L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 19 de juny del 2012

El Centre Excursionista realitzà el diumenge passat el descens del barranc del Bolomor.




Després de visitar la cova de la Carta, a la vessant dreta del barranc, divuit persones van accedir-hi a l'interior a través d'un matoll molt atapeït de plantes espinoses, la qual cosa obliga als integrants del grup a obrir-se camí tallant les branques que els impedien el pas. El barranc és molt conegut per trobar-s’hi la cova del Bolomor, però era un desconegut per als muntanyencs de Tavernes i endinsar-s’hi entre elevades parets verticals es va convertir en una aventura. 

Els participants van realitzar quatre rapels per a sortejar els desnivells existents, el major de quasi quaranta metres d'altura. Així mateix van haver d'anar tallant un dens embolic d'albarzers i ungla de gat que impedia l'avanç pel fons del barranc.

A pesar de tot això, el descens va resultar ser una experiència única, ja que el paisatge que s’hi observaés espectacular. La densa vegetació, amb teixos elevats cap al cel buscant la llum solar, i la gran varietat d'espècies vegetals que s’hi conserven per l'abrupte del terreny reflectia un paisatge verge que ens transportava a altres èpoques i que et feia pensar com seria la vida d'aquells primers pobladors de les nostres terres.


- Remes pel CETV
-