L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 18 de juny del 2012

La valenciana, la segona autonomia més endeutada



El deute de les comunitats autònomes va augmentar un 15,7% interanual el primer trimestre, fins a 145.118 milions d'euros (el 13,5% del PIB), la xifra més alta de tota la sèrie històrica, segons dades del Banc d'Espanya.

La comunitat amb més volum de deute el 2011 ha estat Catalunya, amb 42.000 milions d'euros i darrere s'ha situat la valenciana amb 20.832 milions d'euros fins a març, el que representa el 20,2 per cent del seu Producte Interior Brut (PIB) autonòmic. En tercer lloc Madrid amb 16.572 milions d'euros. Entre les tres acumulen el 50,9% del total de l'endeutament regional.

Les dades mostren que des de l'any 1995, l'endeutament de les regions no ha parat de créixer, batent en cada exercici rècords històrics, tot i el compromís d'estabilitat pressupostària adquirit els últims anys.

El deute de l'Administració Central ha augmentat un 13,6% el primer trimestre, fins a 592.572 milions, mentre que el deute dels ajuntaments ha baixat un 1,2% i es va situar en 36.860 milions.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sólo hay que ver el grado de endeudamiento, hay que ver también en qué se ha endeudado la comunidad: No es lo mismo endeudarse para comprarse una casa y vivir día a día con más calidad de vida, que hacerlo para comprarse un coche de lujo y fardar.

Anònim ha dit...

No amigo, lo que hay que ver es el partido que estaba en el gobierno (SOE) y el poco endeudamiento que tienen las comunidades en las que manda dicho partido, y el gran endeudamiento que tienen las comunidades en las que manda el otro partido que ha estado en la oposicion durante estos años a nivel estatal. Ahí está la clave amigo, las cosas nunca ocurren por casualidad.