha defensat que la solució al problema del desbordament dels rius Vaca i el Vadell i barrancs com Malet passa perquè el Ministeri d'Agricultura duga a terme un conjunt de actuacions previstes en el Pla Hidrològic Nacional, que a més es van declarar com a prioritàries i urgents la canalització i laminació del riu Vaca, que passa per Tavernes, Simat, Benifairó, Xeraco i Xeresa, però el govern no ho ha complit i a més ha anul·lat per a sempre el projecte que, redactat i aprovat, s'havia de licitar el 2011.

   

L'alcalde de Tavernes s'ha preguntat si el Ministeri està esperant a que hi haja més desgràcies personals i materials per a escometre l'obra, i ha alertat que a la zona costanera de Tavernes està arribant molta aigua des del rio Vaca i el mar no l'engoleix, per la qual cosa existeix el temor que al final el riu Vaca desborde en el casc urbà, amb les conseqüències sabudes a la zona de Vergeret i Passeig Còlon, a més del col·legi Alfàndec. Recordem que aquest matí el Vaca ja ha desbordat en zones agrícoles del terme.

 L'alcalde de Tavernes ha explicat a més que el temporal i les inundacions de camps afecten als agricultors i l'agricultura local s'ha vist "perjudicada seriosament" per les pluges de les últimes setmanes, la qual cosa llevarà al fet que a l'Ajuntament demane al Ministeri la declaració de zona catastròfica.

3 comentaris:

Veïna ha dit...

Fins que no nadem tots d'esqueneta no faran res, i potser ni aixina, total som valencians "esa región del Levante feliz" que els votem encara que l'aigua ens arribe al coll.

Anònim ha dit...

Si el govern de l'Estat a traves de la Confederació es fa el sort i no ens fa cas serà hora d'iniciar accion judicials per tal d'obligar-los a que facen ús de les seues competencies i que paguen els danys i perjudicis ocasionats per la seua deixadesa.
No es un desitg el que estic plantejant, es simplement el que determina la Llei.
Mireu el que diu la llei al respecte:
- Ley 39/2015, de 1 de octubre, del Procedimiento Administrativo Común de las Administraciones Públicas.
Artículo 13. Derechos de las personas en sus relaciones con las Administraciones Públicas. f) A exigir las responsabilidades de las Administraciones Públicas y autoridades, cuando así corresponda legalmente.
- Ley 40/2015, de 1 de octubre, de Régimen Jurídico del Sector Público.
Artículo 32. Principios de la responsabilidad.
1. Los particulares tendrán derecho a ser indemnizados por las Administraciones Públicas correspondientes, de toda lesión que sufran en cualquiera de sus bienes y derechos, siempre que la lesión sea consecuencia del funcionamiento normal o anormal de los servicios públicos salvo en los casos de fuerza mayor o de daños que el particular tenga el deber jurídico de soportar de acuerdo con la Ley. 2. En todo caso, el daño alegado habrá de ser efectivo, evaluable económicamente e individualizado con relación a una persona o grupo de personas.

Artículo 34. Indemnización.
1. Sólo serán indemnizables las lesiones producidas al particular provenientes de daños que éste no tenga el deber jurídico de soportar de acuerdo con la Ley. No serán indemnizables los daños que se deriven de hechos o circunstancias que no se hubiesen podido prever o evitar según el estado de los conocimientos de la ciencia o de la técnica existentes en el momento de producción de aquéllos, todo ello sin perjuicio de las prestaciones asistenciales o económicas que las leyes puedan establecer para estos casos.

Està clar que algu pot pensar que el que ha passat ara ha estat força major, no obstant cal aclarir que si ha definit doctrinalment la força major com un esdeveniment extraordinari que es deslliga des de l'exterior, imprevisible, i que no haguera sigut possible evitar encara aplicant la major diligència. El nostre Tribunal Suprem ha vingut exigint com a requisits que han de concórrer per a apreciar força major que el fet siga, a més d'imprevisible, inevitable o irresistible (Sentència de 7 d'abril de 1965).
En el cas que ens ocupa crec que resulta clar que el que ha passat ha sigut previsible i evitable.
Si la confederació executara les obres de la minació del riu vaca algú pensa que açò no s'havera pogut evitar?
Si l'Ajuntament no havera netejat el riu a costa dels seus diners, quan li correspon fer-ho a la Confederació, algú creu que havera passat el mateix o pitjor?
Particularment crec que tant l'Ajuntament com les associacions d'agricultors en aquest poble (AVA i Unió de Llauradors i Ramaders) com el Sindicat de la Partida seria hora que posaren en mans dels seus serveis jurídics tots aquests fetes, antecedents, informes, valoracions i demandaren a la Confederació.
Ja hi ha prou d'anar a bones que estan prenent-nos el pel.
Els costos d'un judici no tenen ni punt de comparació amb el mal que ha fet el riu no sols a la taronja sino també a infraestructures municipals que son necessàries i mantenim entre tots amb els diners dels nostres impostos.
Si es perd el judici ja sabem a que ens tenim que atendre (continuem com estem) pero si es guanya la confederació que pague el mal que ha fet i que arregle el riu que és la seua feina.

Anònim ha dit...

Lo que es vergoñyos es que el PP del poble no diga res perque els seus van votar que no, al proyecte y volen donar clases a tots, no enganyen a ningu. Tranquils que ara anira la Eva a Madrid fara una roda de prensa y tot arreglat.