L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 12 de juny del 2012

El govern municipal ha informat als veïns i veïnes que han acudit a la Casa de la Cultura els punts bàsics de la seua gestió en el primer any de govern




El dia 11 de juny s’acomplia el primer any del nou govern municipal i era eixa mateixa data la que s’aprofitava per informar de forma pública i transparent al poble de totes i cadascuna de les actuacions dutes a cap en el primer any de gestió municipal.

Els nou regidors que formen el govern que presideix Jordi Joan van informar, cadascun de les seues àrees i va fer el balanç de la seua labor en aquest primer any de govern, així com de les iniciatives dutes a cap. Unes iniciatives que, com deia l’alcalde, “es veuen o no es veuen, però moltes d’aquestes que no es veuen, que no trascendeixen al gran públic son importants en el dia a dia municipal”.

Un a un els regidors han anat desgranant projectes, obres, iniciatives… perquè com es va repetir en diverses ocasions, el govern municipal entén que els veïns tenen tot el dret de conèixer des de l’estat dels comptes, quin és el funcionament intern de l’ajuntament i saber quins motius o raonaments duen a prendre una o altra decisió.

Situació econòmica en què van trobar l’Ajuntament, mancances, problemes generals entre ells un pressupost totalment desajustat, o el deute en factures no pagades, sense oblidar eixos grans problemes que, confessava són els que la gent més pregunta, cas de la piscina coberta, el parquing o el projecte de la canalització del riu.

L’últim en parlar va ser l’alcalde Jordi Joan, que va explicar la situació de la piscina i l’aparcament municipal així com tot l’afer al voltant de la canalització del riu.

Jordi Joan va ressaltar l’interés del govern municipal a involucrar la ciutadania en els temes municipals i el fet de que eren un govern obert al diàleg. Igualment indicava que el govern és un equip sòlid, unit i coordinat i que cada regidor no actua separat de la resta.

A pesar de reconéixer les dificultats dels temps l’alcalde llançava un missatge d’optimisme i il·lusió pel futur de Tavernes. La situació municipal heretada fa un any era greu, però en cap moment vam escoltar cap critica, cap paraula contra l’anterior govern que no era ni esmentat al llarg de l’acte. Un acte que en honor a la realitat es va allargar en la part expositiva un pèl massa i potser per això, quan es va preguntar si alguna persona volia alguna aclariment o volia fer alguna pregunta no en va hi haver. 
 
Grans temes

Dins del context general en què es van explicar les coses, sense entrar en grans detalls, va ser l’alcalde l’únic que va especifir l’estat en què es troven alguns projectes municipals.

En el cas de la piscina coberta, l’alcalde donava la primicia en la reunió informativa i considerava com una bona noticia el fet que el jutge haja acceptat el pla de viabilitat dissenyat per l’agent concursual. Això implica que si les empreses creditores accepten la quita del 50%, es podrá iniciar el procés d’acabament d’obres.

L’alcalde explicava que la piscina coberta es va fer mitjançant allò que se’n diu “concessió d’obra pública” i tenia un cost previst de 2’6 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament ja n’ha pagat la meitat. L’empresa deu 2 milions al conjunt d’empreses que han subcontractat obres i com que la concessionària no pot pagar, s’ha entrat en el concurs de creditors. 
 

L’alcalde va explicar que l’Ajuntament podia haver actuat per incompliment del contracte però això implicava pagar 1’3 milions a l’empresa que no es tenen, d’ací que haja esperat conéixer la proposta final de l’agent concursual que ha estat la reflotació de l’empresa mitjançant un pla de viabilitat, que és definitivament també allò que ha aprovat el jutge mercantil que atén el cas.

I quan s’obrirà la piscina? Jordi Joan va ser clar: això no se sap. Això depén del resultat d’eixe pla de viabilitat i igual potser en un any que en cinc. Deduïm que caldra esperar esdeveniments i vore cadascun dels creditors com actua, si accepta o no com hem dit eixe pla, i les obres es reprenen prompte.

Cas semblant és el de l’aparcament del Passeig. Una concessió també d’obra pública amb un cost de 3 milions i que l’Ajuntament ací no havia aportat res,per això l’empresa l’explotaria durant 60 ansy.

L’empresa va abandonar fa uns anys l’aparcament i el govern anterior va iniciar el procés de liquidació amb la conseqüència que l’Ajuntament ha de pagar 2’4 milions d’euros a l’empresa.

Aquest problemes d’haver de gestionar l’aparcament i damunt haver de pagar 2’4 milions s’està intentant solucionar amb una negociació a tres bandes – empresa, banc, Ajuntament – per renegociar a terminis el pagament, alhora que s’esta elaborant una ordenança per a la gestió del mateix.

El tercer tema tractat va ser el cas de la canalització del riu, on l’alcalde va explicar que és una obra declarada prioritària i urgent en el Pla Hidrològic Nacional del 2001 i en el Patricova valencià.

Tot estava a punt, amb projecte aprovat i licitat, però el govern del PP de Rajoy no ha inclós l’obra de Tavernes en el pressupost de l’Estat del 2012.

L’alcalde explicava la reunió de partits locals i el compromís assolit d’implicar els grups parlamentaris del Congres de Diputats. Així, Compromís va presentar una esmena al presssupost, EU una pregunta parlamentària i el PSOE ha fet gestions amb Acuamed, tot per impulsar l’obra, però s’havien trobat amb la negativa i el rebuig a l’esmena als pressupostos del PP i finalment el projecte està paralitzat.

L’alcalde considerava que és una obra molt important perquè solucionarà els problemes d’inundacions de Tavernes, legalitzarà El Vergeret i permetrà seguir el planejament urbà, cas de la ronda de circumval·lació principalment.
 
-

5 comentaris:

silmin ha dit...

però, resumint, a la fi sabem el deute?

un asistent demòcrata ha dit...

Una festa democràtica, els regidors front al poble i poder preguntar. Tot un acte desconegut fins a la data. Visca la democracia directa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

silmin, recorda:


http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/10/el-govern-municipal-explica-la-situacio.html


http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/03/el-plenari-aprova-el-pla-dajust-de.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/04/un-informe-de-la-intervencio-municipal.html

silmin ha dit...

per això ho dic,
el deute ultim anunciat entenc que va ser el 29/11 sobre dades anteriors a l'estiu, en quant a la gestió del pp, per això preguntava per dades actuals després de l'any

i no ho dic pre criticar, només per saber-ho i fer-me una idea de cap on anem...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Suposem que caldrà esperar a l'aprovament del pressupost del 2012 que es va anunciar per al juliol o agost.

L'alcaldia haurà de fer l'informe habitual de la gestió del pressupost del 2011 i sabrem les dades al 31 de desembre del 2011.

El que ahir es va dir es que el pressupost està tancant, que està equilibrat ingressos-despeses i que no s'ha pogut presentar abans perquè el Pla d'Ajust condicionava els numeros i el Pla d'Ajust el va aprovar el Ministeri fa poc.

Si saberem alguna cosa més la diriem.