L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 7 de juny del 2012

PLENARI DE JUNY: L’Associació de Veïns La Valldigna i l’Associació Valldigna Accessible denuncien l’incompliment els darrers anys del Codi Tècnic de l’Edificació



L’Ajuntament de Tavernes està disposat a posar tots els mitjans per facilitar els accessos a vivendes i edificis de les persones amb mobilitat reduïda i que no es repetesquen les situacions d’anteriors legislatures.

El passat plenari va aprovar una moció conjunta de tots els partits sorgida a iniciativa de l’Associació de Veïns La Valldigna i l’Associació Valldigna Accessible, on s’indica que a partir d’ara els tècnics municipals hauran de revisar tots els punts sobre accessibilitat indicats a la normativa abans de donar les llicències d’obra, no sols en obres de nova edificació, sinó també en la rehabilitació d’edificis i en les llicències de reforma de locals de pública concurrència.


Les normes d’habitabilitat i disseny de vivendes en l’àmbit de la Comunitat Valenciana (HD-91), va entrar en vigor des de 1991, però tal com han pogut constatar les associacions proposants de la moció (vore fotografies que publiquem) no s’ha complit com caldria desitjar en aquests darrers anys.
L’Associació de Veïns La Valldigna i l’Associació Valldigna Accessible, ha assenyalat que en aquests anys anteriors en obres de nova edificació, rehabilitació i reforma de locals de pública concurrència, l’Ajuntament de Tavernes ha donat llicències d’obra i aprovat projectes que incomplien la normativa, i ha permés edificacions a les quals s’accediax mitjançant escaló, sense pendent inclinat o rampa. 
 

Això suposa una greu discriminació de les persones amb diversitat funcional en l’accés i utilització d’espais públics urbanitzats i edificacions. Una gran part de les dificultats de les persones amb diversitat funcional, a més de les personals, tenen l’origen en els obstacles resultants per la falta d’aplicació de les normes que, precisament, es redactaren amb la finalitat d’evitar-los i de crear un entorn urbà el més favorable per a totes les persones

Tant l’Associació de Veïns com Valldigna Accessible esperen que l’Ajuntament adopte les mesures, ja siga sancionadores o correctores, que resulten procedents.

I ací cal fer una crítica d’aqueixes passades actuacions i volem que siga constructiva perquè no es torne a repetir: pensem que anteriors governs no haurien d’haver permes i haurien d’haver exigit als tècnics que es mullaren en l’acompliment de la llei, aixi com els responsables jurídics d’haver avisat que no s’estava actuant bé. Esperem que el govern actual prenga bona nota i exigesca i vetle perquè la normativa es complesca. Que tot no és aprovar una moció, que abans també se n’aproven i ja veiem el resultat.

- Segons el plenari i la nota de les dues associacions 

-


-

1 comentari:

INDIGNAT!! ha dit...

Sembla mentida que els tècnics municipals dónen el vist-i-plau a edificacions tan recents i que incompleixen la normativa. Per a que serveixen els estudis? No es suposa que un Arquitecte ha de coneixer el Codi Tècnic de l'Edificació?