L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 29 de desembre del 2016

FESTIVERN 2016-17: El Festivern més potent de la història, amb 35 grups participants, ja està ací


Tot està a punt a Tavernes. S’inaugura avui el Festivern 2016-17, la sisena edició que se celebra a la nostra ciutat, i ja des d’ahir es nota l’arribada de festiverners i festiverneres, amb la qual cosa la població augmentarà amb més de 10 persones.

 I hi creixerà el poblat de milers de tendes de campanya de tots els colors i totes les mides. I milers de joves, amb una polsereta que els identifica, hi trobaran vells coneguts o ràpidament faran amistat d’aquells que acaben d’arribar. Els primers comentaris seran el cartell del festival, aniran a comprar els queviures i faran cua en algun bar per a carregar els mòbils. És el Festivern, el millor festival d’hivern de les comarques centrals valencianes.

 I any rere any el festival creix i enguany hi ha trenta-cinc formacions molt potents, deu més que l’any passat. I també creix en nombre de públic assistent. L’any passat s’arribà a 10.000 persones cada dia, però enguany l’ajuntament ha previst una zona d’acampada per a 15.000. I és gent que arriba de tot arreu de l’estat, majorment de la zona de llengua comuna, però també hi vénen de de Madrid, de Sevilla, del nord de l’estat espanyol. El Festivern ja s’ha ben consolidat. 


Avui comencen les actuacions, amb una primera a la Casa de la Cultura, amb Xavi Sarrià, Feliu Ventura i el Petit de ca l’Eril. I a la nit hi ha un concert d’escalfament, gratuït, a la tenda del Festivern, amb Herba Negra, Sva-ters, La Fístula Volkànica i Meteor, entre més. I al costat de la música activitats culturals, esportives, correbars, partits de futbet… Per a omplir les hores del dia, si queden forces després dels concerts, hi ha campionats de raspall o concurs de paelles.

  El comiat de Los Chikos del Maíz 

 El cartell és una mescla de grups i de llengües, i a l’envelat del Festivern s’han acomiadat del públic grups com Obrint Pas o La Gossa Sorda. Enguany seran Los Chikos del maíz que diran adéu amb el tombant d’any. És una de les formacions de referència del hip-hop. Una banda potent i trencadora que ha dut les seues rimes a tot l’estat espanyol. Àcides, corrosives i clapades de referències literàries o cinematogràfiques. 
 
 
 Col·laboració entre l’ajuntament i l’organització 

 Josep Llàcer, regidor de Turisme i Foment local, diu que està encantat amb la presència del festival que durant tres dies omple de gent la població i hi canvia la fesomia. “Treballem des del 2011. Hi ha una simbiosi entre l’ajuntament i l’organització. El Festivern és un referent com a festival i és molt important per a Tavernes.” 

 La implicació de l’Ajuntament és més en els actes paral·lels, lúdics i culturals i en les competicions esportives. També se cedeix la zona per a acampar i se li dota de serveis bàsics com és l’aigua o serveis higiènics. Enguany s’ha unificat en un sol espai perquè com diu Llàcer “hem mirat d’optimitzar costos i recursos i fer una única zona d’acampada. Això ens farà millorar els serveis que donem als qui hi acampen, tant els que vénen de fora com la gent d’ací, perquè hi ha gent de Tavernes que també planta la tenda perquè volen estar dins l’ambient del festival”.

 La neteja de parcel·les, adequar-les, la seguretat, la feina de les brigades i de la policia local tot això representa una despesa al pressupost municipal (hi ha consignats 17.000 euros), però l’ajuntament els considera ben gastats perquè retornen, tant als negocis d’hostaleria com als comerços d’alimentació i més subministraments. 

 
  
Acampar a pocs metres de l’envelat, tindre tots els serveis a l’abast i de conviure durant tres dies amb més joves del país i també de fora és un dels atractius del Festivern. També és una manera diferent de passar el Cap d’Any fora de casa i a un preu assequible. És per això que cada vegada hi ha gent més jove. A més, el Festivern es destaca pel bon ambient que hi ha i per l’absència d’incidents.

Diumenge de matí, amb l’any nou, es començaran a desmuntar les tendes i els ‘festiverners’ tornaran cap a casa. Amb molta son acumulada, molta pols a les sabates i a la roba i amb una polsereta més per a la col·lecció dels festivals. Les brigades municipals començaran la tasca de deixar sense efectes la festa de tres dies i, com diu el regidor de Turisme, l’ajuntament de Tavernes començarà a treballar per a preparar el festival de l’any que ve. 

Adaptació de la noticia publicada a Vilaweb 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Impresionant